До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Університетський бомбер — необхідна річ сезону осінь-зима 2024/2025

Бейсбольна куртка, також відома як університетський бомбер, уже давно вийшла за межі свого походження на спортивних майданчиках американських університетів і зарекомендувала себе як справжня ікона моди. Крім того, що це спортивний і культурний символ, це ще й одяг зірок у фільмах, натхнених Північною Америкою, в яких фігурують бейсбольні команди та університетська форма. На думку одразу спадають двоколірні бомбери з нашивками університетів та їхніх спортивних команд. Vogue.ua розібрався, чому слід інвестувати в такий бомбер прийдешнього сезону.

Реклама

Бейсбольна куртка вперше з’явилася в 1860-х роках. Спочатку вона був розроблена для бейсболістів Гарвардського університету, і її початкова мета полягала в тому, щоб висвітлити найвидатніших спортсменів, які носили велику літеру "Н", вишиту на грудях. Перші пропозиції мали вовняну тканину та шкіряні рукави, і хоча відтоді багато чого змінилося, суть лишилася незмінною. Університетський бомбер був основним елементом масової культури протягом десятиліть, з’являючись у фільмах, телешоу та в шафах знаменитостей. Від спортсменів до художників: цю куртку взяли на озброєння майже всі зірки, зокрема Джіджі Гадід та Леді Ді.

Позагендерний характер цього одягу робить його незамінним у кожному гардеробі. Прямий крій, функціональні деталі, як-от кишені, і силует бомбера легко адаптуються до будь-кого, незалежно від статі та стилю. Універсальна посадка за своєю суттю є нейтральною та лестить будь-кому.

Окрім більш звичних двоколірних дизайнів, найбільш оригінальні інтерпретації посідають центральне місце, а різноманітність матеріалів і деталей, які відрізняють їх від класичних версій, розширюється. Ці моделі не лише відображають сучасні тенденції, але й роблять університетський бомбер універсальною, оригінальною та необхідною річчю в гардеробі. В особливій шані модників цього сезону — монохромні куртки білого та темно-синього кольорів.

Бейсбольна куртка є чудовим прикладом того, як одяг може подолати бар’єри часу та культури, щоб стати універсальною іконою. Його позачасовий дизайн і здатність адаптуватися до різних контекстів і тенденцій зробили цю куртку важливою частиною гардероба людей різного віку та забезпечили їй місце в наймодніших образах.

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.