До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від ненависті до любові: повний гід "потворним" взуттям

"Потворне" взуття — великий тренд останніх кількох сезонів, який привносить дискомфорт у життя любителів елегантних туфель. З появою кожної нової "потворної" пари здавалося, що це лише короткострокова тенденція і вже через кілька місяців дизайнери повернуться до витончених моделей на підборах, — проте ні. Birkenstock, Dansko, Vibram FiveFingers, Balenciaga, Crocs, Ugg — в цьому матеріалі ми зібрали гід найконтроверсійнішими парами взуття, які саботували модний світ.

Birkenstock

<b>Birkenstock Ugly</b>

Реклама

Ще в 2016 році ікони стилю сестри Олсен почали носити сандалі Birkenstock. Пізніше Рік Оуенс представив свою інтерпретацію моделей німецького бренду, Valentino випустив пару зі своїм логотипом, а Jil Sander перетворив і кілька разів випускав колаборації з маркою.

Crocs

<b>Crocs Ugly</b>

Ці перфоровані гумові сабо, що нагадують калоші, вже давно посіли почесне місце в гардеробах медсестер і кухарів. Не так давно Crocs полюбили і модні лейбли. Balenciaga випустив Crocs на товстій платформі і на підборах. Крістофер Кейн прикрасив свої Crocs різнокольоровими каменями. А Такаші Муракамі створив версію в міжгалактичних тонах. І це лише деякі з модних варіантів Crocs, які побачили світ за останні кілька років.

Ugg

<b>Ugg Ugly</b>

Взуття з нульових, яке обожнює Періс Хілтон і її світські колеги. Попри грубий вигляд, люди по всьому світу оцінили те, наскільки Ugg теплі й комфортні. Згодом мода теж збожеволіла через ці черевики. У 2018 році Y/Project випустив свою версію Ugg у вигляді високих замшевих ботфортів, які дуже полюбились Ріанні.

Vibram FiveFingers

<b>Vibram Ugly</b>

Демна Гвасалія для Balenciaga взяв прогумовані Vibram FiveFingers і перетворив їх на туфлі на підборах. До слова, в послужному списку французького бренду було ще кілька "потворних" пар взуття: "дідусеві" кросівки, кросівки-шкарпетки з жорсткою масивною підошвою, Crocs на платформі. Але якщо вам не хочеться витрачати сотні євро на дизайнерське взуття такого типу, то Vibram FiveFingers продаються і без підборів Balenciaga набагато дешевше.

Danskos

<b>Danskos Ugly</b>

Danskos називають перевіреним часом взуттям і майже що класикою. Вони міцні, зручні і довго залишатимуться придатними. Зрештою, в цьому списку, як і Birkenstock, — це найбільш ненав'язливе й універсальне взуття.

Earth Shoes

<b>Earth Shoes</b>

Earth Shoes — це узагальнюючий термін для взуття, яке не настільки модне, як Birkenstock, але воно ортопедичне й екологічне. Серед знаменитостей ця пара вже давно популярна. До прикладу, ці сандалі можна зустріти на Лілі-Роуз Депп або Хлої Севіньї.

Текст: Liana Satenstein
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.