До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому неодмінно треба поїхати в Хмельницький: явки, паролі, секретні локації

У липні цього року в Хмельницькому відкрився простір краси A.S. Laboratory. Розповідаємо, чому там варто побувати, і одразу радимо, з чим сумістити beauty-втечу. Зберігайте в закладки: стільки корисних порад щодо подорожей Україною в одному матеріалі ми ще не збирали.

Реклама

4 години в "Інтерсіті", 10 хвилин на таксі — і я в просторі A.S. Laboratory. Це новий район Хмельницького, Озерна: низькі цегляні будівлі з великими вікнами, модні кав'ярні, доглянуті зелені острівці, гіпстерська атмосфера. Не можу утриматися, скидаю фото друзям, з якими ми подорожували Америкою: "Вам теж нагадує LA?" — їм теж нагадує.

В будівлі A.S. Laboratory два входи: один — у skincare- (та haircare-) бутик, де зібраний просто феноменальний селект марок. Другий — у відділ естетичної медицини (косметологія та трихологія). У мене черговий флешбек: цього разу я згадую флагманський бутик Guerlain на Єлисейських Полях, де поруч із головним входом є окремі двері. Туди прослизають знаменитості, що йдуть в Institut Guerlain на масаж та процедури.

У мене теж призначений догляд за шкірою та волоссям, проте спробуйте пройти повз стенди і полиці, де виставлені легендарні та таємно відомі засоби, — хочу на це подивитися. Нереально.

Перший поверх

Це як у книжковому, тільки захоплює сильніше. Dr. Barbara Sturm, Obagi, iS Clinical, Grown Alchemist, Salt & Stone, DCL, Cosmedix, RejudiCare, Davines, Colorescience, Embryolisse, Emma Hardie, Elemis, Genosys, Erborian… Просто подивіться на повний перелік тут.

Мене зачаровують дифузори та свічки Urban Apothecary, розмаїття пасти Marvis, яку я зазвичай привозила з Парижа, — щоразу неодмінно з новим смаком; стрункі ряди iS Clinical та Меdik8. Одночасно бачу засоби, яких не зустрічала досі: гребінці Manta, що вібрують, дорогі засоби для догляду за зубами швейцарського бренду Selahatin, парфумовані дифузори в машину Millefiori.

Найцікавіше відкривається, коли зробиш майже повне коло. Це тестова зона, яка знаходиться майже посеред зали, але водночас прихована від сторонніх очей. Тут є дві раковини, щоб змити макіяж, ватні диски, дзеркала і мільйон засобів, які можна пробувати на собі. Дівчата можуть затриматися тут на годину, тестуючи засоби один за одним.

Насправді я вірю тільки в такий підхід: перш ніж купити засіб, треба спробувати його. І переконатися, що ні текстура, ні запах, ні паковання не спричиняють дискомфорту. Це публічне каяття: колись я стала власницею дорогого крему для шиї, який дратує мене ароматом, автозасмаги, яка врешті залишає смуги на литках, олійки, яка доводить до сказу своєю жирністю.

Коли beauty-експозицію оглянуто, я впираюся поглядом у напівпрозорі матові флакони Bravura London, що наче левітують у повітрі. Вони підсвічені сонцем, як галька в Нормандії. Бренди для продажу, а особливо для власної дистрибуції, в A.S. Laboratory вибирають прискіпливо. Тестують всією командою. Коли засоби не подобаються з тих чи інших причин — на полиці вони не стануть.

Моя порада: залиште на візит достатньо часу. Це дозволить роздивитися більше засобів (не кажу "всі", бо це утопічна ідея) та усвідомлено вибрати продукти, які не просто "потрібні, аж руки тремтять", а й дійсно будуть в активному користуванні.

Другий поверх

На другому поверсі стоять кращі книжки цього року: 9 1/2 років Vogue в Україні та VOGUE Сучасна проза та поезія.

Затишна переговорна кімната, якій тішилася б Гвінет Пелтроу в Goop.

Зона відпочинку з краєвидом на місто; кухня, де помічаю прискіпливо вибрану каву з кав'ярні третьої хвилі. Букети квітів. У вбиральнях — парфумовані свічки. Всі ці деталі, яких насправді могло і не бути, — доволі промовисті та кажуть про підхід та перфекціонізм засновників набагато більше, ніж вони самі могли би розповісти.

Мене чекає косметолог і beauty-меню, орієнтуватися в якому легко, але немає потреби: процедури підбирає та радить лікар відповідно до проблем пацієнта. Вражає, що в A.S. Laboratory не просто приймають особливості шкіри зокрема та зовнішності загалом, але абсолютно щиро рекламують тобі тебе.

Так я дізналася, що моя шкіра в доброму стані, що збільшення губ, яке я так досі і не пробувала (і переймаюся через це як редакторка краси) може почекати. І що ідеальна для мене процедура — легкий пілінг iS Clinical. Іноді така тепла ванна з прийняття і турботи на додачу до правильного догляду потрібна всім — особливо пацієнтам з акне, які вдосталь настраждались через висипання та вигляд шкіри.

Коротко — після догляду навіть наступного ранку шкіра сяє так, що я не просто роблю селфі з "голим" обличчям, але й викладаю їх у стрічку.

На прийомі у трихолога мені роблять діагностику шкіри голови та стану волосся; процедура не формальна, а прискіплива і уважна.

За результатами добирають догляд, під час якого я згадую слова однієї дуже відомої (та багатодітної) моделі, яка зізнавалася мені в інтерв'ю, що, яка б не була зайнята, — виділяє для себе час для походу в Hair Spa. Пам'ятаю, дуже дивувалась тоді. І лише зараз до мене доходить, про що йшлося: м'які рухи, медитативне перебирання пасм, масаж шкіри голови занурюють у стан абсолютного розслаблення.

У розмовах із лікарями дізнаюся багато не лише про догляд за шкірою та волоссям, але й про те, де найкращі в Хмельницькому рогалики з вишнями (звісно, я дослухалася до порад і йду перевірити особисто. Знаходжу 7 видів чизкейків у меню — вперше в житті бачу таке. Тільки баскських чизкейків — два). Де випити каву і вибрати дизайнерські стільці для своєї оселі. Де зробити кращий в місті педикюр (для мене навіть знаходять вільне віконечко на восьму ранку наступного дня — і я щиро раджу цей трюк!). Одне слово, це досвід, який дійсно збагачує, — і я б злукавила, якщо б сказала, що очікувала подібного.

Я була готова бути поблажливою до нюансів підходу чи сервісу, бо за замовчуванням у війну ми всі даємо українським бізнесам більше шансів та більший кредит довіри. Проте виявилося, що всі можливі очікування перевершені, і A.S. Laboratory справедливо можна вважати сервісом та ретейлом найвищої якості.

ЩО ЩЕ ПОДИВИТИСЯ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ

Оскільки я тепер наполегливо раджу всім beauty escape, який можна і треба суміщати з дослідженням України, то ось поради засновниці A.S. Laboratory Анни Орлової щодо кращих місць, які варто відвідати в подорожі на Хмельниччину.

Анна Орлова

Де поїсти

Улюблений ресторан нашого міста — Potocki. Цукерня Потоцьких — ресторан з місією повернути місту статус солодкої столиці України. На першому поверсі розташувалась улюблена кондитерська з 19-річною історією та легендарними десертами. На другому — ресторан із роялем та каміном. Обов'язково спробуйте сніданки з мандрів Потоцького або страви з фірмового меню.

Ресторація Шпігеля — заклад, що розташований в одному з перших цегляних будинків Проскурова. Побудований на початку 1900-х років Ісааком Шпігелем — відомим приватним нотаріусом. Кухня подільського краю. В будинку відчувається подих історії, який зберігається і наповнюється не тільки в архітектурі, дизайні, документах, фото старого міста, але й у наїдках.

Де зупинитися

Готель Potocki. Концептуальний дизайнерський простір, що поєднує сучасні міжнародні стандарти готельного сервісу та артісторію за мотивами життя та пригод графа Потоцького.

Де випити кави та вина

Pastrami Food & Furniture. Заклад знаходиться зовсім поруч з A.S. Laboratory. Концепція — смачна їжа, вино, а також... меблі, світильники та декор для вашої оселі.

Особлива кав’ярня HOME by Feelin’Good. Specialty-кава та натуральне вино в будинку 70-х років.

White Rabbit Surf Cafe. Затишне кафе біля річки з чудовою атмосферою. Класні івенти, смачна кава, випічка, сендвічі. Та тут просто добре!

Що відвідати

Бакота. Українська Атлантида, мальовниче місце спокою, де ми рекомендуємо повечеряти на заході сонця, знаходиться в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області.

Подільські Товтри — національний природний парк

"Парк хижаків" — найбільший в Україні, сучасний і неповторний реабілітаційний центр для диких тварин загальною площею 32 гектари.

Водоспад Бурбун. П’ятиметровий водоспад схований в гущавині каньйону і впадає в невелике озерце з блакитною водою. Це несподівана знахідка серед місцевих природних пам'яток: чарівний водоспад, що нагадує райський куточок, незіпсована дика природа, каміння вкрите мохом, кущі папороті.

Український Версаль. Садиба Самчики в однойменному селі є одним із найбільш примітних місць на території України, оскільки її забудова й інтер’єри приміщень зберегли свій вигляд з XIX століття. Один із найблискучіших творів архітектури та садово-паркового мистецтва періоду зрілого класицизму. Зали палацу декоровані ліпниною, фризом, складальними паркетами, рельєфними сюжетними композиціями.

Виноробня

Де відпочити

Arden Palace Medical Resort & SPA — сучасний санаторно-курортний комплекс, що наповнений релаксом, природою та прекрасним сервісом.

Де зробити манікюр

Манікюр, якщо потрібно, Luxio.

Де насолодитися мистецтвом

Галерея сучасного мистецтва Maslo Space.

XOXM (Хмельницький обласний художній музей). Сучасний художній музей, незвичайний в традиційному розумінні. Тут представлені роботи багатьох відомих митців: Опанаса Заливахи, Івана Марчука, Андрія Антонюка та інших. ХОХМ потрапив до десятки найкращих артмайданчиків України.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.