До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новорічне меню: 3 салати з апельсинами, дорблю та бейбі-перцями

Святковий стіл неможливо уявити без салатів! Напередодні свят пропонуємо врізноманітнити новорічне й різдвяне меню поєднанням цитрусових з медом, спробувати яблука з дорблю та приготувати теплий салат із солодкими бейбі-перцями.

Салат із цитрусовими, медом і гранолою з фісташок і маку
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Реклама

Для салату:

2 ч. л. цедри лайма;

3 ст. л. лаймового соку;

1 ст. л. меду;

8 мандаринів;

1 червоний грейпфрут;

1 рожевий грейпфрут;

1 апельсин;

½ склянки насіння граната;

йогурт для подання.

Для граноли:

½ склянки оливкової олії;

¾ склянки кленового сиропу;

2 ст. л. цукру;

1 ч. л. солі;

3 склянки вівсяних пластівців;

1,5 склянки очищених фісташок;

1 склянка несолодкої кокосової стружки;

2 ст. л. маку.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 150 °C. Деко застеліть пергаментним папером.
  • У мисці змішайте олію, кленовий сироп, цукор і сіль.
  • Додайте вівсяних пластівців, фісташок, кокосової стружки та маку. Перемішайте.
  • Отриману масу викладіть на деко.
  • Відтак випікайте масу в духовці впродовж 40—50 хвилин, перемішуючи що 15 хвилин, щоб гранола добре пропеклася й стала хрусткою.
  • Коли гранола буде готова, дайте їй повністю охолонути.
  • Для салату змішайте в мисці сік лайма з медом.
  • Мандарини, грейпфрути й апельсин очистьте від шкірки, усуваючи навіть білу шкірку.
  • Цитрусові наріжте кружальцями завтовшки 0,5 сантиметра й розкладіть на блюді.
  • Зверху полийте цитрусові заправкою з лайма й меду, посипте цедрою й насінням граната.
  • Подавайте салат разом з гранолою і йогуртом.
Салат з яблуками, горіхами пекан, дорблю й сушеною вишнею
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

мікс листя салату;

2 яблука (прибрати серцевину й нарізати тонкими слайсами);

½ склянки горіхів пекан;

¼ склянки сушеної вишні;

170 г дорблю;

1 ст. л. діжонської гірчиці;

1 ст. л. кленового сиропу;

1 ч. л. яблучного оцту;

¼ склянки оливкової олії;

сіль і перець на смак.

Приготування:

  • Листя салату, яблучні слайси, горіхи, сушену вишню й дорблю помістіть у велику миску.
  • В окремій ємності ретельно змішайте діжонську гірчицю, кленовий сироп, оцет, оливкову олію, сіль і перець.
  • Додайте частину соусу в салат, перемішайте. Додайте більше соусу на смак.
Теплий салат з бейбі-перцями
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 ст. л. оливкової олії;

500 г бейбі-перців (розрізати навпіл і вийняти серцевину);

½ ч. л. солі;

½ склянки свіжої петрушки (нарізати);

¼ склянки зелених оливок без кісточок (розрізати навпіл);

¼ склянки оливок Каламата без кісточок (розрізати навпіл);

1 ст. л. каперсів (злити й висушити).

Приготування:

  • На сильному вогні розігрійте велику сковорідку. Відтак додайте олії, бейбі-перців і солі.
  • Готуйте впродовж 10 хвилин, постійно помішуючи, поки на перцях не з’явиться коричнева шкірка й вони не стануть м’якими.
  • Готові перці, разом з юшкою, перекладіть у велику миску.
  • Додайте петрушки, оливок і каперсів. Перемішайте.
  • Салат можна подавати як гарнір або сольно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.