Що їсти на інтервальному харчуванні: 3 корисні й ситні вечері
Теоретично ми знаємо, що інтервальне голодування є одним із способів набути здорову вагу і допомагає підтримувати якісне функціонування організму в цілому. Також нам відомі реальні історії, як таке харчування працює насправді і які хитрощі допомагають зробити інтервальне голодування не стомливою дієтою, а стилем життя. Проте якщо на старті вас, радше за все, наздоганятиме вечірній голод, то згодом смакові рецептори благатимуть про різноманітність. Ми постаралися вгамувати обидві спраги за допомогою їжі, звісно. Ось 3 ситні й корисні рецепти вечерь, які допоможуть витримати 16-годинний інтервал.
Інгредієнти:
2 склянки борошна;
1 склянка цукру;
1 склянка несолодкої кокосової стружки;
2 ч. л. харчової соди;
1 ч. л. розпушувача;
½ ч.л. солі;
2 стиглих банана (розім'яти);
1 ½ склянки кокосового кефіру (або звичайного кефіру);
¼ склянки рідкої кокосової олії;
1 ч. л. ванільного екстракту.
Приготування:
- Почніть нагрівати духовку до 180℃. Форму для мафінів змастіть олією.
- У великій мисці разом змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, кокосову стружку, харчову соду, розпушувач, сіль.
- В іншій великій мисці змішайте рідкі інгредієнти: банани, кефір, кокосову олію та ванільний екстракт. Додайте рідку суміш до сухих інгредієнтів. Перемішуйте, доки не зникнуть білі розводи.
- Тепер розподіліть тісто у підготовленій формі для випікання.
- Випікайте мафіни до появи золотої верхівки близько 30 хвилин. Перевірте тісто на готовність зубочисткою — проткніть мафін у центрі, зубочистка має вийти чистою.
- Готовим мафінам дайте охолонути упродовж 15 хвилин. Потім виймайте їх із форми й насолоджуйтесь.
Інгредієнти:
½ склянки проса;
1 склянка води;
½ склянки кіноа;
¾ склянки води;
1 великий огірок (нарізати кубиками);
1 великий стиглий помідор (очистити від насіння й нарізати кубиками);
1 солодкий перець (очистити й нарізати кубиками);
½ червоної цибулини (тонко нарізати);
1 зубчик часнику (роздавити);
200 г сиру фета (нарізати кубиками);
1 банка (близько 250 г) білої квасолі (злити воду);
¼ ч. л. каєнського перцю (за смаком);
2 ч. л. сушеного кропу (можна замінити на базилік або орегано);
¼ склянки кедрових горіхів;
1 лимон (видавити сік, можна використати цедру);
1 ст. л. оливкової олії (за бажанням);
Мелений перець за смаком.
Приготування:
- У каструлі змішайте склянку води з ½ склянки проса і доведіть до кипіння. Потім варіть на повільному вогні 5 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте й дайте настоятися упродовж 10 хвилин.
- В іншій каструлі змішайте ¾ склянки води з ½ склянки кіноа і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою і варіть кіноа на повільному вогні близько 12-14 хвилин.
- Коли готові крупи трохи охолонуть, змішайте їх із іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
500 г суцвіть броколі;
2 ст. л. оливкової олії;
Сіль та свіжомелений чорний перець;
2 ст. л. несолоного вершкового масла;
1 ч. л. подрібненого часнику;
½ ч. л. натертої лимонної цедри;
1-2 ст. л. свіжого лимонного соку;
2 ст. л. підсмажених кедрових горіхів.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 260℃.
- У великій мисці змастіть броколі оливковою олією, сіллю та перцем за смаком.
- Викладіть броколі в один шар на деко і запікайте до готовності, перевертаючи кожні 12 хвилин.
- Поки броколі запікаються, на невеликій пательні на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте часник і цедру лимона та обсмажуйте, постійно перемішуючи, упродовж хвилини.
- Дайте суміші трохи охолонути і додайте лимонний сік.
- Готові броколі викладіть у блюдо для подачі. Зверху полийте броколі лимонно-часниковою сумішшю і перемішайте, щоб рівномірно розподілити соус.
- Посипте броколі обсмаженими кедровими горіхами.