Балетки-човники — головне взуття початку осені

2024 рік є зірковим часом балеток, які виграють конкуренцію навіть у кросівок та лоферів. Минулого сезону ми вже складали образи з балетками різних кольорів та фасонів, а цієї осені знову згадуємо про універсальність цього взуття й розглядаємо балетки-човники, які є витвором славетної Габріель Шанель та гарно видовжують силует. Розповідаємо, як відрізнити балетки-човники від класичних балеток і в яких образах вони комбінуватимуться найстильніше.

Getty Images

Першими балетками-човниками вважаються двоколірні балетки від Chanel, які можуть бути як на плоскій підошві, так і на низьких квадратних підборах. Вперше Габріель Шанель створила бежево-чорні човники у 1957 році — ця пара мала контрастний носок, щоб створити ілюзію довших ніг. Ці елегантні та практичні балетки стали улюбленцями модниць у всьому світі, а нині бренди щороку презентують нові переосмислені версії балеток-човників згідно з актуальними тенденціями.

Getty Images

Як носити балетки-човники?

Насправді стилізувати балетки можна будь з чим. Від блейзерів та бомберів до джинсів та спідниць. Щоб скласти класичний вечірній образ, поєднайте балетки з сукнею сліп. Урізноманітнить стилізацію пара балеток з квадратним носком або ремінцями, які залежно від кріплення нагадують тендітні Mary Jane та вишукані балетки балерини.

Getty Images

Балетки з гострим носком, натхнені слінгбеками, стають героями гри пропорцій. Найкраще їх поєднати з класичними широкими штанами або джинсами. Варіантом повсякденного образу є поєднання плісированої спідниці з блузою та балетками зі шкарпетками.

Ось 28 пар балеток-човників, аби надихнутися на стильні образи:

Alexander McQueen
Burberry
Christopher Esber
Bottega Veneta
Ancient Greek Sandals
Aeyde
Alaїa
Charles & Keith
Cos
Khaite
Ganni
Jil Sander
Gucci
Loeffler Randall
Jimmy Choo
JW Anderson
Maison Margiela
Manolo Blahnik
Reformation
Mansur Gavriel
Prada
Loewe
Miu Miu
Marks & Spencer
Toteme
Versace
The Row.
Staud

За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE