Готуємо вдома: улюблені рецепти сніданків редакції Vogue UA
Редакція Vogue UA ділиться рецептами своїх улюблених сніданків.
Поділилася: редакторка відділу культури Дар’я Слободяник
Цей розкішний рецепт мені подарувала моя колега, колишня заступниця головного редактора Vogue UA Поліна Митлошук. За рецептами Поліни я печу американське печиво з патокою й імбиром, вівсяне печиво з горіхами, брауні, ну, а найчастіше — бейгли. Це улюблений сніданок мого чоловіка, мами, друзів, а одна родичка досі не вірить, що такі ефектні бейгли — як у традиційному американському дайнері — можна спекти самостійно вдома й упевнена, що я десь хитрую.
Рецепт бейглів дуже простий. Часу на все йде хвилин 15 — правда-правда, я не з тих, хто готує довго й складно, — а інгредієнтів аж чотири, з них два: сіль і розпушувач.
Інгредієнти:
1 чашка грецького йогурту (250 мл);
1 чашка борошна;
3/4 чайної ложки солі;
1,5 чайної ложки розпушувача.
Приготування
Коли замісите тісто (attention — воно прилипає), розділіть його на 4 частини й скачайте ковбаски. У рецепті Поліни вони мають бути по 2 см у діаметрі, і спершу я робила саме так, але бейгли вийшли дуже тонкими й "худими", а так не годиться — вони мають бути симпатично пухкими. Тож сміливо катайте ковбаски трохи ширші. Потім з’єднуєте кінці й викладаєте бейгли на деко (на пекарський папір). Зверху потрібно змастити збитим білком, посипати кунжутом і маком (обов’язково!). Випікати в духовці за 175 °C хвилин 25-30, перевіряти в процесі.
Бейгли я зазвичай подаю з будь-яким м’яким сиром і лососем, чоловік їсть з паштетом і навіть хамоном. Можна спробувати з інжировим або мандариновим джемом, тут усе залежить від вашої фантазії.
Поділилася: б’юті-редакторка Олена Пономаренко
У готелі Hoxton Paris яйця Бенедикт зазначені в меню як "яйця Бенні". Я тепер теж використовую цю назву, сіло на язик, що називається.
Готувати — досить просто, лаври — ніби приготував щось з молекулярної кухні. Я полегшила рецепт до абсолюту: жодних поліетиленових мішечків, дорогих пристроїв, пергаментних конусів, змащених олією. Тільки невелика каструлька, вода, яйце і таймер.
Інгредієнти:
яйце;
сіль;
кілька крапель оцту (опціонально).
Приготування
Взяти свіже яйце (дивимося на дату виготовлення; якщо цікаво, можна загуглити народні методи визначення свіжості).
Розбити яйце на невелике сито й дати стекти рідкому білку.
У щойно закипілу воду, що м’яко булькає на невеликому вогні, ніжно, але стрімко випустити яйце. Якщо хочеться додаткових пасів, попередньо можна додати у воду кілька крапель оцту (тільки не переборщити, а то в поганих кухарів потім бридкий присмак відчувається в страві; після приготування треба буде сполоснути пашот холодною водою). Розмішати воду столовою ложкою, щоб утворити воронку. Яйце має туди "затягнути", щоб волокна білка не розповзлися щупальцями, а компактно обвилися навколо. Якщо попередньо відцідити рідкий білок, можна потім обійтися без оцту й воронки — все вийде.
Варити 3,5 хвилини. Акуратно дістати шумівкою.
Я варю по одному яйцю за раз. Якщо вас осаджують голодні домашні, краще поставте відразу чотири маленькі каструльки, але не намагайтеся варити більше одного яйця в ємності.
Яйця можна подавати на тостах, на подушці зі спаржі, з малосольним лососем (з копченим не так смачно). Але вінець творіння — соус Голландез. Ніхто не вірить, що його можна приготувати вдома без водяної бані, заклинань і багатоходівок, але довіртеся мені — можна. Рецепт я вичитала в книзі Джулії Чайлдс. Ділюся.
Інгредієнти:
3 яєчні жовтки;
2 ст. л. лимонного соку;
1/2 ч. л. солі;
щіпка перцю;
110 г вершкового масла (розтопити до бурління).
Приготування
У чашу блендера вилити жовтки, лимонний сік, посолити, поперчити. Збивати 30 секунд. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою вершкове масло. Масло зігріває жовтки; вливаючи його повільно, ви даєте жовткам час увібрати масло. Коли піде 2/3 масла, соус перетвориться на густий крем, і решту масла можна буде влити швидше. Кінець історії. Кремовий, густий, глянсовий, абсолютно ресторанний соус готовий. Поливаємо ним яйця — і збираємо вподобайки в Інстаграм.
Поділилася: Марія Жданова
Це рецепт від засновника й ідеолога філософії Bodyism Джеймса Дайгана, який сповідує дієту Clean&Lean. Мені його книгу колись подарували в престурі, і там був цей рецепт. Оскільки я не вмію робити нормальні сирники та іже з ними, то це суперваріант рятувати сир, який скоро зіпсується (або просто лежить без діла). Рецепт ідеального сніданку — панкейки без борошна й цукру.
Інгредієнти (з розрахунку по 4 штуки на 2 особи):
50 г геркулесу або вівсяних пластівців;
100 г сиру;
2 яйця;
кориця (за смаком, я кладу чайну ложку).
Для подавання: сметана й фрукти, ягоди (лохина або малина, але можна банан-яблуко-апельсин, хто що любить).
Приготування
Усі інгредієнти змішати в блендері до однорідної маси, смажити на сухій (!) сковорідці, щоб вийшла супердієтична страва. Але тоді головне, щоб була антипригарна сковорідка. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку, не соромитися в розмірах, щоб були американські панкейки, а не наші маленькі сирники.