До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Названо найбільш інноваційні міста в світі

Шукаєте місто, яке розвивається в одному темпі з вами? Цікавитесь інноваціями і хочете йти в ногу з часом? Одне дослідження визначило 50 найбільш інноваційних міст у світі. Ось 20 най-най із них.

Лондон, Великобританія. Photo: Bruno van der Kraan / Unsplash

Як виміряти інноваційність, особливо щодо такого складного й постійно мінливого об'єкта, як місто? Чи слід оцінювати уряд, комерційні підприємства або наявність робочих місць? Британська компанія Paymentsense провела дослідження на підставі п'яти ключових факторів: інтелектуальна власність, бізнес-стартапи, рейтинги університетів, кікстартери й підприємництво.

Реклама

Таким чином, в опублікованому дослідженні було складено рейтинг з 50 міст, які оцінювалися згідно з такими пунктами:

  1. Кількість патентних заявок, зареєстрованих у Google.

  2. Кількість нових підприємств, зареєстрованих у 2019 році.

  3. Кількість університетів та їхні рейтинги (хоча освіта не передбачає інноваційності, університети вже давно є установами, у яких, на щастя, є час і ресурси для впровадження нововведень у різних галузях).

  4. Статистика щомісячних запитів "як розпочати бізнес".

  5. Кількість запитів в Kickstarter та їхнє середнє значення.

Орієнтуючись лише на ці пункти, легко припустити, що перемога за замовчуванням дістається Сан-Франциско в Кремнієвій долині. Але, як не дивно, технологічна столиця США не потрапила навіть у топ-20 рейтингу. Замість цього список поповнили доволі неочевидні міста.

Ось 20 найінноваційніших міст у світі.

Текст: Yeong Sassal

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.