До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 способів бути у формі, якщо ви не любите спорт

Що робити, якщо не любиш спорт, але тіло потребує руху? Від стрибків на батуті та танців на пілоні до глибокого дихання і балету — ось заняття, які допоможуть перемогти стрес і підтягнути тіло.

Photo: Oliver Haddlee Pearch / Art Partner

"Основна причина, через яку люди кидають спорт після кількох тренувань, у тому, що вони займаються вправами, які їм радять як найкорисніші, а не тим, що могли б виконувати регулярно і з задоволенням", — говорить особистий тренер Майкл Беннетт.

Реклама

На щастя, існують альтернативні, не пов'язані з убивчими вправами способи привести себе до ладу. Зі слів Беннетта, будь-яка фізична активність корисна для здоров'я. А передумова успіху — у тривалості (як довго ви займаєтеся) і послідовності (наскільки регулярно). "Регулярність — слово, яке люди часто не хочуть чути, коли йдеться про тренування. Ось чому так важливо займатися тим, що вам подобається".

Отож, якими мають бути заняття спортом, щоб заради них не потрібно було виходити з дому? Ось 7 схвалених експертами способів тримати себе у хорошій фізичній формі і отримувати від цього задоволення.

Танці на пілоні

Повторіть за Lil Nas X, тому що танці на пілоні зараз у тренді. Вони не лише підходять як жінкам, так і чоловікам — це ще й чудовий спосіб для розвитку сили м'язів кора і верхньої частини тіла. FKA twigs і Дженніфер Лоуренс теж займаються танцями на пілоні. Отже, замовте собі все необхідне для занять удома (це не так дорого, як ви думаєте) і запишіться на кілька ознайомлювальних занять. Високі підбори за бажанням. Беннетт радить займатися двічі на тиждень по 30 хвилин для помітного результату.

Стрибки на батуті

Якщо вам подобалося стрибати на батуті в дитинстві, вам пощастило. Це не лише захопливий спосіб провести час, але і можливість привести своє тіло до ладу. Як вправа з низьким ударним навантаженням, стрибки на батуті допомагають розвинути силу і знизити кров'яний тиск без ризику травм, які можливі при вправах з високим ударним навантаженням. Ви можете стрибати в саду, якщо він у вас є, або навіть у кімнаті, завдяки великому вибору доступних варіантів для дому. Беннет радить займатися тричі на тиждень по 30 хвилин для помітного результату.

Балет

Ви коли-небудь звертали увагу на тіла артистів балету? Отож! Балет — чудове заняття для покращення постави, яке дуже недооцінюють. "Балет творить дива, зміцнюючи і вирівнюючи все тіло, — каже Беннетт. — Я пропоную займатися тричі на тиждень по 30-60 хвилин". Заняття балетом допомогли Алексі Чанг, Наталі Портман і Зої Салдан, і обов’язково допоможуть вам. Позаяк зараз існує безліч онлайн-курсів, жодного досвіду, щоб розпочати, не потрібно. Потребуєте натхнення? Підпишіться на Франческу Хейворд, артистку Королівського балету.

Танці

"Якщо класика не для вас, ви завжди можете звернутися до іншої грані танцювального мистецтва", — говорить Беннетт. Хіп-хоп, зумба, фрістайл у піжамі і взагалі, що душі завгодно — просто увімкніть музику і почніть танцювати. Беннетт рекомендує танцювати упродовж години, двічі або тричі на тиждень. Це весело, це допомагає впоратися зі стресом і запустити вироблення ендорфінів.

Дихання

Так, дихання дійсно є частиною фітнес-режиму, але дихати слід правильно. "Спробуйте зробити вдих на п'ять секунд, потім затримати дихання на дві секунди, і зробити п'ятисекундний видих. Повторіть вправу п'ять разів і зверніть увагу на своє самопочуття до і після". Це дієвий спосіб, щоб краще почуватися, впоратися зі стресом і тривогою й дозволити тілу перезавантажитися. "Усього одна хвилина на день може принести більше користі для здоров'я, ніж 60 хвилин бігу, і цілком безболісно".

Скакалка

На дитячому майданчику і у вітальні, стрибки зі скакалкою — чудове кардіо. "Ви можете зробити хороше кардіотренування, стрибаючи на одному місці, попрацювавши при цьому над координацією, — каже Беннетт. — Це малотравматичний вид фізичного навантаження, адже ви не стрибаєте високо, що знижує навантаження на коліна і стегна". Щоб відчути ефект від тренувань, Беннет рекомендує стрибати зі скакалкою чотири рази на тиждень від 45 до 75 хвилин.

Барабани

Гра на барабанах покращує координацію, розвиває силу кора і верхньої частини тіла. І дратує сусідів. Так, гра на барабанах дійсно може бути хорошою фізичною активністю. "Це тренування для всього тіла, на яке ви навіть не сподівалися", — говорить Беннетт. "Година гри на барабанах спалює стільки ж калорій, скільки 60 хвилин занять боксом, але при цьому вам не потрібно турбуватися про те, що хтось ударить вас у відповідь або вивихне вам зап'ястя".

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.