Як обійтися без перекусів: 3 корисні й ситні сніданки на щодень
Правильний сніданок — це доволі ситний і поживний прийом їжі, який забезпечує організм енергією, акумулюючи необхідний заряд на увесь день. Саме від якості сніданку залежить почуття голоду і бажання перекусити упродовж дня. Грамотно підготовлений сніданок насичує організм необхідною кількістю вуглеводів, білків і жирів, підвищуючи фізичну й розумову активність. Якщо ви дотримуєтеся інтервального харчування, або ж почали практикувати відмову від цукру чи іншої групи продуктів, сніданок — важливий прийом їжі, який врятує від раптових нападів голоду і непотрібних перекусів упродовж дня. Ось 3 рецепти, які можуть стати улюбленими.
Вівсянка з насінням чіа

Складові:
800 мл води;
150 г вівсяних пластівців;
50 г меленого насіння льону й чіа;
400 мл вівсяного молока (або будь-якого іншого);
200 г кокосового йогурту (або будь-якого густого йогурту);
40 г підсмажених мигдальних пластівців;
2 рожеві грейпфрути (дрібно нарізати).
Приготування:
- Залийте вівсянку і насіння чіа водою й залиште настоюватися на ніч.
- Обсмажте мигдалеві пластівці на сухій пательні на середньому вогні до золотавого кольору упродовж 2-3 хвилин. Потім перекладіть їх у герметичний контейнер.
- Уранці вівсянку з насінням змішайте у каструлі з 200 мл молока і нагрійте. Варіть кашу, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
- Готову кашу можна розділити на два прийоми (зберігається в холодильнику дві доби).
- Подавайте вівсянку з 50 мл молока, йогуртом, мигдалем і грейпфрутом.
Цільна запечена яєчня з грибами й томатами

Складові:
2 великі гриби (видаліть ніжки і наріжте);
рослинна олія;
½ натертого зубчика часника (за бажанням);
листочки чебрецю;
1 помідор (розрізати на чотири частини);
2 яйця;
невеликий букетик руколи.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180-200°C.
- Змастіть олією невелику форму для випікання.
- У форму покладіть шапинками донизу змащені олією і часником гриби, посоліть і поперчіть до смаку, посипте чебрецем. Накрийте фольгою і запікайте 20 хвилин.
- Потім зніміть фольгу, додайте до грибів нарізаний помідор і акуратно розбийте яйця так, щоб вони опинилися на грибах.
- Приправте і додайте чебрець до смаку.
- Запікайте 10-20 хвилин, щоб яйце приготувалося, а жовток залишився рідким.
- Подавайте просто у формі, прикрасивши руколою.
Мафіни з беконом, яйцем і картоплею

Складові:
На 12 порцій
12 смужок бекону;
2 картоплини (нарізати слайсами по 3 мм);
1 невелика солодка червона перчина (дрібно нарізати);
12 великих яєць;
Свіжа зелена цибуля (дрібно нарізати);
Гострий соус для подачі (за бажанням).
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Формочки для мафінів огорніть ізсередини беконом, щоб вийшли кільця. В середину викладіть слайс картоплі, потім шматочки солодкого перцю.
- Поставте запікатись. Запікайте упродовж 10-12 хвилин, щоб жир витік і бекон засмажився зверху.
- Потім дістаньте форму чи формочки з духовки і вбийте в кожну по яйцю так, щоб жовток опинився всередині кільця з бекону.
- Продовжуйте випікати мафіни, доки бекон не стане хрумким, яєчні білки застигнуть, а жовтки залишаться рідкими — близько 10 хвилин.
- Потім акуратно відокремте краї бекону від формочки і викладіть готові мафіни на таріль для подачі.
- Посипте зеленою цибулею і подавайте з гострим соусом.