До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як балетки стають популярними у чоловічому гардеробі

Сучасні взуттєві бренди дедалі частіше стирають ґендерні норми, розширюючи діапазон розмірів і моделей у своїх колекціях. В останні кілька сезонів усе більше марок — серед яких Syro, Roker і Rick Owens — випускають чоловічі туфлі та черевики на підборах. Але зараз особливо популярне серед чоловіків інше взуття — балетки.

Класичні балетки з'явилися в гардеробах жінок ще в 1940-х завдяки компанії Repetto. Але ідея про те, що їх можуть носити чоловіки, поки що викликає здивування. Кілька сезонів тому ця тенденція почала набирати обертів. На показах сезону весна-літо 2020 Bode, Jil Sander і Dries Van Noten представили свої елегантні варіанти цієї пари взуття. У поєднанні з ошатним костюмом непомітні балетки видаються мінімалістичними і ненав'язливими, але набагато цікавішими, ніж стандартні туфлі чи кросівки.

Реклама
Bode весна-лето 2020Bode весна-літо 2020
Dries Van Noten весна-лето 2020Dries Van Noten весна-літо 2020

Сьогодні особливо популярні чорні балетки Tabi від Maison Margiela — деталь з розрізним носком робить таку пару неабияким варіантом. Шкіряні балетки Hereu з квадратним носком також дуже елегантні, особливо в оливково-зеленій кольоровій гамі. Дуже добрий вигляд вони матимуть із затишними осінніми светрами та класичними брюками.

Під час європейських тижнів моди сезону весна-літо 2022 кілька чоловіків продемонстрували, як носити і стилізувати балетки. У Парижі один із гостей показів поєднував свої чорні балетки з джинсами та ефектним піджаком. У Мілані ще один гість був одягнений у балетки з плетеної шкіри, сорочку з принтом та білі штани. Як і у випадку з пенні-лоферами або челсі, вважайте, що балетки — це універсальна пара, яку можна поєднувати з будь-яким одягом. Це взуття — простий спосіб зробити ваш образ цікавішим. І вам навіть не потрібно знати, як робити жете, щоб їх носити.

<b>ballet man</b>

Текст: Christian Allaire
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.