До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про чоловічий Тиждень моди в Мілані сезону весна-літо 2025

Зазвичай стриманий, Тиждень чоловічої моди в Мілані цього разу приємно вразив відходом від класики та запропонував легкий, комфортний і водночас витончений погляд на чоловічий гардероб. Нас чекали не лише знайомі імена, а й гучні дебюти та повернення легенд.

Fendi Menswear весна-літо 2025
Fendi Menswear весна-літо 2025

Британська зірка дизайну Мартін Роуз підкорила публіку нестандартними поєднаннями фактур та фасонів, а італійський бренд Mordecai презентував свою першу чоловічу колекцію. Потішило й повернення старої гвардії — Dunhill під керівництвом Сімона Холловея та провокаційний Magliano з низкою політичних заяв та висловлювань на підтримку соціальної та політичної справедливості.

Martine Rose Menswear весна-літо 2025
Martine Rose Menswear весна-літо 2025

Загалом атмосфера на Тижні чоловічої моди в Мілані була далекою від офіційної. Дизайнери зробили ставку на комфорт і розслабленість, пропонуючи вільний крій, м'які тканини та практичні елементи. Особливий тренд — комбінезони. Вони постали перед нами у різних варіантах: від довгих джинсових моделей Jacob Cohen до коротких однотонних варіацій від Gucci. Цікаво виглядали й багатошарові образи з футболками та светрами поверх спортивних штанів.

Gucci Menswear весна-літо 2025
Gucci Menswear весна-літо 2025

Неабияку увагу привернули матеріали. Рафія та бісерна бахрома перенесли глядачів на морське узбережжя, а перфорована шкіра від Fendi та вишукана вишивка від Gucci підкреслили важливість деталей. Колірна палітра порадувала любителям спокійної та елегантної моди — бежевий та пастельні тони стали фаворитами сезону.

Окрім стилю та комфорту, цього разу Тиждень моди в Мілані приділив увагу й практичності. Набирає обертів тренд на одяг для активного відпочинку. Бренди, як-от Stone Island і MOS (Massimo Osti Studio), представили функціональний одяг з використанням інноваційних матеріалів. Наприклад, Stone Island вразив водолазкою, що змінює колір під впливом сонця, та верхнім одягом з матеріалу Alcantara, який поєднує приємні тактильні властивості з водостійкістю.

Magliano Menswear весна-літо 2025
Magliano Menswear весна-літо 2025

Тиждень чоловічої моди в Мілані чітко окреслив новий напрямок розвитку чоловічої моди. Вона стає більш комфортною, розслабленою та універсальною, не забуваючи при цьому про витонченість і майстерність виконання. А поєднання моди з мистецтвом, як на показах JW Anderson та MSGM, робить її ще більш захопливою та цікавою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.