До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: весільний образ Амаль Клуні

Третього лютого британська адвокатка в царині кримінального й міжнародного права Амаль Клуні, у дівоцтві Аламуддін, святкує свій день народження. Їй виповнюється 43 роки. Крім успіхів у кар’єрі, якими може пишатися Амаль, вона ще й дружина Джорджа Клуні. Їхнє весілля відбулося 27 вересня 2014 року у Венеційському Palazzo Papadopoli, розміщеному прямо на березі Гранд-каналу. Після шести років у щасливому шлюбі в пари є діти-двійнята — син Олександр і дочка Елла, а весільний образ Амаль досі актуальний. Сьогодні Vogue.ua переноситься крізь роки й згадує весільну сукню Амаль Клуні, а також показує, у колекціях яких брендів можна знайти подібні варіанти вінчальних образів.

Весілля Амаль і Джорджа Клуні, 2014

Дизайн головної сукні у своєму житті Амаль Клуні довірила в руки легендарного кутюр’є Оскара де ла Ренти. Весільна сукня класичного крою складалася з 12 метрів ніжного французького мережива й делікатного тюлю відтінку слонової кістки, у якому Амаль мала вигляд справжньої принцеси. Наречена віддала перевагу моделі з відкритими плечима й делікатним ліфом, розшитим вручну сотнями мініатюрних намистин та елегантними перлами. Весільний образ продовжила ефектна вуаль, прикрашена по подолу мереживом шантильї та вишивкою з бісеру й кришталю. Цей весільний образ став останнім у портфоліо дизайнера. Оскар де ла Рента помер 20 жовтня 2014 року.

Реклама
Амаль Клуні у весільній сукні Oscar de la Renta, 2014

"Ми з Джорджем хотіли, щоб все на нашому весіллі було романтично й елегантно. Я не можу уявити собі іншого дизайнера, який зміг би передати цей настрій у шлюбній сукні. Тільки Оскар. Зустріч із ним зробила процес проєктування ще чарівнішим, бо він дуже добра людина й справжній джентльмен", — розповіла Амаль в інтерв’ю американському журналу Vogue.

Весілля Амаль і Джорджа Клуні, 2014

У жовтні 2017 року в Музеї вишуканих мистецтв у Г’юстоні відкрилася виставка "Гламур і романтика Oscar de la Renta", присвячена легендарному домініканському дизайнерові. Відвідувачам виставки показали 70 суконь з архівів американського Дому й приватних зібрань. Куратором виставки став Андре Леон Теллі, якому вдалося роздобути для експозиції кілька речей, які раніше ніколи не виставляли на публіці. Серед них почесне місце посіла весільна сукня Амаль Клуні. "Ми дуже давно хотіли отримати це вбрання. Коли виставка була ще в Сан-Франциско, ми просили місис Клуні позичити його нам на певний час, але тоді вона не поспішала виставляти сукню на загальний огляд, бо занадто мало часу минуло з весілля", — поділився куратор виставки Андре Леон Теллі.

Весільна сукня Амаль Клуні від Oscar de la Renta, виставка в музеї вишуканих мистецтв у Г’юстоні, 2017 рік

За шість років після весілля Амаль Клуні її вінчальне вбрання одне з найпопулярніших серед сучасних наречених. Класичний крій, відкрита лінія плечей і ніжне мереживо використовувало багато брендів у своїх весільних колекціях. Ось деякі з них.

<b>свадебные платья как у Амаль Клуни</b>


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.