І пляшка рому: як готувати грог з медом, кавою і вершковим маслом
Після слова "грог" сіль так і стає відчутною на губах: холодне море, пронизливий вітер і безжальні пірати ... Гарячий напій з ромом придумали англійські моряки ще в XVIII столітті.
У свій час англійські моряки отримували велику чашку рому щодня – так підтримували їхній бойовий дух. Але результати таких пиятик виявилися плачевними, тому, згідно з легендою, командування почало розбавляти ром гарячим чаєм зі спеціями. Не можна сказати, що ніхто не помітив каверзу, але напій став досить непоганим: зігрівав і веселив. Класичний рецепт грогу "оперує" такими інгредієнтами: ром, вода, цукор, лимонний сік, кориця, гвоздика, м'ята. Варіацій гарячого і міцного напою – сотні. До пари гарячому грогу доречні спеції і прянощі, фрукти, карамель, коньяк, лікер, мед і навіть молоко та масло.
1 ч. л. цукру
1 ст. л. лимонного соку
100 мл чорного чаю
2 скибки лимона
гвоздика, кардамон, кориця за смаком
Покласти в келих лимон і спеції, додати цукор і лимонний сік. Залити ромом і гарячим чаєм, перемішати.
60 мл. рому
2 ч. л. меду
70 мл молока
70 мл чорного чаю
мускатний горіх, кориця за смаком
Змішати в келиху мед, молоко, ром, гарячий чай і приправити за смаком.
50 мл рому
25 г. вершкового масла
1 ч. л. цукру
75 мл чорного чаю
гвоздика, кориця, мускатний горіх за смаком
Залити масло і цукор ромом і гарячим чорним чаєм. Додати бутон гвоздики, по щіпці меленої кориці і мускатного горіха.
50 мл рому
30 мл еспресо
1 ч. л. цукру
50 мл гарячої води
кориця і мускатний горіх за смаком
Змішати ром, каву і цукор з водою. Приправити за смаком і перемішати.