До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дорогий Санта: про які б'юті-подарунки варто мріяти

Б'юті-редактор Vogue UA Альона Пономаренко склала свій список бажань до Нового року і розповідає, про які б'юті-засоби варто мріяти і чому​

Помада Pat McGrath

Матово-кремова, насичена, дуже красива. Схожі існують (і в моїй косметичці, в тому числі). Так чому саме Pat McGrath Labs? – Ну, наприклад, тому що це головний запуск року, а добути помаду не так просто (онлайн вона доступна тільки в США). Що стосується відтінку, то я вибираю Elson, названий на честь топ-моделі Карен Елсон. І тут ми сходимося на думці з колегами з Allure, які теж знають, що синьо-червоний тон (саме так він описаний на сайті) пасує всім і візуально відбілює зуби. Є і ще дещо. Помаду в схожому фулярі багато років тому вигадав Сальвадор Далі. Ті ж металеві губи, той же wow-формат. Поєднання всіх вищеописаних речей перетворюють помаду на б'юті-артефакт.

Реклама
Помада Lust: Mattetrance™ Lipstick відтінку Elson (Blue Red), Pat McGrath Labs
Гель для душу, Costes

Паризький готель Costes – знакове місце. У номерах стіни оббиті розшитим шовком, в темних коридорах стоять оберемки троянд, обслуговуючий персонал одягнений в чорне, вечорами в ресторані та барі не проштовхнутися. В готелі пахне декадансом: троянди, опіум, оксамит, спеції. Всю цю красу запакували в аромат, додали ягід ялівця, спецій, насіння коріандру, ладану, мускусу, лаврових кущів, червоного дерева і лаванди, додали аромату форму гелю для душу. Тепер можна приймати душ і уявляти, що ти в Costes, а попереду – Париж і суцільні чудеса.

Гель для душу, Costes
Бальзам для губ Baume De Rose, By Terry

Террі де Гінзбург – відомий візажист, яка починала в 80-ті з Івом Сен-Лораном. Потім вона створила свою лінію косметики, якою користуються зірки та інсайдери. Бальзам для губ – легендарний засіб. Пахне трояндами, рятує навіть самі найсухіші губи. А різдвяна упаковка цього року – диво: її можна вішати на ялинку, як іграшку.

Бальзам для губ Baume De Rose, By Terry
Свічка Candle Epices et Delices, Diptyque

Свічок ніколи не буває занадто багато. А ця пахне імбирними пряниками. Імбирними! Пряниками! І ще медом. І спеціями. По-моєму, вичерпна мотивація.

Свіча Candle Epices et Delices, Diptyque
Концентрат молодості r-Retinoate, Medik8

З усіх антивікових інгредієнтів найефективнішим вважається ретинол. R-Retinoate з'явився в минулому році, та ефективність його молекул – в 8 разів вища, ніж звичайних ретиноїдів (клінічна доведеність, публікації в авторитетних медичних виданнях). Мало того, від нього не лущиться шкіра (у випадку з ретиноїдами це неминуче). Ну і флакон – він досконалий. Я спробувала засіб однією з перших – і досі переконана, що це найкраще, що траплялося з моєю шкірою. Він розгладжує, вирівнює пори, тримає їх чистими, робить обличчя свіжим, що світиться, і зовсім юним. І його можна наносити зранку (тут повинен бути caps lock).

Концентрат молодості r-Retinoate, Medik8
3D-хайлайтер, Fenty Beauty

Хайлайтери як клас я не люблю, а блиск своєї шкіри вважаю покаранням. Але цей хайлайтер – якесь чудо. По-перше, у нього гібридна текстура: начебто гель, а ніби й пудра. По-друге, він дає таке сяйво, наче по вилицях розтертий зоряний пил упереміж з діамантами. Shine Bright – це його суть. Можна наносити як тіні і навіть, здається мені, – поверх матових помад. Я до сих пір шкодую, що не купила його в паризькій Sephora.

Хайлайтер Killawatt Freestyle Highlighter 3D відтінку Hyper-Metallic Gold, Fenty Beauty
Звукова зубна щітка Sonicare, Philips

Про звукові щітки я знаю давно, але мріяти про власну початку після візиту до клініки цифрової стоматології TEFI. Лікар, яка робила мені планову чистку, сказала, що звукові щітки полірують так, як іншим і не снилося. Вони створюють мікровібрації і завдяки ним емаль залишається гладкою і блискучою. А ясна при цьому не травмуються. Ідеально.

Звуковая зубная щетка, Philips
Фен, Dyson

З феном я познайомилася якось у Colette, відразу після гучного запуску у 2015. Подивилася на цінник – 350 EUR – і здалося, що зможу без нього обійтися. Але судячи з усього – ні. Фен не просто красивий і модний. Він легкий (а, значить, рука не втомлюється), до того ж потужність така, що дозволяє скоротити час укладання (а, значить, і час шкідливого впливу на волосся) мало не вдвічі. Для тих, хто миє волосся щодня, і кожен раз приречено зітхає, це покупка року.

Фен, Dyson
Маска для волосся Elasticizer, Philip Kingsley

Взимку волоссю особливо потрібен потужний догляд, ось на Philip Kingsley я б у цьому й поклалася – довіряю марці беззастережно. Засоби дорогі, але відпрацьовують кожен вкладений цент і витрачаються економно. Що стосується маски, то клас засобів pre-wash, як мені здається, – перспективний напрямок у догляді за волоссям. Цю маску треба наносити до миття. Я б наносила її і на всю ніч, як навчає Наталя Юрчак.

Маска для волосся Elastizer, Philip Kingsley
N°5 L'Eau Eau De Toilette Purse Spray, Chanel

Хоча #5 – і не мій найулюбленіший матеріал (хоча ось уже років п'ять я отримую від нього задоволення і радію, коли хтось поруч ним пахне). Але упаковка, в якій він виходить до Нового року, – це розкіш, справжній #beautyporn і примус до покупки. Це взагалі легально? Куди подати скаргу? Чудово.

N°5 L'Eau Eau De Toilette Purse Spray, Chanel
Книга The Art of Color, Dior

Здесь собраны самые знаковые бьюти-образы, которые когда-либо создавались для Dior великими художниками по макияжу, от Сержа Лютанса и Тьена до Питера Филипса, нынешнего директора Дома по макияжу. После выставки Dior желание обладать книгой усилилось многократно. Останавливает только ценник: 120 EUR. Но с другой стороны, я как представлю, что уединяюсь с ней – и проваливаюсь в красоту, как в кроличью нору... Инвестиция кажется оправданной.

Книга The Art of Color, Dior
Стійкий олівець для очей Stylo Yeux Waterproof відтінку Purple Choc, Chanel

У цього олівця дві вражаючі переваги: по-перше, відтінок, який пересічні зелені очі перетворює на магніти. По-друге, стійкість. Неоціненно, коли мете сніг або, наприклад, регочеш донезмоги. Є і недолік: швидко закінчується. Втім, так відбувається з улюбленими речами.

Стійкий олівець для очей Stylo Yeux Waterproof відтінку Purple Choc, Chanel
Шовкова наволочка, Slip

Марю цієї наволочкою з того самого моменту, як Bobbi Brown надіслав до редакції шовкову маску для сну цієї ж марки в компанії зі своїм новим консилером. Шовкова наволочка полірує волосся, і вранці прокидаєшся як Джейн Біркін, з глянцевим водоспадом, що розсипається по плечах. Я вже мовчу про естетичне задоволення торкатися щокою до ніжного прохолодного шовку.

Шовкова наволочка, SLIP
Щітка для тіла, що полірує, Aromatherapy Associates

Коли користуєшся скрабом для тіла, то, здається, швидше зітреш долоні, ніж відполіруєш щільну шкіру на стегнах або передпліччях. До того ж моя вічна фобія забруднити навколишнє середовище поліетиленовими кульками, які виступають в ролі скрабуючих частинок. А ось щітка – ідеальний формат. Вона розправляється з клітинами верхнього шару шкіри, які вже віджили своє, і залишає тіло гладким, як після спа. Загалом, абсолютно необхідна річ.

Полірувальна щітка для тіла, Aromatherapy Associates
Засоби Dark Amber & Ginger Lily, Jo Malone London

Дивне зізнання для б'юті-редактора, але я не переношу креми для тіла як клас. Після них мені знову хочеться в душ, вони липнуть, залишають жирну плівку і так далі. Досвідчені користувачі зазвичай заперечують: "Спробуй ___" (і називають засіб вартістю в три мінімальні заробітні плати). Я тільки киваю у відповідь – я перепробувала сотню засобів. І тільки один викликав у мене залежність. Крем для тіла Jo Malone взяв мене без бою – завдяки аромату. І тепер я бачу денце банки (вперше за всю історію взаємин з кремами). Панікую, звичайно. Але думаю, що антидот – це нова банку крему, а на додачу до неї – однойменний одеколон. На підкладці з крему він буде звучати пишніше і довше.

Одеколон і крем для тіла Dark Amber & Ginger Lily, Jo Malone
Гільйотинка і ковпачок для свіч, Diptyque

Для любителів свічок це необхідні речі. Гільотинка допомагає тримати в порядку гніт і обрізати його до потрібної довжини в кілька міліметрів, як вказано виробниками. До необхідної глибини звичайними ножицями часто не дістатися, а в гільотінки довжина дозволяє занурюватися хоч на дно свічника. Що стосується ковпачка, ним зручно гасити свічки так, щоб в повітрі залишалася ароматна суміш, а не запах горілого гніту.

Гільйотинка і ковпачок для свіч, Diptyque
Гелева багаторазова маска під очі, The Body Shop

Редакція Vogue схиблена на патчах. Зібрання, на якому всі сидять з незворушним виглядом і гідрогелевими півкругами під очима – звичайна справа. Я не можу долучитися до більшості, оскільки "на людях" завжди з макіяжем. Та в мене є план прокидатися вранці за допомогою багаторазової гелевої маски. Охолоджують її в холодильнику, прикладаєш до очей – і різкість наводиться миттєво.

Гелева багаторазова маска під очі, The Body Shop
Детокс-маска Deep Detox Tightening Mask, Magicstripes

Ще одна знахідка з Colette, який ось-ось закриється. Зроблена з мікрофібри і просякнута глиною. За рахунок цього вона допомагає позбутися від надлишків шкірного сала і відмінно очистити пори. На відміну від традиційних глиняних масок, вона ще й зволожує. Плюс гладка шовкова шкіра, мінус чорні точки. Прекрасний баланс.

Детокс-маска Deep Detox Tightening Mask, Magicstripes
Gingembre Hourglass Diffuser, Diptyque

"Гламурні гантелі?" – запитав хтось у Facebook, коли я виклала це фото у себе на сторінці. Схоже, але ні. Це дифузор, розпилювач красивої парфумерної композиції, який працює як свічка, ароматизує простір, але при цьому не вимагає особливої обережності в використанні: не треба хвилюватися, що забудеш згасити або залишити без нагляду. До того ж, дуже красиво.

Дифузор для будинку Gingembre Hourglass Diffuser, Diptyque

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.