До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому ми й надалі нехтуватимемо штанами у 2024 році

Тенденція на образи "без штанів" продовжує набирати обертів і нині опинилася в повному розквіті.

Сідні Свіні, 2024
Сідні Свіні, 2024

Реклама

Останнім часом дедалі більше знаменитостей та модних інфлюенсерів відмовляються від штанів. Ця тенденція почала адаптуватися до життя ще у 2022 році й за рік набула масштабної популярності. І навіть зима та холодна погода не змогли похитнути наміри багатьох модників особисто випробувати цей тренд.

Кайлі Дженнер, 2022
Кайлі Дженнер, 2022

Першими цю тенденцію, як завжди, випробували американські знаменитості: Кайлі Дженнер відвідала шоу Loewe у білих трикотажних боксерах поверх чорних колготок; Гейлі Бібер вийшла на вечерю в довгому пальті та чорних трусах з високою талією; Белла Гадід прогулювалася вулицею в білих боксерах та коротких уггах; КендаллДженнер помітили на вулиці без штанів з букетом соняхів. У 2022 році, здавалося, що це тенденція лише для тих, чия робота — носити контроверсійні вбрання, аби залишатися на слуху й в полі зору суспільства. Однак тенденція "без штанів" розповсюдилася, і тепер з’являється скрізь: від червоних доріжок до вулиць.

Белла Гадід, 2022
Белла Гадід, 2022

Попри те що сучасна тенденція виросла під впливом сімейства Кардаш'ян-Дженнер, її коріння сягає аж 1950-х років — все розпочалося з танцювального одягу та поширилося на субкультуру модів. В ту епоху танцівники носили купальники поверх колготок, щоб створити витягнутий, більш елегантний силует. Але іноді вони також одягали сорочки або светри, часто додаючи пасок, щоб витончити та підкреслити талію. Така стилізація стала особливо популярною завдяки ЕдіСеджвік й часто з нею асоціювалася.

Сід Чарісс, 1955
Сід Чарісс, 1955

Еді Седжвік
Еді Седжвік

Ця тенденція знову повернулася в моду через тридцять років — у 1980-х роках завдяки захопленню аеробікою. Від одягу для тренувань Джейн Фонди до танців Джеймі Лі Кертіс з Джоном Траволтою у фільмі 1985 року "Ідеально" — боді з високими вирізами на стегнах та ременями стали найпопулярнішою річчю десятиліття. У 1990-х роках ансамблі без штанів з'явилися на подіумах Chanel, AlexanderMcQueen та JeanPaulGaultier. А на початку нульових цю естетику у свої колекції спробували інтегрувати ChristianDior та MiuMiu.

Джейн Фонда, 1983
Джейн Фонда, 1983

Але тенденція на відсутність штанів відійшла від асоціацій з танцями та спортом лише зараз. У 2022 році КендаллДженнер вигуляла вбрання з колекції BottegaVeneta весна-літо 2023 — темно-синій в’язаний светр з білими манжетами, чорні труси поверх чорних колготок та пару чорних підборів. BottegaVeneta був не єдиним брендом серед тих, хто представив таке вбрання: ValentinoCouture, VictoriaBeckham та RafSimons також вирішили прибрати штани в деяких образах. В колекціях сезону осінь-зима 2023/2024MaisonMargiela та LaQuanSmith також доєдналися до цього радикального стилізування, як і MiuMiu, який сколихнув модну галузь своїми суперечливими прикрашеними лелітками трусиками, що так полюбила актриса Емма Коррін.

Емма Коррін, 2023
Емма Коррін, 2023

Відтоді тенденція лише збільшувала базу шанувальників. АдвоаАбоа, Кара Делевінь та Джоді Тернер-Сміт — усі вони випробували тренд під час події VogueWorld: London у вересні 2023 року. А під час премії CFDA навіть Тейлор Свіфт відмовилася від штанів.

Гейлі Бібер, 2023
Гейлі Бібер, 2023

Крістен Стюарт, 2024
Крістен Стюарт, 2024

Хоча ця тенденція значно рідше з'являлася в колекціях осінь-зима 2024/2025, знаменитості досі активно практикують її. Під час престуру фільму "Любов, брехня та кровопролиття" Крістен Стюарт двічі з'являлася без штанів: в боді українського бренду bettter, а також в трикотажних шортах BrunelloCucinelli. Під час Тижня моди в Парижі СідніСвіні відвідала шоу MiuMiu в парі блискучих трусиків бренду. Також Емілі Ратаковскі приміряла подібний ансамбль між походами на шоу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.