До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найдорожчі весільні сукні знаменитостей

Вибір весільної сукні — один з найособливіших моментів у житті кожної нареченої. Зазвичай саме цей процес забирає найбільше часу, сил і емоцій, адже від вибраної сукні залежить весь весільний образ. Знаменитості теж дуже ретельно до цього ставляться й здебільшого готові витратити цілий статок на особливе вбрання. Раніше ми розповідали про найкращі королівські весільні сукні, а тепер настала черга розглянути найдорожчі весільні сукні за всю історію — від легендарного вбрання Кейт Міддлтон до разючої сукні Вікторії Сваровскі завважки 46 кілограмів.

Весілля Вікторії Сваровскі й Вернера Мюнца 2017
Вікторія Сваровскі

Вікторія Сваровскі, спадкоємиця багатомільйонної імперії кристалів Swarovski, у червні 2017 року обмінялася обітницею вірності й любові з німецьким інвестором Вернером Мюнцем. Пара зустрічалася сім років, перш ніж побратися. Як і годиться для "кришталевої принцеси", дівчина віддала перевагу сукні з тисячами мерехтливих кристалів знаменитої ювелірної марки. Особливу весільну сукню для Вікторії розробив зірковий філіппінський дизайнер Майкл Сінко, який раніше шив вбрання для Бейонсе, Дженніфер Лопес, Ріанни та Леді Ґаґи.

Реклама
Весілля Вікторії Сваровскі й Вернера Мюнца 2017

Пишна весільна сукня з 8-метровим шлейфом була розшита 500 тисячами блискучих кристалів і важила 46 кілограмів. На виготовлення розкішного вінчального вбрання для Вікторії дизайнер витратив три місяці. На сьогодні весільна сукня Вікторії Сваровскі найдорожча за всю історію весільної моди — її вартість становить понад один мільйон доларів.

Весілля Вікторії Сваровскі й Вернера Мюнца 2017
Крістіна Мурад

Крістіна Мурад сказала своє заповітне "Так" Елі Саабові молодшому в липні 2019 року. Пишні врочистості, на які було запрошено понад 1000 гостей, пройшли в Лівані. Це саме той випадок, коли нареченій не довелося переживати за свою весільну сукню — її образ був у надійних руках. Легендарний ліванський кутюр’є Елі Сааб власноруч розробив весільне вбрання для Крістіни.

Весілля Крістіни Мурад і Елі Сааба молодшого, 2019

Вбрання нареченої було виготовлено в найкращих традиціях весільної моди — класичну пишну сукню, всипану мерехтливою ​​вишивкою й 500 000 леліток, було доповнено 4-метровим шлейфом. Голову нареченої прикрашала фата з найніжнішого шовку, декорована 50 000 леліток і вишивкою відтінку айворі. Скільки часу знадобилося на виготовлення сукні — таємниця, але відомо, що на вишивку було витрачено 450 годин ручної роботи. Вартість весільної сукні Крістіни Мурад становить один мільйон доларів.

Весільна сукня Крістіни Мурад, 2019
Кім Кардаш’ян

24 травня 2014 року відбулася весілля зіркової голлівудської пари — Кім Кардаш’ян і Каньє Вест офіційно стали чоловіком і дружиною. Минуло вже 6 років, а весільна сукня Кім і досі одна з найдорожчих і запам’ятних. Автор силуетної сукні-русалки з білосніжного мережива — дизайнер і друг сім’ї Кардаш’ян-Вест Ріккардо Тіші, який тоді представляв модний Дім Givenchy.

Весілля Кім Кардаш’ян і Каньє Веста, 2014

Весільний образ Кім вийшов неймовірно романтичний і елегантний. Відкрита спина, довгий шлейф, ніжне мереживо, довгі рукави й фасон "русалки" підкреслили всі переваги знаменитості й приховали маленький зріст. Весільна сукня Кардаш’ян обійшлася в 500 тисяч доларів, але вона того варта.

Весілля Кім Кардаш’ян і Каньє Веста, 2014
Кейт Міддлтон

Попри те, що весілля принцеси Діани й принца Чарльза вважається наймасштабнішим в історії королівських сімей, власницею найдорожчої вінчальної сукні стала герцогиня Кембриджська. 29 квітня 2011 року Кейт Міддлтон вийшла заміж за принца Вільяма в класичній білосніжній сукні, яку розробила Сара Бертон, креативна директорка Alexander McQueen. Для Кейт створили справжню "сукню принцеси", яку відразу ж захотіли наречені в усьому світі.

Весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма, 2011

Весільна сукня герцогині Кембриджської складалася із шовкової спідниці, білого мереживного верху з довгими рукавами й V-подібним вирізом. Вишуканий крій, лаконічний силует, романтичне мереживо, елегантні деталі, ефектний шлейф і ніжна фата завдовжки 2,7 метра не залишили байдужим нікого. Весільна сукня Міддлтон відображувала традиції королівської сім’ї. Зокрема, сукня увібрала в себе квітчасту символіку Великої Британії — англійські троянди, уельський нарцис, шотландський чортополох та ірландський трилисник. Вартість сукні становить 434 тисячі доларів.

Весільна сукня Кейт Міддлтон, 2011
Амаль Клуні

2014 року відбулося ще одне знакове весілля — Джордж Клуні одружився зі своєю коханою Амаль Аламуддін. Церемонія пройшла в готелі Aman Canal Grande Venice, розміщеному прямо на березі Гранд-каналу. Своє весільне вбрання Амаль довірила другу і дизайнерові Оскару де ла Ренті. Сама наречена казала: "Ми з Джорджем хотіли, щоб все на нашому весіллі було романтично й елегантно. Я не можу уявити собі іншого дизайнера, який зміг би передати цей настрій у вінчальній сукні. Тільки Оскар".

Весілля Амаль і Джорджа Клуні, 2014

Амаль вибрала для особливої ​​події сукню класичного крою з відкритими плечима, делікатним ліфом, розшитим сотнями мініатюрних намистин й елегантними перлами, і довгим шлейфом. Весільне вбрання виготовили з 12 метрів ніжного французького мережива й тюлю відтінку слонової кістки. Образ нареченої завершила вуаль, прикрашена по подолу мереживом шантильї й вишивкою з бісеру та кришталю. Загальна сума, яку витратили на святкування, становить приблизно 3 мільйони доларів, з них 380 тисяч віддали за сукню для нареченої.

Весільна сукня Амаль Клуні, 2014

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.