До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Виклик реальності: чоловіча колекція Prada весна-літо 2025

Культовий італійський бренд Prada не перестає дивувати. Вкотре показ нової чоловічої колекції сезону весна-літо 2025 вразив не лише стильним одягом, а й неординарним місцем проведення. Замість звичного подіуму, просто посеред залу Fondazione Prada височився невеликий білий будиночок. Від нього вниз, звивистою стежкою, огородженою білим парканом, спускалася доріжка для моделей. З вікон та дверей будиночка лилося приглушене світло, а зсередини лунала музика — голос співав I can't get no sleep під біти треку Insomnia гурту Faithless.

Міучча Прада та Раф Сімонс у фіналі шоу Prada Menswear весна-літо 2025
Міучча Прада та Раф Сімонс у фіналі шоу Prada Menswear весна-літо 2025

Здавалося, що моделі, які ось-ось вийдуть з будиночка, потраплять у нервову атмосферу нічного клубу, що різко контрастує з яскравим світлом подіума. Але насправді моделі мали надто свіжий та ошатний вигляд для такої історії. Сенс колекції став головною загадкою вечора.

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

На перший погляд, звичайні штани з розкльошеними штанинами із щільної тканини насправді були зроблені з бавовни, а не з вовни, як могло здатися здалеку. Їх прикрашали принтовані пояси в техніці trompe l'oeil (зорова ілюзія). Деякі штани знизу навіть здавались трохи потертими. Обтислі светри в смужку були наче вкриті потом і розмитими фарбами, а їхні візерунки нібито викривлені активними рухами. Але при детальнішому розгляді ставало зрозуміло, що це лише принт.

Колекція Prada Menswear весна-літо 2025 м це гра з реальністю та нашим сприйняттям. Трикотажні вироби з V-подібними вирізами та кардигани, які здавалися зшитими з кількох шарів, насправді виявилися цілісними. Квіткові сорочки та короткі куртки з дивними піднятими комірами та манжетами створювали відчуття, ніби одяг кидає виклик законам фізики. Не менше дивували дзеркальні окуляри-авіатори, на лінзах яких були зображені пляжі, морські пейзажі та інші мальовничі місця. Це нібито переносило глядача у світ мрій та відпочинку.

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

Деякі елементи одягу мали незвичні пропорції — рукави закінчувалися трохи нижче ліктів, а спідниці — трохи вище колін. Цікаво, що розмір цих пальт більше нагадував дитячий одяг, ніж вбрання для моделей-чоловіків. Можливо, цим самим Prada хотів натякнути на ретростиль або запозичені речі з чужого гардероба.

За лаштунками Міучча Прада та Раф Сімонс пояснили задум колекції. Вони прагнули передати "молодіжний оптимізм" та "свободу дозволити собі все поєднати". Дизайнери черпали натхнення з вінтажного одягу із секонд-хендів. Так, колекція поєднувала елементи жіночого та чоловічого стилю, нібито запозичені з гардеробів різних поколінь. Відчуття вже обжитого одягу, з яким ви живете, протиставлялося надмірній величі та штучності, які часто зустрічаються у високій моді.

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

Prada Menswear весна-літо 2025
Prada Menswear весна-літо 2025

Колекція Prada Menswear весна-літо 2025 — це більше, ніж просто новий одяг. Це справжній артперформанс, що змушує нас замислитися над природою моди та її сприйняттям. Вона надовго залишиться в пам'яті завдяки своїй сміливості, оригінальності та певній зухвалості. Колекція кидає виклик традиційним уявленням про моду, пропонуючи одяг, який змушує нас думати інакше. Вона стирає межі між реальністю та ілюзією, минулим і сучасним, чоловічим та жіночим. Це одяг для тих, хто не боїться виділятися та дивувати, для тих, хто цінує індивідуальність і креативність.

Переглянути всю колекцію Prada Menswear весна-літо 2025.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.