Мій ранок: улюблені сніданки Аліни Френдій
Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Новою учасницею мініпроєкту стала Аліна Френдій.
Сирники зі свіжими фруктами
Інгредієнти:
На дві порції
400 г жирного сиру;
1 дитячий сирок (щоб присолодити);
дрібка солі;
2 яйця;
3 ст. л. рисового борошна;
масло гхі або топлене масло.
Приготування:
- За допомогою виделки або лопатки розімніть сир, додайте до нього дитячий сирок і змішайте до однорідності.
- Яйця збийте вінчиком і додайте до сиру, перемішайте.
- Додайте борошна. Якщо хочете уникнути грудочок, просійте борошно через сито. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Присипте стіл борошном і викладіть на стіл тісто. Зробіть з тіста ковбаску і розділіть її ножем на 5—6 частин. Так усі сирники вийдуть одного розміру.
- Кожен сирник обкачайте в борошні й відкладіть у бік.
- У сковорідці добре нагрійте масло гхі або топлене масло. Сирники готуйте на середньому вогні до появи золотистої скоринки — 2 хвилини з кожного боку.
- Подавайте сирники із сезонними фруктами або вашими улюбленими топінгами.
Омлет з помідорами, моцарелою, руколою та бутербродами з червоною рибою
Інгредієнти:
На одну порцію
2 яйця;
дрібка солі;
0,5 склянки молока;
масло гхі або топлене масло;
2 помідори чері;
багет;
пучок руколи;
80 г червоної риби;
60 г моцарели.
Приготування:
- У глибоке блюдце або чашку розбийте два яйця, додайте молоко й сіль. Перемішайте виделкою до однорідності.
- Розігрійте на сковорідці масло гхі або топлене масло та вилийте яєчну масу.
- Обсмажте омлет з обох боків до готовності.
- Підготуйте бутерброди з рибою і прикрасьте омлет помідорами, моцарелою, руколою.
Авокадо-тост з мікрогріном і помідорами
Інгредієнти:
На дві порції
стигле авокадо;
сіль і перець;
50 г сиру Фета;
мікрогрін;
цільнозерновий хліб;
помідори;
лимон.
Приготування:
- Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку й дістаньте столовою ложкою м’якуш у неглибоку тарілку. Додайте трохи лимонного соку й сиру Фета.
- Розімніть авокадо виделкою, щоб вийшла маса з невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть на смак.
- Розподіліть мус, що вийшов з авокадо й сиру Фета, на скибочки цільнозернового хліба. Прикрасьте зверху мікрогріном.