До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Емі Адамс

Незвична траєкторія руху до успіху Емі Адамс є доказом того, що ніколи не знаєш, яка робота тобі його забезпечить. Дебютну роль у кіно Емі отримала в кінострічці "Убивчі красуні" 1999 року. Три роки по тому вона знялася у фільмі Спілберґа "Спіймай мене, якщо зможеш" з надією, що картина стане її проривом. Але він трапився лише за кілька років завдяки інді-фільму "Червневий жук", який зробив її знаменитою і приніс першу (з шести) номінацію на "Оскар". 20 серпня акторці виповнюється 49 років, на честь чого Vogue.ua згадує її найкращі ролі.

"Червневий жук", 2005

Емі Адамс у фільмі "Червневий жук", 2005

У інді-картині Філа Моррісона Емі Адамс виконує роль вагітної тинейджерки Ешлі, яка до закінчення середньої школи виходить заміж за парубка Джонні. Попри проблеми в їхніх стосунках, вона гадає, що народження дитини владнає її сімейні справи. Гра Адамс — одне з головних надбань цієї стрічки. Вона яскраво передає внутрішній стан героїні, яка пригнічує юнацьку наївність і намагається поводитися, як доросла людина. Перформанс молодої акторки оцінили гідно. Ця кінострічка принесла Адамс першу номінацію на премію Американської кіноакадемії.

Реклама

"Сумнів", 2008

Емі Адамс у фільмі "Сумнів", 2008

Передусім, це стрічка з талановитим акторським складом. Провідні ролі в ній виконали Меріл Стріп, Емі Адамс, Філіп Сеймур Гоффман і Віола Девіс. Історія зосереджена на священникові церковної школи в Бронксі — отці Флінну (Гоффман), якого підозрюють у розбещенні учнів. Через це глава приходу, сестра Бов'є (Стріп), і сестра Джеймс (Адамс) починають власне розслідування. Багатьом досвідченим акторам було б складно протистояти такому ваговитому дуету, як Стріп і Гоффман, але 33-річна Адамс чудово впоралась із завданням. Її грубість і амбівалентні емоції закріпили за акторкою місце здібної артистки свого покоління і принесли їй ще одну номінацію на "Оскар", як і трьом її колегам.

"Боєць", 2010

Емі Адамс у фільмі "Боєць", 2010

У фільмі Девіда О. Рассела йдеться про життя професійного боксера Міккі Ворда (Марк Волберг) і його старшого брата Дікі Еклунда (Крістіан Бейл). Адамс зіграла нахабну і сміливу подругу Міккі — Шарлін Флемінг. Ця героїня — повна протилежність як особистості акторки, так і всіх попередніх персонажок її репертуару. Але вона добре впоралася з роботою та продемонструвала свій потенціал різнопланової акторки, за що знову отримала номінацію на "Оскар".

"Американська афера", 2013

Емі Адамс у фільмі "Американська афера", 2013

У цій чорній кримінальній комедії Адамс знову постала в незвичному образі. Девід О. Рассел любить дозволяти своїм акторам інтерпретувати сцени по-своєму, і Емі скористалася такою можливістю — віртуозно зімпровізувала багато рядків. Кінострічку і її гру високо оцінили критики, і багато з них похвалили універсальність ролей Адамс. Її Сідні Проссер — геніальна і неординарна героїня. З огляду на унікальне поєднання комедійної гри і гострої драми фільму, Адамс стала фавориткою в акторському складі.

"Нічні тварини", 2016

Емі Адамс у фільмі "Нічні тварини", 2016

Другий фільм Тома Форда — це "роман у романі": з одного боку, історія успішної галеристки Сьюзан (її грає Емі Адамс), яка отримує пакунок від колишнього чоловіка з рукописом його дебютного роману. Занурюючись у читання, галеристка згадує своє минуле; паралельно на екрані відбувається ще одна дія — роман, який читає Сьюзан, буквально оживає, і перед глядачем постає напружена історія чоловіка (Джейк Джилленгол), який подається в мандрівку з дружиною і донькою та опиняється наодинці з бандитами. Перформанс Адамс став апофеозом уразливості й амбіцій, зібраних воєдино. Загальна тема фільму і чудовий сценарій зробили свою справу, а стрічку — одним із головних релізів року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.