До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих фільмів, щоб як слід виплакатися

Здатність поплакати — не прояв слабкості, а можливість звільнитися від інтенсивних емоцій і, як підтверджує наука, це сприяє виробленню окситоцину й ендорфінів. Ось чому іноді після сліз ви почуваєтеся спокійними і наче ви відпочили. Але якщо вам складно дозволити собі "пустити сльозу", спробуйте переглядати фільми — ці 10 драм допоможуть добре виплакатися.

Кадр із фільму "Шлюбна історія" (2019)

"Фрагменти жінки" (2021)

Фільм про молоду заміжню жінку, яка справляється зі смертю дитини під час пологів. Стримана, але несамовита акторська робота Ванесси Кірбі є важливим доповненням культурного діалогу про викидні і втрату вагітності.

Реклама

"Богема" (2005)

Так, ця екранізація бродвейського шоу 1996 року може здатися занадто наївною частиною добірки, проте композиції One Song Glory, Without You та I`ll Cover You навряд чи вас не зачеплять.

"Манчестер біля моря" (2016)

Сюжет фільму від режисера Кеннета Лонергана побудовано довкруж одного героя — депресивного чоловіка, який дбає про свого племінника після смерті брата. Похмурий пейзаж Східного узбережжя посилює й без того пригнобливу атмосферу "Манчестера біля моря". Після перегляду ви ризикуєте залишитися наодинці із собою, зателефонувати близьким і виплакатися.

"Чорний плавник" (2013)

Цей документальний фільм Габріели Коупертвейт — нетиповий приклад "плаксивого" фільму. Історія косатки Тілікума, яка вбила трьох людей за час перебування в різних водних парках розваг, радше за все лякає. І від цього хочеться плакати.

"Поспішай кохати" (2002)

Чи це романтична драма? Так. Наївна та мила? Саме так. Просто намагайтеся не розплакатися, спостерігаючи за тим, як Джеймі (Менді Мур) та Лендон (Шейн Вест) закохуються одне в одного, попри нещадну хворобу Джеймі.

"Інгрід прямує на Захід" (2017)

Цей фільм позиціонується радше як комедія, аніж як драма. Але за фактом, це фільм про самотність, що лякає і спонукає дівчину створювати фальшиву особистість через закоханість у друга. І щоб уникнути спойлерів, натякаємо, що фінал може розбити серце.

"Винні зірки" (2014)

Фільм, заснований на романі Джона Гріна, розповідає про підліткове кохання — хвора на рак дівчина закохується у хлопця зі своєї психологічної групи підтримки. І ця історія щоразу пробирає до мурашок!

"Мова ніжності" (1983)

Повз цю комедійну драму Джеймса Брукса не можна пройти і залишитися байдужим. Дівчину спіткало онкозахворювання, яке складно подолати, якщо не підбадьоритися.

"Шлюбна історія" (2019)

Якщо батьки розлучені, може бути важко дивитися номіновану на премію "Оскар" картину про розлучену пару, яка постійно конфліктує через право опіки над своїм маленьким сином.

"Розлучення у великому місті" (2012)

Сучасна адаптація роману 1897 Генрі Джеймса майстерно показує почуття дівчинки, чиї батьки занадто зайняті особистою боротьбою, аби ставити її потреби на перше місце.

Текст: Emma Specter
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.