До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що приготувати з ревеню: дві безпрограшні ідеї

"Ревінь у різних куточках України зветься румбамбар, рабарбар і має ще кілька назв", — каже food- та lifestyle-блогерка, колумністка українського Vogue Олена Сагун. Що приготувати з ревеню? Два безпрограшних рецепти, салат та десерт, — нижче.

САЛАТ З РЕВЕНЕМ ТА ЗЕЛЕННЮ

@olena_sagun

Цей рецепт не з автентичної української кухні. Однак я вирішила цього разу трохи відійти від свого концепту і все-таки поділитися ідеєю. Примітка: салат має виражену кислинку, тож якщо любите, як казала моя бабуся, "накислити душу", то вам сподобається.

Реклама

Інгредієнти для салату я вибирала за принципом: все, що зустрілося на найближчому базарі, і все, що, на мою думку, добре смакуватиме разом. Отже, ділюся експериментом.

Інгредієнти (приблизно на 2 порції)

  • пучок листя салату (приблизно 70–100 г);
  • невеличкий пучок руколи (20–30 г);
  • такий же невеличкий пучок петрушки;
  • 2–3 гілочки м’яти;
  • 2 стебла ревеню довжиною приблизно 25 см;
  • 3 середні редиски.

Для заправки:

  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії (або іншої на ваш вибір);
  • 1 ч. л. меду (для балансу смаку, бо в салаті достатньо кислоти);
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці;
  • сіль, мелений перець до смаку.

ОЛАДКИ З РЕВЕНЕМ

@olena_sagun

Ідею взяла з книги Лідії Артюх "Традиційна українська кухня в народному календарі". Там оладки дріжджові, але я дам більш швидкий варіант — на кефірі (проте, якщо ви звикли робити на дріжджах, то робіть).

Інгредієнти (приблизно на 10 шт.):

  • 250 мл кефіру (в мене жирність 2,5 %);
  • пів чайної ложки соди;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. л. цукру (можна трохи більше);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 150 г борошна;
  • 3 стебла ревеню довжиною приблизно 25–30 см;
  • олія для смаження.

Приготування

Ревінь почистіть, піддіваючи шкірочки гострим ножем. Потім накришіть кубиками. Кефір налийте у глибоку миску, додайте соду, перемішайте (не бійтеся, вираженого содового смаку в оладках не буде). Додайте цукор (звичайний та ванільний), сіль, ще перемішайте. Додайте борошно, гарно перемішайте вінчиком. Тісто буде густим, як на кекс. Додайте нарізаний ревінь, перемішайте. Добре розігрійте пательню з олією, смажте оладки з обох боків до готовності. Доливайте олію в процесі за потреби. В моєму рецепті цукру мало, тому оладки виходять майже несолодкі, подавати їх (на мій смак) найкраще з медом, але вибір за вами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.