До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Поради, які допоможуть зберегти стосунки на відстані

Через війну багато пар перебувають у стосунках на відстані, адже хтось вимушено поїхав в іншу країну, а хтось – змінив місце проживання. Онлайн-платформа "Розкажи мені" наголошує, що це може негативно впливати на стосунки в парі, тож vogue.ua розібрався, що робити, аби зберегти теплі відносини.

Брак контролю ускладнює ситуацію, адже не ви обирали бути в стосунках на відстані – це було вимушеним рішенням. Сум від того, що не можеш розділити важливі моменти з коханою людиною, – природний процес, але на варто ставити стосунки "на паузу". Життя – це те, що відбувається тут і зараз.

Реклама

Зберегти близькість на відстані можуть допомогти такі поради:

1. Діліться одне з одним враженнями про день, розповідайте про місця, які хотіли б відвідати з партнером, плануйте спільне майбутнє. Це дасть змогу відчувати присутність коханої людини у вашому житті попри відстань.

2. Намагайтеся вчитися вирішувати нові життєві виклики самостійно. Це складно, особливо якщо до цього була звичка перекладати відповідальність за важливі рішення на партнера. Проте важливо ввімкнути свою "дорослу" частину особистості.

3. Відкидайте відчуття емоційного голоду. У стосунках на відстані може здаватися, ніби партнер не надає достатньо уваги: здається, що він міг би телефонувати частіше й цікавитися вашими справами більше. Та період на відстані від коханого можна використати для вдосконалення інших сфер життя: знайти нове хобі або навчитися чогось нового.

4. Створюйте спільні ритуали. Дзвінки в певний час, перегляд фільмів або заняття спортом у режимі онлайн допоможуть зберегти близькість.

5. Зосереджуйтеся на тому, що вас об’єднує. Згадуйте спільний відпочинок, зустрічі з друзями, сімейні традиції мирного життя, веселі історії ваших стосунків.

6. Живіть повноцінним життям там, де ви зараз. Наповнюйте день корисними справами, турботою про себе, спілкуванням із цікавими людьми, новими враженнями. І замість докоряти партнерові, вам захочеться поділитися з ним позитивними емоціями.

7. Не ставте стосунки "на паузу". Не живіть сподіванням, що все налагодиться, коли знову зустрінетеся. Намагайтеся щодня робити щось для того, аби поліпшити стосунки.

Звісно, стосунки на відстані можуть створювати враження, що в кожного з партнерів тепер своє життя, ба більше, вони можуть стати кризою для пари. Але це також дає змогу пізнати одне одного краще, скучити та вивести партнерів на новий рівень близькості.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.