КУПИТИ КВИТКИ

Що таке Wearable Beauty: засоби краси, які можна носити як прикраси

@Trip:Tych

Wearable Beauty – новий тренд краси, коли beauty засоби можна носити як прикраси.

VOGUE UA вже розповідав про те, що підвіски-парфуми переживають бум. Це не сталося в одну мить; перші зразки флаконів-підвісок належать до епохи Давнього Єгипту. Згодом в вікторіанську епоху дами носили з собою нюхальні солі та ароматичні суміші, щоб освіжити власний запах, коли потрібно було справити враження.

Реклама.

Парфумерна амфора з гірського кришталю, яку можна було носити як кулон. Давньоєгипетські часи, 1550—1069 до н. е. (Фото Getty Images)
Парфумерна амфора з гірського кришталю, яку можна було носити як кулон. Давньоєгипетські часи, 1550—1069 до н. е. (Фото Getty Images)

В 2020 з'явився тренд на парфуми-підвіски, але він еволюціонував в 2024, і сьогодні на шиї модно носити не лише парфуми, але і й масажери (в тому числі, інтимні), блиски для губ та навіть гребінці. Ось найгарніші прикраси, які мають подвійне призначення: додають акценту образам та слугують миттєвим засобом краси.

GUERLAIN

Дорогий ювелірний годинник, виконаний у інкрустованому діамантами золоті, випромінює аромат легендарних парфумів Guerlain Vol de Nuit. Його створив ювелір з Вандомської площі Лоранс Боймер, який, між іншим, створював запонки для Карла Лагерфельда. На звороті годинника – парфумерний амулет, куди можна наносити аромат, що поширюватиметься від тепла шкіри.

Ще один витвір Боймера для Guerlain – брош-підвіска у вигляді бджоли. Бджола – відомий символ Наполеона та будинку Guerlain, але одночасно, каже Боймер, – вона уособлює постійно зайнятих людей. Вона теж може слугувати вмістилищем парфумів. Але є в неї й інше призначення. Таке казкове, відірване від життя, що від цього виникають щемкі почуття. "Якщо ви на вечірці і розумієте, що час йти, але не знаєте, як повідомити про це партнеру, – натисність на кнопку, – бджола розкриє крильця, і стане ясно: треба йти".

Найвідоміший (і найдоступніший) витвір Лоранса Боймера для Guerlain – це помада Rouge G, для якої ювелір створив вишуканий кейс на замовлення тодішнього креативного директора Дому з макіяжу Олів'є Ешодмезона, який прославився роботами з Гі Бурденом, Гельмутом Ньютоном і Хорстом П. Хорстом та був переконаний, що помада варта статусу коштовності.

Лоранс каже, що з азартом вивчав ритуали нанесення помади (і навіть малював вуста собі). Тоді й народилась ідея вишуканого футляру з вбудованим дзеркалом. 2009 року з'явився механізм з 17 деталей (звичайну помаду збирають з чотирьох) та тюбик-куля: вбудоване подвійне дзеркало, металевий корпус.

Сьогодні виходять все нові кейси. Останні витвори настільки гарні, що мають стати поповненням для будь-якої колекції.

Rouge G Marmo Twist Satin Lipstick, Guerlain x PUCCI

GASANOVA X KÉRASTASE

Виготовлений з латуні, покритий 24-каратним золотом, золотавий гребінець-підвіска прикрашений лого Gasanova з одного боку та лого Kérastase – з іншого. Він має отвір, що дозволяє носити його на шиї як підвіс (а за потреби -– використовувати за призначенням). Доступний в бутіках Gasanova.

TRIP:TYCH

Більзам для губ Trip:Tych Wormwood можна носити на шиї, як медальйон. Напівсферична прикраса з білого металу ховає бальзам з ніжним ароматом гіркого полину, який забезпечує догляд за шкірою губ, кутикул та сухих ділянок шкіри, дає приємний живий блиск, – таким чином, його можна використовувати і як хайлайтер.

SISLEY PARIS

Популярний масаж гуаша усуває ранкову набряклість; допомагає підсилити кровообіг і лімфотік, поліпшити колір обличчя. Ми звикли, що масажери гуаша мають утилітарний вигляд, але розкішний французький бренд фітокосметики Sisley Paris випустив особливий масажер у вигляді листочка гінко. Ginkgo Gua Sha – вишуканий, але технічний засіб, який приємно поєднувати з засобами догляду та носити як підвіс. Важкий, напівматовий листочок стане у пригоді в подорожах і загострить образ. Щоб протягнути в нього шнурочок, є отвір в ручці.

DIOR

Елегантний клатч із витонченим ланцюжком і лого бренду чудово доповнюють вбрання, а всередині знаходяться легендарні помади Rouge Dior. Єдине застереження: мінодьэр виходить лише раз на рік, під Різдво, але носити його можна роками. Справжня beauty інвестиція.

DIPTYQUE

Парфумовані браслети Diptyque Perfumed Bracelet – витвір мистецтва. Вони зберігають улюблений аромат та вивільняють його повільно та ніжно. Він відчувається, коли ви жестикулюєте або ніжно торкаєтеся чийогось плеча. Зараз вони недоступні на офіційному сайті бренду, але їх можна знайти онлайн та в парфумерних лавках по світу.

CRAVE

Підвісок-вібратор Vesper Vibrator, Crave, одночасно виконує функції намиста та вібратора — маленького і тонкого, але потужного. "Усі наші продукти розроблені командою, очолюваною жінками, у нашому передовому науково-дослідному центрі та мікрофабриці в Сан-Франциско, — каже Ті Чанг, дизайнерка і співзасновниця Crave. — Я хотіла розробити справді красиві продукти для задоволення, яких люди не соромляться".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.