5 секретів ідеального песто
Класичний рецепт соусу песто – невловимий: в різних регіонах Італії складники і їхня кількість значно різняться. Але песто майже неможливо зіпсувати, тому всі рецепти є хорошими. І в жарті про те, що з песто можна з'їсти що завгодно, є частинка правди. Надзвичайно апетитний, простий і швидкий у приготуванні, соус все ж має кілька секретів, які перетворюють його в амброзію.

Як приготувати песто?
Інгредієнти:
250 г листя базиліку
300 мл оливкової олії extra virgin
2 ст. л. обсмаженого кедрового горіха
2 ст. л. тертого пармезану
2 зубчики часнику
дрібка солі
Приготування:
- Збийте в чаші блендера спершу горіхи та часник. Потім додайте базилік. Тоді, не зупиняючи блендер, влийте тонкою цівкою оливкову олію.
- Перекладіть суміш у зручну посудину і додайте сир та сіль. Перемішайте.

Секрети ідеального песто
- Мийте базилік в холодній, а не теплій воді. Тепла вода сприяє в'яненню. Також варто добре просушити базилік на рушнику.
- Якщо невелику частину базиліку замінити петрушкою, то соус набуде нотки гастролегкості.
- Кедрові горішки найчастіше фігурують у рецепті песто, але можна сміливо експериментувати з іншими горіхами (мигдаль, волоський, фундук) і навіть насінням (льону, гарбуза, соняшнику, кунжуту). Головна умова – легке просмажування перед використанням, до появи апетитного аромату.
- Оливкова олія неабияк впливає на смак песто, тому варто брати свіжу якісну extra virgin. Як перевірити її апетитність? Налити в тарілку, посолити, поперчити, змочити в ній хліб і спробувати на смак.
- Пармезан можна замінити на інший твердий сир. Якщо сир менш солоний, ніж пармезан, то, можливо, варто додати трохи більше солі. Натертий сир найкраще додавати в соус останнім.

Як використовувати соус?
- Додайте до гарячих спагеті або до готової лазаньї.
- Змішайте з підливою або іншими соусами.
- Додайте до готових яєць – яєчні, омлету або яйця-пашот.
- Замініть традиційний томатний соус до піци на песто. А ще краще – додайте його до готової страви.
- Додайте песто в улюблені сендвічі, роли з лавашу або тортилью.
- Песто навряд чи може зіпсувати салат.
- Ложка песто не завадить тарілці супу. Так само, як і запеченому м'ясу, птиці або рибі.

Читайте также:
Как выглядит самая дорогая еда в мире