10 наймодніших мініспідниць сезону весна-літо 2024

Valentino

Мініспідниці синонім палкого літа. У сезоні весна-літо 2024 в моді залишається весь міні- та мікроодяг: від прозорих шортів до спідниць, як із завищеною, так і з низькою посадкою. Цей надзвичайно універсальний одяг залишає простір для нескінченних стилістичних комбінацій. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими мініспідницями поточного літа, які мають зʼявитися у вашому гардеробі вже зараз.

Квіткові мотиви

AZ Factory

Valentino

Квіти традиційно асоціюються з приходом тепла і саме тому частіше зʼявляються у весняно-літніх колекціях. У новому сезоні дизайнери знову зізналися в коханні цим романтичним і жіночним мотивам. За яскравим рясним візерунком радимо звернутися до AZ Factory, а за делікатними флористичними аплікаціями — до Valentino.

Атласні спідниці

Louis Vuitton

Alberta Ferretti

Спираючись на естетичну тенденцію coquette, яка нині захопила світ моди, атлас із блискучим ефектом стає одним із ключових трендів сезону весна-літо 2024. Він присутній у всіх його формах, але найбажанішими залишаються мініспідниці, як у колекціях Louis Vuitton та Alberta Ferretti.

Картатий принт

Carolina Herrera

Versace

Клітинка — універсальний візерунок, що буде актуальним і прийдешньої осені. Зверніть увагу на чорно-білу класику від Carolina Herrera, а також більш ніжну блідо-блакитну модель з принтом "шахівниця" від Versace.

Твідові спідниці

Chanel

Christian Cowan

Хоч твід здебільшого асоціюється з осінньою-зимовим періодом, не варто залишати його осторонь цього літа. Chanel i Christian Cowan одноголосні в своєму вердикті: твідові мініспідниці — надійні супутниці як для офіційних виходів, так і для розслаблених щоденних образів. Носіть їх із жакетом з тієї ж тканини та улюбленими балетками.

Асиметрія

Acne Studios

Courreges

Асиметрія — помітний тренд поточного сезону. Топи, блузи, сукні, верхній одяг і навіть штани "приміряли" тенденцію на себе, зробивши цей крій одним з найбажаніших серед шанувальниць моди. Такі мініспідниці якнайкраще пасуватимуть до лаконічних топів і мінімалістичних аксесуарів.

Шкіряні спідниці

Akris

Etro

Коли мова заходить про шкіряну спідницю, люди поділяються на два табори. Одні використовують цю річ як основу для створення багатьох образів, а інші не розуміють, як правильно її носити. Утім, дизайнери певні: її можна припасувати до літнього гардероба. Поєднуйте шкіряну спідницю з кардиганом, як у Akris, в прохолодні дні, а в спеку надихайтеся стилізацією Etro та римуйте її з довгою шовковою блузою зі шлейфом.

Джинсові спідниці

Mugler

Nina Ricci

Денім — позачасовий матеріал, доречний у будь-яку погоду. Джинсові мініспідниці відкривають безкраїй простір для стилізації. Зверніть увагу на моделі з симетричними вирізами та спідниці А-крою.

Трикотаж

Hermes

Bottega Veneta

Трикотажні шорти вже завоювали своє місце під модним сонцем, та цього літа прийшов час поступитися першістю спідницям. Бордова міні, як у колекції Hermes, може стати ідеальним стилістичними полотном для монохромного образу або ж виступити яскравим акцентом, а модель Bottega Veneta, створена в техніці кроше, впишеться і в офісний дрескод.

Сяйливі мініспідниці

Rabanne

Dries Van Noten

Сяйливі джинси, доповнені торочками, мішурою, лелітками, різноманітною вишивкою та всілякими прикрасами, — одне слово, далекі від традиційних класичних і функціональних штанів, — гучний тренд поточного сезону. Услід за ними популярність набирають і яскраві мініспідниці. Зверніть увагу на моделі Dries Van Noten та Rabanne, які стануть надійними союзниками для неофіційних зустрічей.

У стилі бохо

Ermanno Scervino

IRO

Останніми сезонами, а особливо цього літа, світ моди захоплюється стилем бохо та естетикою 1970-х. Ми носимо бохо все: босоніжки, спідниці, штани, аксесуари. Цікаво, що й прийдешня осінь не стане винятком, тож варто звернутися до романтичних мініспідниць. Римуйте їх з ризикованими топами-бандо або вʼязаними лонгслівами.

Популярне на VOGUE