До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 підліткових серіалів, які сподобаються дорослим

Немає нічого ганебного в тому, щоб звернути увагу на улюблені шоу покоління Z. Користі від підліткових серіалів багато: від отримання нового досвіду до зменшення прогалини через розрив поколінь. Vogue.ua вибрав серіали, які зроблять життя яскравішим і дадуть відповідь на запитання, які, можливо, було страшно вимовити вголос.

Кадр із серіалу "Статеве виховання"
"Статеве виховання"

Доки ми всі (і дорослі, і підлітки) чекаємо виходу нового сезону "Статевого виховання", залишається тільки згадувати приголомшливу ідею серіалу і переглядати існуючі епізоди. Цікаво, що, попри велику кількість інтимних сцен і насиченість серіалу, докладною інформацією про те, як займатися сексом безпечно і щоб це було в задоволення, шоу від Netflix сприймається не як щось вульгарне, а як щось настільки крихке і реальне, про що необхідно говорити вголос.

Реклама
Кадр із серіалу "Статеве виховання"
"Алекса і Кеті"

Американський ситком від Netflix про двох подруг Алексу і Кеті. Дівчата навчаються у старшій школі, а Алекса ще й бореться з онкологією, прийнявши підтримку найкращої подруги, а також стикається з дивними смішними ситуаціями, в які вони постійно потрапляють. Іноді спосіб зйомки і особливість на кшталт закадрового сміху нагадує про серіал "Друзі". Схоже, глядачам це подобається, адже серіал виходить уже чотири сезони.

Кадр із серіалу "Алекса і Кеті"
"Суспільство"

Цікавий проєкт з ноткою фантастики про групу підлітків, з життя яких таємничо зникли дорослі, а з містечка неможливо нікуди подітися. Через пандемію COVID-19 серіал закрили, тому залишається задовольнятися тими 10 серіями, де хлопці намагаються ужитися разом і повернутися в реальність, де на них чекають батьки. Чи вдасться підліткам домовитися і знайти вихід із ситуації, що склалася — тема першого (і єдиного) сезону.

Кадр із серіалу "Суспільство"
"13 причин чому"

Серіал знятий за мотивами однойменного роману американського письменника Джея Ешера. У ньому зачіпаються теми проблем і недомовленостей, з якими часто стикаються підлітки, і які призводять до поганих наслідків. Перший сезон розкриває причину самогубства дівчини Ханни Бейкер, яка залишила сім касет з тринадцятьма причинами, які пояснюють її рішення накласти на себе руки. Хоча серіал "13 причин чому" і присвячений тривожній тенденції, з якою стикаються багато тінейджерів, проєкт позитивно впливає на підлітків у всьому світі, показуючи, що завжди можна знайти вихід зі складної ситуації і знайти підтримку оточуючих.

Кадр із серіалу "13 причин чому"
"Нетиповий"

Ще один серіал із соціальним підтекстом від Netflix. Головний герой Сем Гарднер — вісімнадцятирічний підліток з розладом аутистичного спектру. Хлопець хоче знайти дівчину, визначитися зі своїм майбутнім і прийняти важливе рішення, з яким йому допомагає родина. Життєві пошуки Сема розтягуються на три сезони, упродовж яких за хлопцем дуже цікаво спостерігати.

Кадр із серіалу "Нетиповий"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.