До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Річарда Меддена – зірку серіалу "Охоронець"

Світ божеволіє з серіалу "Охоронець" тільки у Великобританії кожну серію дивилися 10 мільйонів глядачів. У головній ролі молодий актор Річард Медден, якого "Охоронець" миттєво зробив зіркою номер один.

"Охоронець"

Сміливий, сексуальний, сильний, але явно страждає від посттравматичного синдрому і якийсь трохи втрачений сержант лондонської поліції Девід Бадд, головний герой серіалу, персонаж більш ніж неоднозначний. З однозначним було б простіше: хороших поліцейських всі люблять, поганих осуджують. Але Бадд герой іншого класу: до нього страшенно тягне, але, в той же час, ти чекаєш від нього підступу. Цю подвійність відмінно передає молодий актор з Шотландії, Річард Медден своєю стриманою пластикою, поглядом, мімікою. "Охоронець", який восени стартував на BBC One, а потім був показаний на Netflix, практично в одну мить перевів Меддена з розряду "перспективних" в ряд найцікавіших нових акторів Британії. Але тут варто вказати: ті, хто дивилися серіал "Гра престолів", давно в курсі потенціалу цього хлопця.

Реклама
Річард Медден у серіалі "Охоронець"

Річарду Меддену 32 роки, і у нього, як зауважив уважний глядач "Охоронця", колоритний шотландський акцент. Медден народився і виріс в шотландському селі поблизу Глазго, закінчив Королівську академію драматичного мистецтва. У 13 років Річард щосили знімався у серіалах, а вже у 22 – грав Ромео в "Глобусі", одному з найбільш знаменитих театрів світу. Умовне амплуа Ромео причепиться до нього на найближчі десять років.

Річард Медден в серіалі "Електричні сни Філіпа Діка"

Найвідоміший проект Річарда Меддена на сьогодні "Гра престолів", у якій він знімався в перших трьох сезонах. На початку зйомок Меддену було 22 роки: "Я був такою дитиною", коментує актор. Його Роб Старк один з ключових персонажів всієї саги, а в перших сезонах і зовсім надія всієї Півночі: старший син Старка, лорда Вінтерфелла, який після смерті батька займає його місце. У серіалі у Роба Старка прізвисько Молодий вовк і, на відміну від "Охоронця", тут він однозначно позитивний персонаж. Тим більше, прикро стає глядачам в третьому сезоні, коли в знаменитій серії "Криваве весілля" позитивного Роба Старка жорстоко вбивають.

"Гра престолів"

Річарда Меддена дуже люблять в Британії, у нього хороші рецензії в Guardian та інших поважних виданнях, але все, що він грав раніше, не давало йому шансу проявити себе по-справжньому цікаво. Після "Гри престолів", наприклад, Медден грав Принца в "Попелюшці", великому голлівудському проекті режисера Кеннета Брана і знову чарівний, милий, але не більше.

Кадр з фільму "Попелюшка"

Простір для творчості Медден отримав в "Охоронцеві", сценарій до якого написав Джед Меркуріро автор популярного серіалу про поліцію "За службовим обов'язком". Формально головний персонаж "Охоронця" також поліцейський, але тут все складніше. Головні події в "Охоронцеві" розгортаються після того, як сержант Бадд випадково запобігає теракту у лондонському поїзді після цього в місті піднімають рівень терористичної загрози, а Бадді доручають охороняти особливо важливу персону міністра внутрішніх справ Джулію Монтегю (актриса Кілі Гоус). І тут серіал виходить за межі політичного трилера: тут і проблема посттравматичного синдрому у військових, і фемінізм в політиці (на всіх ключових посадах в серіалі жінки), і зради, і змови всередині однієї політичної сили, і досить прямолінійна думка про те, що не буває тільки поганих і тільки хороших. Пристрасть, яка виникає між молодим Баддом і 40-річною міністром Джулією, яка начебто не повинна і неможлива бути (відразу з кількох причин начальниця і підлеглий, міністр і поліцейський), згідно зі статистикою BBC One, додала серіалу глядачок у віці за 40.

"Охоронець"

"Охоронець" свою справу зробив: тепер Річарда Меддена все частіше згадують у ролі наступного можливого Джеймса Бонда. Чому ні? Медден у відмінній формі, а його неоднозначна харизма нарешті зробить цього героя не таким прісним. До того ж, на ньому відмінно сидять костюми Dior Homme і Armani.

Тим часом, поки це тільки чутки. Зараз актор знімається у фільмі "Рокетмен": в байопіку про Елтона Джона Медден грає Джона Ріда, британського продюсера і менеджера, який у свій час працював з Queen, а потім значно вплинув на кар'єру Елтона Джона. Фільм вийде в травні 2019 року.

З Лілі Джеймс на прем'єрі "Попелюшки"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.