До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З чим поєднувати гарбуз в цьому сезоні: 3 пікантні ідеї

Не обов’язково бути кулінаром, щоб асоціювати осінь з найяскравішим овочем сезону — гарбузом. Його солодкість і приємна волокниста текстура поєднуються з найрізноманітнішими смаками, дозволяючи фантазії наважитись на сміливі експерименти. Цієї осені пропонуємо запекти гарбуз, додавши йому трохи контрасту. Ось 3 ідеї, з чим поєднувати гарбуз в цьому сезоні.

Photo: Getty Images

Гарбуз їстівний від коренів до верхівки: м'якоть, насіння, квіти — всі його частини корисні і приємні на смак. М'якоть гарбуза насичена каротинами, які важливі для стану зору, а також вітамінами С, К, Е і В. Насіння гарбуза містить необхідний для організму людини цинк, а калорійність не перевищує навіть 30 калорій на 100 грамів. Гарбуз є незалежним овочем, природна солодкість і текстура якого не потребують доповнення. Таку властивість можна вигідно підкреслити солодшими, гострими і кислими продуктами, або додавши текстурний акцент, від хрустких горіхів до рідких соусів. Цієї осені vogue.ua пропонує запекти гарбуз, виділивши його солодкість цими трьома продуктами.

Реклама
Запечіть гарбуз з перцем чилі

Різкий контраст смаків, які підкреслюють одне одного — відомий тренд у кулінарному середовищі, який можна використовувати як душа забажає на домашній кухні. Ніжна солодкість гарбуза добре поєднується з гостротою чилі, пластівцями морської солі і оливковою олією. Для додаткової копченості краще використовувати сушений або навіть злегка підкопчений чилі. Досить невеликої щіпки перцю і краплі оливкової олії, щоб виграшно відтінити гарбуз. Сіль краще додати в кінці: так вона додасть свіжості ще теплим гарбузовим часточкам і привабливо похрускуватиме в поєднанні з м'якою волокнистою текстурою.

Photo: Getty Images
З волоськими горіхами і медом

Класика жанру, яка так само часто використовується в приготуванні яблук. Запечений гарбуз з медом і горіхами — це ностальгія за дитинством, атмосферу якого ми в змозі повернути завдяки улюбленим смакам. Гарбуз можна запекти з улюбленими горіхами і медом відразу, або ж полити медом вже при подачі, щоб у ньому збереглися корисні властивості і тягуча текстура. Пряності такому корисному десерту додасть кориця, екстракт ванілі і какао. І, так, не забудьте додати трохи вершкового масла.

Photo: Getty Images
Подавайте запечений гарбуз з ягодами

Кажуть, для балансу смаків потрібно використовувати кислоту. У випадку з гарбузом (і не тільки), ягоди — гарний варіант. Краще вибирати кислі, злегка терпкі сорти, як-от журавлина, брусниця, смородина або калина, але солодкі ягоди, на кшталт малини і полуниці, теж можуть скласти компанію гарбузу, просто контраст смаків буде відчуватися не так сильно.

Варіантів поєднання ягід з гарбузом безліч: свіжі ягоди для освіжаючого ефекту; варення і джем для поєднання текстур і більш вираженої кислинки; запікати разом з додаванням меду (або будь-якого іншого підсолоджувача), щоб гарбуз ввібрав аромат ягід, а смаки з'єдналися. Не розчарує й поєднання запеченого солодкого гарбуза зі злегка кислим журавлинним соусом. Якщо сподобається так, то і подальші експерименти будуть в радість.

Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.