До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сніданок мрії: справжні сінабони за рецептом продюсерки Vogue

Сінабони — ті булочки, які оспівала Астрід Ліндґрен у повісті "Малий та Карлсон, що живе на даху". Пишні, здобні, що сповнюють весь дім чудовим ароматом кориці й затишку. Приготувати їх вдома — цілком реально. Марина Сандугей-Шишкіна ділиться своїм рецептом.

Ингредієнти

Для начинки:

3/4 склянки тростинного цукру

Реклама

90 г розтопленого вершкового масла

2 ч. л. кориці

1 яйце

150 г рубаних горіхів пеканів (можна замінити волоськими)

Все, що потрібно, — змішати інгредієнти в однорідну масу.

Для топінгу:

55 г білого цукру

55 г тростинного цукру

110 г кленового сиропу (можна замінити кукурудзяним або змішати обидва в пропорції 1:1)

80 г кулінарних вершків 35%

30 г вершкового масла

120 г рубаних горіхів пеканів (можна замінити волоськими) — попередньо просмажити в духовці або на сухій гарячій сковорідці, періодично помішуючи й не даючи їм пригоріти

Всі компоненти змішати, поставити на середній вогонь, постійно перемішуючи й не даючи цукру підгоріти, довести до кипіння й варити ще 10 хвилин, і далі помішуючи. Прибрати в сторону й дати карамелі трохи охолонути.

Для тіста:

1 склянка теплого молока кімнатної температури

1/3 склянки білого цукру

2,5 ч. л. сухих дріжджів

80 г вершкового масла (розтопленого, не гарячого)

2 яйця

1 ч. л. солі

4 склянки борошна

Приготування

У глибокій піалі змішати молоко, цукор, дріжджі, дати 10 хвилин настоятися й розмішати. Додати розтоплене, але не гаряче вершкове масло, яйця, сіль. Добре перемішати, всипати борошно й не поспішаючи розмішувати дерев’яною лопаткою. Тісто стає однорідним і трохи липне до рук.

Викласти тісто на стіл або силіконовий килимок, присипаний борошном, і вмісити. Захочеться додати борошна; це бажання треба побороти й далі місити тісто ще 10 хвилин. Коли воно перестане липнути, скачати його в невеликий круг і повернути в піалу, попередньо змащену олією. Накрити харчовою плівкою й дати настоятися 1,5—2 години в теплому, спокійному місці. За цей час тісто збільшиться в розмірі у 2—2,5 раза. Тісто дістати, трохи розтягнути руками в прямокутник. Якщо воно липне — додати трохи борошна й 1 ч. л. розпушувача.

Трохи вимісити, згорнути у квадрат і залишити ще на 15 хвилин. Тісто знову збільшиться в розмірі.

Розкачати прямокутник 30х50 см. Змастити його начинкою і рівномірно посипати горіхами. Згорнути в рулет і добре пропрацювати край, щоб рулет не розкрутився.

Розділити на 12 порцій (спочатку навпіл, потім половинки навпіл і після кожну частину ще на 3 частини).

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Охололу карамель налити на дно форми, дати їй постояти 5—10 хвилин. Посипати рубаними горіхами. Викласти булочки у форму, залишаючи місце між ними (вони ростимуть). Накрити харчовою плівкою й дати підійти 35—40 хвилин.

Випікати в розігрітій до 200 °C духовці 25 хвилин у режимі підігрівання зверху й знизу. При подаванні досить перевернути булочки, щоб дати карамелі розтектися ароматним сінабоном. Смачного.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.