До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким буде мюзикл "Чикаго" у Національній опереті

19, 20 і 21 квітня в Києві відбудеться українська прем'єра легендарного бродвейського мюзиклу "Чикаго". Історію, що переносить в атмосферу Чикаго 1920-х років, втілює команда Національної оперети України, яка після кількох років перемовин отримала ліцензію на постановку "Чикаго" в Україні.

Мюзикл "Чикаго"

Реклама

Нагадаємо, "Чикаго" є одним із найвідоміших американських мюзиклів. У його основі — театральна п'єса журналістки Морін Даллас Воткінс "Чикаго" (1926), яка адаптувала у своєму творі огляди на кримінальні справи, що сталися в американському Чикаго протягом 1924 року. Морін Даллас Воткінс написала п'єсу на основі власних статей та колонок кримінальних новин, які мали великий попит серед читачів. Оригінальна бродвейська постановка 1975 року була номінована на кілька премій "Тоні", зокрема — за найкращий мюзикл. У 1996 році робота була відроджена на Бродвеї з оновленою хореографією і відзначена "Тоні" за найкращий відновлений мюзикл, найкращу режисуру та хореографію. У 2002 році режисер Роб Маршал зняв фільм "Чикаго" з Рене Зелвеггер та Кетрін Зета-Джонс у головних ролях, що був номінований на 13 премій "Оскар" та здобув шість статуеток.

Кадр з фільму "Чікаго"

"З музичної точки зору, це один з найскладніших проєктів, який коли-небудь був на сцені театру оперети", — розповідає режисер вистави Богдан Струтинський, генеральний директор та художній керівник театру. — В музиці дуже багато ритміки, джазу, перкусії, також задіяні хорові ансамблі. І хор не просто співає, а робить оцінку, підкреслюючи другий план думок головних героїв, проживаючи ті ситуації, тож ми готуємо багато цікавого".

Мюзикл "Чикаго"

За словами художниці з костюмів Анни Шкрогаль, працюючи над образами персонажів, її команда прагнула зберегти візуальну спорідненість з образами бродвейського мюзиклу, але водночас знайти оригінальні ходи й рішення. "Наприклад, всі наші ув'язнені мають на своїх тілах "смужки", що візуально нагадують справжню форму ув'язнених, але мають вигляд ніби татуювань, вигравіюваних на тілах. Водночас у кожної ув'язненої — свій особистий візерунок, тому для кожного учасника ансамблю було розроблено власні принти", — розповідає Анна Шкрогаль. — Щодо персонажів, то дійсно найважливішим було передати їхні характери. Приміром, Мама Мортон — досить архетипічна персонажка: вона сувора, сталева, хитра жінка, дуже неординарна героїня. Тому завданням її костюма було передати всі ці риси. В образі Мами Мортон акцентом є корсет з металевих ланцюгів: загальний його силует суровий, але водночас завдяки деталям провокативний".

Мюзикл "Чикаго"

Прем'єра "Чикаго" відбудеться 19, 20, 21 квітня і 23, 24 травня на головній сцені Національної оперети України.

Фото: Ростислав Ріпка

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.