До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 літніх фільмів для тих, хто втомився від Барбігеймера

"Барбі" та "Оппенгеймер" б'ють всі рекорди касових зборів, проте вони очевидно затьмарили інші не менш чудові, але значно менш масштабні стрічки. Отже, для тих, хто втомився від "Барбігеймера", як преса іронічно називає ажіотаж навколо двох головних стрічок літа, ця добірка — з кількох чудових фільмів, про які ви, можливо, не чули

"Сумна Джин"

Реклама

Події цього вражаючого режисерського дебюту Джорджії Оклі відбуваються в північній Англії в 1988 році на тлі того, як Маргарет Тетчер прикладає зусилля до стигматизації геїв і лесбіянок. Розі Мак’юен зіграла стриману Джин, яка навчилася розділяти своє життя: вдень вона вчителька фізкультури, а вночі — відкрита лесбійка, яка веде активне нічне життя. Але поява нової студентки руйнує ретельно вибудоване подвійне життя Джин.

Фільм, знятий на 16-міліметрову плівку, є зворушливим портретом молоді, яка тільки знайшла свій голос (а ще демонструє крутий гардероб Джин у стилі 80-х). Стрічка базується на численних інтерв’ю, і підкреслює, що як тоді, так і зараз, особисте насправді є політичним. "Сумна Джин" доступна для перегляду на AppleTV, YouTube, Amazon та інших платформах.

"Урок"

Перший повнометражний фільм британського режисера Еліс Тротон — це хитросплетена, розумна чорна комедія, від якої складно відірватися. ДерілМакКормак грає письменника-початківця, який влаштувався на роботу до шанованого британського письменника (Річард Е. Грант) — навчати його сина-підлітка. Але живучи у величному заміському маєтку сім’ї, він незабаром вплутується у міжусобні ігри влади цієї родини й дізнається, чому саме люди кажуть, що краще не знайомитися зі своїми кумирами.

"Кокомо-Сіті"

"Кокомо-Сіті" — це захопливий документальний фільм про досвід темношкірих трансгендерів. Четверо чорношкірих транссексуалів із Нью-Йорка та Атланти розповідають глядачеві власні яскраві історії, жахливі й веселі водночас. У результаті вийшов чудовий і не мелодраматичний фільм, який зображує спільноту, яку дуже рідко представляють у всій своїй людяності на великому екрані.

"Книжковий клуб: Новий розділ"

Даян Кітон, Джейн Фонда, Кендіс Берген і Мері Стінберген грають чотирьох найкращих подруг, які вирішують перевезти свій книжковий клуб до Італії. Зрештою, яке ще місце може стати ідеальною подорожжю для дівчат? Те, що починалося як омріяна відпустка, швидко перевертається з ніг на голову, коли розкриваються таємниці про кожну героїню. Чудовий літній фільм для піднесення настрою.

"Задира"

Дебютний повнометражний фільм кліпмейкерки Шарлотти Ріган. В центрі історії — кмітлива 12-річна Джорджі, яка таємно від усіх живе сама в робітничому передмісті Лондона після смерті своєї матері. Коли одного разу з’являється її батько (Гарріс Дікінсон із "Трикутника смутку"), обидва розуміють, що їм ще багато чого треба дізнатися одне про одного. "Задира" — це зворушлива комедія, яка змушує плакати й сміятися водночас. А ще доказ того, що Гарріс Дікінсон — один із найдивовижніших і найпереконливіших молодих акторів нашого часу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.