До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Автентичний сніданок: бурякові панкейки

"В чому проблема з буряковими панкейками? В буряці, — каже Таня Гайович, засновниця фудблогу "Дрібка солі" в інстаграмі. — Одне діло фарбувати тісто фрешем, а зовсім інше — смачно використати весь коренеплід, не продаючи душу богам плодоріддя".

Тані 28 років, вона каже про себе, що втекла з факультету англійської філології в ІТ, з ІТ — в декрет, а звідти — в ресторан. "Переконалась, що їжу люблю більше, ніж управляти закладом, і почала блог: про смачне, красиве і корисне". Сьогодні Таня ділиться рецептом бурякових панкейків з вівсяними пластівцями та рисовим борошном. "Скажу чесно: це найкраще, що я додумалась робити з буряком, крім як їсти його в салаті".

Реклама

Інгредієнти (на 12 невеликих панкейків)

150 г вівсяних пластівців плющених (цільнозернових)

180 г вареного буряка

120 г 3% грецького йогурту

Сіль за смаком

50 г рисового борошна

2 яйця

½ ст. л. соди

1 ст. л розпушувача

2 ст. л лимонного соку

Молоко (в мене соєве) — на око (подробиці — нижче)

Приготування

Збити пластівці, рисове борошно, соду та розпушувач блендером до стану борошна грубого помелу (крупинки хай будуть). Пересипати в миску і відкласти. Всі інші інгредієнти, крім молока, додати в ту ж чашу блендера і збити до однорідності. Влити вологе в сухе, перемішати.

Тепер треба довести тісто до потрібної консистенції. Воно має бути як густа сметана, — густіше, ніж на звичайні панкейки.

Влити необхідну кількість молока в декілька етапів, перемішати і відставити на 10 хвилин. За цей час підготуйте сковорідку — злегка змастіть олією і поставте на середній вогонь.

Випікаємо з розрахунку 2 ложки тіста на 1 панкейк. Смажимо 2–3 хвилини з кожного боку. Оптимально випікати по 3 на сковорідці: вівсяні панкейки можуть вирости.

Подавати з крем-сиром і рибою або з джемом чи нутеллою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.