До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих колекцій на Тижні чоловічої моди в Лондоні

У Лондоні завершився Тиждень чоловічої моди, в межах якого понад 30 брендів і дизайнерів представили свої колекції сезону весна-літо 2020. У цьому огляді vogue.ua розповідає про п'ять з них, на які варто звернути особливу увагу.

Kiko Kostadinov

Болгарин Кіко Костадінов зізнався, що першим натхненням для нової колекції став епізод Kentucky Derby з документального серіалу 7 Days Out. "Вершники протягом року інтенсивно готуються до події, яка займає всього кілька хвилин, – сказав він про шоу Netflix. – І це нагадало мені індустрію моди".

Реклама
Kiko Kostadinov, весна-літо 2020
Kiko Kostadinov, весна-літо 2020

Кіко провів чудову паралель між сферами діяльності, які, на перший погляд, здаються паралельними світами. Його колекція допомагає зрозуміти, яку роль одяг для занять кінним спортом зіграв у розвитку індустрії. Схоже, що дизайнер дивився і фільм "Фаворитка", в якому теж немало одягу для кінної їзди. Цікаво, що в стрічці Йоргоса Лантімоса дизайнер костюмів в основному орієнтувалася на регентський стиль одягу, і Костадінов теж вміло впровадив його елементи в свою колекцію. Цей вплив помітний в укорочених піджаках і пальтах з виточками – осучаснених архетипах чоловічого одягу. Кіко майстерно витлумачив класику і представив незвичайну версію традиційного костюма. Багатошаровість, color-blocking, штучна шерсть, сучасні синтетичні деталі – ці риси притаманні як монохромним образам колекції, так і багатим всіма кольорами веселки.

Переглянути всю колекцію Kiko Kostadinov весна-літо 2020.

Chalayan
Chalayan Menswear, весна-літо 2020

Для сезону весна-літо 2020 Хуссейн Чалаян представив колекцію, ідея якої навіяна роздумами про вплив колонізації на танець. Загалом лінія вдалася вельми рівною, а думки дизайнера читалися в основному в формах і принтах – вони по-різному відображали культурний вплив Іспанії і Португалії в Південній Америці, а США – в Японії. Найкраще Чалаян впорався з драпіруваннями, які стали свого роду тканинними аналогами танцювальних па. На деяких куртках і штанах з хрусткої бавовни були вставки, що натякають на здатність танцю як розкривати, так і приховувати внутрішній стан виконавця. Хоча, на перший погляд, зв'язок між елементами одягу і темою колекції не завжди очевидний, вона надихає, а це важливо.

Переглянути всю колекцію Chalayan Menswear весна-літо 2020.

Alexander McQueen

Нова чоловіча колекція Alexander McQueen – втілення виразу "якість, а не кількість". Ця майже колекційна лінія складається переважно з моделей з акцентом на абстрактні квіткові візерунки і багату обробку.

Alexander McQueen Menswear, весна-літо 2020
Alexander McQueen Menswear, весна-літо 2020

Колекція Alexander McQueen весна-літо 2020 має вигляд справжньої от-кутюр – майстерний дизайн і неймовірна деталізація кожного елемента вражають. Наприклад, вовняний смугастий костюм, який витончено підкреслює і подовжує силует. Складнопошиті оборки і декор з кристалів вносять різноманітність у класичний ансамбль і транслюють фірмові коди модного Дому. Ще один піджак у тонку смужку з застібкою під лівим відворотом демонструє "подвійну однобортність", пропонуючи денді-інтерпретацію багатошаровості. Домінує в колекції ефект бройдері, який простежується в абстрактних принтах, мереживі і вишивці. Цей декор – свого роду спогад про подорожі Бертон і Лі Макквіна Японією. Втім, можна сказати, що вся колекція базується на тих кодах, які заклав засновник – безпрецедентній красі, що таїть у собі щось зловісне.

Переглянути всю колекцію Alexander McQueen Menswear весна-літо 2020.

Martine Rose

Як і багато останніх шоу, показ Martine Rose став відповіддю на політичну кризу, в якій перебуває Британія. Нова колекція бренду – це сатира на те, що відбувається в парламентських палатах протягом декількох місяців. "Це смішно, але в той же час страшно, – сказала Роуз. – Саме тому в колекції багато елементів, які виконані навиворіт і задом наперед. Вона настільки ж заплутана, як і все, що відбувається тут і на міжнародному рівні".

Martine Rose Menswear, весна-літо 2020
Martine Rose Menswear, весна-літо 2020
Martine Rose Menswear, весна-літо 2020

У своїх думках, які дизайнер декларує в fashion-межах, вона зробила вибір на користь розкльошених штанів і чиносів з накладними кишенями, трикотажних курток з драпіруванням і сорочок зі складками в гармошку. Колекція представляє певний збірник образів з культури рейвів, скінхедів, растів і любителів диско минулих років – ті культурні ноти, які передали молодому поколінню, щоб протистояти роз'єднаності. У новій лінії Роуз відродила спогади про 1980-і – десятиліття, яке було просякнуте протестами і змінами.

Переглянути всю колекцію Martine Rose Menswear весна-літо 2020.

Craig Green

Здається, що Крейґ Грін народжений стати дизайнером. Цьому британцеві вдається працювати не тільки з фізичним тілом, а й з глибинами людського розуму. Його роботи долають будь-які кордони, і може здатися, що він заглядає вам прямо в душу.

Craig Green Menswear, весна-літо 2020

Коли Грін порушує такі теми, як чоловіча анатомія і невидимі нитки, що зв'язують людей одне з одним, – він вводить своїх гостей у транс. У розмові про бренди часто згадують про коди, і у Гріна вочевидь є свої: краватки, стьобання, геометрія і яскраво виражена утилітарність. Вони роблять його бренд впізнаваним і практичним, і дизайнер не втомлюється демонструвати їх упродовж всієї колекції, від шкіряних пальт, комбінезонів і штанів з накладними кишенями чорного або коричневого кольору.

Craig Green Menswear, весна-літо 2020
Craig Green Menswear, весна-літо 2020

Варто відзначити, що в лінії весна-літо 2020 Грін глибоко проник у культурні традиції різних народів: тут є алюзії як на християнську іконографію, так і на мексиканські візерунки. Грін то демонструє легкі піжамні костюми в тонку смужку, то – картаті майже каптани з містичним візерунком, а насправді інструкцією для складання сорочок, яку дизайнер побачив у відео Марі Кондо. А чого варті моделі з м'якого атласу з ребрами і м'язовими групами, розкиданим пір'ям на вишивці! Гріну вдалося епічно завершити Тиждень чоловічої моди в Лондоні своїми унікальними схемами, ієрогліфами і гравюрами, які не вперше підкреслили гострий розум дизайнера.

Переглянути всю колекцію Craig Green Menswear весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.