До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Весільні сукні знаменитостей маленького зросту

Настав довгоочікуваний весільний сезон, а це означає, що тисячі наречених перебувають у пошуках своєї ідеальної весільної сукні. Уява малює картинку зворушливої церемонії одруження, на якій природно кожна наречена почувається цього дня особливою й найгарнішою. Проте не завжди представлений образ підходить типу фігури й доводиться підбирати сукню, зважаючи на пропорції та зріст. Так, багато дівчат невисокого зросту стикаються з проблемою невеликого вибору весільних суконь, але рішення завжди є. Vogue.ua згадує найкращі весільні сукні знаменитостей маленького зросту — від королеви Єлизавети II до Кім Кардаш’ян.

Весілля принцеси Євгенії й Джека Бруксбенка, 2018
Кім Кардаш’ян

Зріст американської зірки вірменського походження Кім Кардаш’ян 159 см. Вона має пишні форми й ефектну зовнішність, проте зовсім не комплексує через зайві кілограми, а, навпаки, зробила це своєю перевагою, підтримуючи тренд на бодипозитив. У повсякденних і вечірніх образах вона часто робить акцент на спокусливих формах і вигинах тіла. Для весільного вбрання вона також вибрала силуетну весільну сукню Givenchy, яку розробив для неї дизайнер Ріккардо Тіші. Її вінчальна сукня стала однією з небагатьох, у якій Кім можна було побачити в ніжному мереживному образі. Їй дуже личить.

Реклама
Весілля Кім Кардаш’ян і Каньє Веста, 2014

Кім Кардаш’ян і Каньє Вест стали чоловіком і дружиною 24 травня 2014 року. Пара зіграла розкішне весілля, на якому було приблизно 600 гостей. Офіційна церемонія пройшла в італійській фортеці Форт-Бельведер неподалік від Флоренції, а саме святкування відбулося в Парижі.

Весілля Кім Кардаш’ян і Каньє Веста, 2014
Принцеса Євгенія

12 жовтня 2018 року в каплиці Святого Георгія принцеса Євгенія вийшла заміж за свого коханого Джека Бруксбенка. Для свого весільного образу внучка королеви Єлизавети II вибрала пишну сукню в мінімалістичному стилі британського бренду Peter Pilotto. Образ доповнила старовинна тіара, яка належала її прабабусі Єлизаветі Бовз-Лайон.

Весілля принцеси Євгенії й Джека Бруксбенка, 2018

Атласна весільна сукня з відкритою лінією плечей, довгим шлейфом і пишним бантом ззаду додала зросту принцесі Євгенії. Дівчина не захотіла приховувати шрами, що залишилися після операції в 12-річному віці. На сукні були символи, пов’язані із життям самих молодят. Так, чортополох символізував любов пари до Балморалу, трилисник — родовід нареченої, а троянда й плющ — дім пари.

Весілля принцеси Євгенії й Джека Бруксбенка, 2018
Королева Єлизавета II

Весілля королеви Єлизавети II й принца Філіпа було найгучнішим в історії королівських сімей, але сама сукня нареченої — воістину розкішною. Королева Єлизавета II вибрала класичну вінчальну сукню з довгими рукавами від дизайнера Нормана Гартвелла, дотримуючи королівських весільних традицій. Під вінець спадкоємиця британського престолу йшла в атласній сукні А-силуету з круглим вирізом, розшитим десятками тисяч білих перлин, срібною ниткою й кристалами. Від плечей нареченої спускався 4-метровий шлейф з тюлем, прикрашений ніжною вишивкою. У такий спосіб невисокий зріст королеви Єлизавети II в 163 см був візуально подовжений, а її весільна сукня стала легендарною в історії моди.

Весілля королеви Єлизавети II й принца Філіпа, 1947
Вікторія Бекхем

Весілля Вікторії й Девіда Бекхемів відбулося 21 рік тому. Пара провела приватну мініурочистість в ірландському палаці Luttrellstown, де найвитратнішою частиною стала весільна сукня Вікторії. На церемонію вінчання "експерчинка" вдягнула пишну атласну сукню-бюстьє від Віри Вонг, втіливши свою мрію. Атласне вбрання зі щільним корсетом й екстрадовгим шлейфом підкреслило тендітні форми Вікторії й додало зросту ще кілька сантиметрів. Весільна сукня майбутньої місіс Бекхем обійшлася в 100 тисяч доларів.

Вікторія Бекхем у весільній сукні Vera Wang, 1999
Єва Лонгорія

21 травня 2016 року на одному з пляжів мексиканського курорту Акапулько Єва Лонгорія й Хосе Антоніо Бастон зіграли пишне весілля. Дизайн весільної сукні Єва довірила в руки своєї подруги Вікторії Бекхем, яка розробила для неї білу мінімалістичну сукню зі знімним шлейфом. Зріст Єви Лонгорії становить 157 сантиметрів, проте Бекхем вдалося зшити таку сукню, яка створювала враження, ніби в нареченої модельні параметри.

Єва Лонгорія у весільній сукні Victoria Beckham, 2016
Піппа Мідлтон

20 травня 2017 року відбулося ще одне королівське весілля. Молодша сестра герцогині Кетрін Піппа Міддлтон вийшла заміж за мільйонера й спадкоємця готельної імперії Eden Rock Hotel Джеймса Меттьюза. Церемонія одруження пройшла в церкві Святого Марка в Енглфілді.

Весілля Піппи Міддлтон і Джеймса Меттьюза 2017

Весільну сукню Піппи Міддлтон створив британський дизайнер Джайлз Дікон. Дівчина йшла під вінець у класичному мереживному образі А-силуету, що підкреслював її тендітність. Сукня Піппи уособлювала головні канони весільної моди. Голову нареченої прикрашала легка фата з тюлю з вкрапленнями перлин, яку створив відомий капелюшник Стівен Джонс.

Піппа Міддлтон у весільній сукні
Принцеса Маргарет

Королівське весілля принцеси Маргарет і її коханого фотографа Ентоні Армстронга-Джонса відбулося 6 травня 1960 року у Вестмінстерському абатстві. Це було перше королівське весілля, яке транслювали по телебаченню — його подивилося понад 20 млн глядачів. Весільну сукню для принцеси Маргарет розробив двірський дизайнер британської королівської сім’ї Норман Гартнелл. Мініатюрна наречена зі зростом у 155 см віддала перевагу мінімалістичному дизайну сукні. Вінчальне вбрання складалося із білої шовкової органзи, на одну спідницю пішло понад 30 метрів тканини. Пізніше в історії королівських весіль сукню принцеси Маргарет назвуть найпростішою.

Весілля принцеси Маргарет й Ентоні Армстронга-Джонса, 1960
Гіларі Дафф

Гіларі Дафф і Меттью Кома одружилися 21 грудня 2019 року. Пара захотіла скромну сімейну вечірку на задньому дворі свого будинку в Лос-Анджелесі замість пишних урочистостей. Попри приватний характер весілля, новоспечене подружжя поділилося кількома знімками щасливого дня у своїх Instagram.

Гіларі Даффі у весільній сукні Jenny Packham, 2019

Гіларі вдягла лаконічну весільну сукню з довгими рукавами-кейпами й відкритою спиною Jenny Packham. Вінчальний образ був з акцентом на крій і матеріал, підкресливши витончену фігуру нареченої. Дафф завершила вбрання за допомогою сережок Anita Ko й перлового обруча Jennifer Behr.

Гіларі Даффі й Меттью Кома, 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.