КУПИТИ КВИТКИ

Рецепт суботнього сніданку: майже копенгагенська класика або улюблений тост Рене Редзепі

Рене Редзепі – один з найтитулованіших шефів світу, засновник знаменитого ресторану Noma, запис в який треба було робити за півроку, випустив документальний серіал на Apple TV Omnivore. Раджу дивитися і готувати собі тости на сніданок: дуже просте та надзвичайно смачне поєднання авокадо і печінки, – каже фуд ентузіастка, зіркова візажистка Ната Стрільчук

Реклама.

Інгредієнти

  • хліб з зернятами
  • куряча печінка – 150 г
  • стиглий авокадо – 1 шт.
  • соус демігляс – 50 г (можна знайти в супермаркеті)
  • вершкового масло – 30 г
  • цибуля шніт
  • сіль копчена

Приготування

Найскладнішим у цьому рецепті буде ідеально посмажити печінку, щоб була румʼяна та ніжна. Тож обираємо найгарнішу: я люблю досить крупну, щоб було по 4 гарненькі шматочки на один тост.

Очищаємо її від усього зайвого, промиваємо та гарно просушуємо паперовим рушничком. Розігіваємо на пательні вершкове масло і викладаємо печінку по контуру сковорідки, не заповнюємо центр, це важливо. І не рухаємо її 3 хв, далі обережно перевертаємо на другий бік і знову лишаємо на 3 хв.

Після чого додаємо ще шматочок масла, сіль, перець та за допомогою ложки ще декілька хвилин купаємо нашу печінку цим печінково–вершковим соком. От і все головна справа зроблена.

Далі на сухій пательні гарненько румʼянимо хлібчик.

Тим часом нарізаємо авокадо.

Розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку, та нарізаємо половинку діагональними скибочками.

Далі в сотейнику розігіваємо демігляс. Це один із основних соусів французької кухні, який довго готують з яловичих кісток, м'яса, овочів (цибулі, моркви, помідорів, коріння селери і петрушки), трав та спецій, але зізнаюсь, я купую його у магазині готовим, бо не маю терпіння зробити якісний у домашніх умовах.

додаєм вершкового масла та солі за смаком – і починаємо збирати страву.

На тост викладаємо авокадо, зверху 4 карамельних шматочки печінки, поливаємо деміглясом, посипаємо шнітом, копченою сіллю і нсаолоджуємося досконалою простою стравою.

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.