До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 правил весільного макіяжу від візажистки королівської родини

Хочете ви цього чи ні, але на весіллях усі погляди завжди прикуті до нареченої, тому так важливо мати блискучий вигляд з ніг до голови. Візажистка Ханна Мартін, яка відповідала за весільний образ герцогині Кембридзької в 2011 році й співпрацювала з іншими особами королівської сім'ї, розповіла, на що передусім слід звернути увагу, створюючи весільний макіяж.

Як визначитися з образом

"Моя порада нареченим — не робити нічого занадто експериментального або далекого від вашого звичного образу. Знайдіть свою світлину, де ви маєте гарний вигляд, і постарайтеся відтворити схожий макіяж. Якщо ви робите весільний макіяж самостійно, то в інтернеті є багато навчальної інформації, від візажистів в Інстаграмі до покрокових відео на Ютюбі і, звісно, не варто ігнорувати надихаючі статті Vogue з образами відомих наречених".

Реклама
Почніть з догляду за шкірою

"Стійкий макіяж — це багатоступінчастий процес. І краще піти довгим шляхом, замість шукати легкі рішення, які в кінцевому підсумку вас розчарують. Почніть з догляду за шкірою. Щоб макіяж тримався якомога довше, шкіру необхідно відлущити напередодні ввечері — так на її поверхні не залишиться тьмяних відмерлих клітин, які можуть вплинути на те, як на шкіру ляже тональний крем.

Також краще нанести кілька тонких шарів зволожувального крему, ніж один щільний, який може зробити поверхню шкіри занадто масною і призвести до скочування тональної основи. Спочатку очистіть шкіру, а потім нанесіть легку есенцію — щось на водній основі — для зволоження. Потім нанесіть крем під очі і зволожувальний крем помірної щільності. Намагайтеся використовувати засоби з SPF у складі, а не санскрін сам по собі — він може стати причиною відблиску на світлинах.

Використовуйте легку тональну основу

"Я завжди намагаюся пояснити нареченим: те, що сьогодні ваше весілля, не означає, що вам потрібно наносити більше тональної основи або використовувати щільнішу формулу. Зазвичай я починаю з тонкого шару, а потім, за необхідності, створюю більш щільне покриття за допомогою тональної основи у форматі стіка. Коли основа готова, я люблю використовувати пальці, щоб видалити надлишки макіяжу".

Пудра – ваш найкращий друг

"У день вашого весілля обов'язково використовуйте пудру! Багато наречених не хочуть цього робити, вважаючи, що пудра ляже важким шаром на шкірі, і додасть липкості замість сяяння, — проте ви все одно зможете домогтися цього, використавши пудру із закріплювальним ефектом. Важливо нанести пудру на T-зону, в центрі чола і між бровами — якщо ці ділянки блищатимуть, то на світлинах ви отримаєте білі плями, які нагадують піт. Також нанесіть пудру на обидва боки носа, трикутник навколо рота, над верхньою губою і на підборіддя".

Правильно використовуйте закріплювальний спрей

"Хоча я вірю в силу закріплювального спрею, є одне важливе застереження: ви маєте виконати всі попередні кроки, щоб дістатися цієї точки. Якщо ви нанесли макіяж неакуратно або не використали пудру, спрей не спрацює належним чином".

Як наносити рум'яна

"Щодо рум'ян, то я наношу їх шарами. Спочатку перший шар кремових рум'ян, потім їх же на яблучка. Коли я покриваю решту обличчя пудрою, я роблю дуже легку лінію ніжного рум'янцю зверху".

Помірний вечірній макіяж очей

"Щоб не переборщити і залишитися задоволеною своїм макіяжем через 10 років після весілля, я раджу вибрати делікатний денний "вечірній" макіяж очей. Для нього я використовую набагато світліші тони, ніж для стереотипного вечірнього макіяжу — зверніть увагу на м'які сіро-коричневі відтінки з персиковим підтоном або позачасові помірно сірі відтінки. Я закликаю наречених вибрати щось більш свіже, гарне і стильне. Створити образ, який витримає випробування часом".

Легкі тонкі стрілки

"Занадто велика кількість підводки може зменшити очі, тому коли я використовую її — я використовую чорну підводку майже для всіх своїх наречених, — я намагаюся намалювати неймовірно тонку лінію. Хитрість полягає в тому, щоб лінія охоплювала три чверті повіки вздовж лінії росту вій, а потім створювала невелике розширення в зовнішньому кутику — не потрібно робити хвостик, треба просто злегка вийти за межі ока, тому що кожен має кращий вигляд з більш відкритим поглядом. Як тільки стрілка готова, акуратно нанесіть на неї трохи темної пудри, для більш м'якого і розпливчастого вигляду лінії".

Ідеальний нюд

"Я рекомендую вибрати нюдову помаду, яка не дуже відрізняється від вашого природного відтінку губ — інакше вона матиме недоречний вигляд. Секрет у тому, щоб завжди використовувати олівець для губ, відтінок якого відповідає відтінку ваших губ, а не помаді — таким чином, якщо помада зітреться, у вас буде базове покриття, яке допоможе протриматися до моменту, коли можна буде освіжити макіяж. Я завжди закінчую макіяж губ нанесенням бальзаму, який робить губи еластичнішими. Так губи не здаються сухими й потрісканими, але водночас і не справляють враження липких, як буває з блиском для губ. Я думаю, що з такими злегка глянцевими губами нареченій краще, ніж з повністю матовими, які можуть здаватися пласкими і з якими може бути дискомфортно".

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.