До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 видатних ролей Кері Малліган

З першої ролі на екрані в ролі Кіті Беннетт у фільмі "Гордість і упередження" (2005), Кері Малліган не перестає вражати глядача. Вона не обмежується одним жанром, постійно експериментує й бере участь у різних проєктах: від драм до чорних комедій. Упродовж усього лише десяти років вона встигла попрацювати з безліччю відомих режисерів, серед них: брати Коени, Ніколас Віндінг Рефн, Лоне Шерфінг і Стів Макквін. У день народження актриси Vogue.ua згадує сім фільмів, які повною мірою демонструють діапазон її таланту.

"Виховання почуттів", 2009
Кэри Маллиган в фильме Кері Малліган у фільмі "Виховання почуттів", 2009

Один з найпроникливіших виступів молодої британської актриси можна побачити у фільмі Лоне Шерфінга "Виховання почуттів". Номінація на премію Американської кіноакадемії й перемога на BAFTA після цієї ролі остаточно закріпили за Малліган статус актриси з видатними здібностями.

Реклама

Її героїня — Дженні — 16-річна дівчина з планами вчитися в Оксфордському університеті. Одного разу вона зустрічає 35-річного Девіда, якого грає Пітер Сарсгаард. Він спокушає її й знайомить з новим світом, сповненим цікавим досвідом і можливостями. Малліган вміло передає почуття надії й хвилювання молодої дівчини, яка, здавалося б, спостерігає за захопливим майбутнім життям, у якому немає Оксфордського університету, який так старанно нав’язують їй батьки та її вчителі.

"Не відпускай мене", 2010
Кадр из фильма Кадр з фільму "Не відпускай мене", 2010

Романтична драма Марка Романека зображує альтернативну версію реальності. Заснований на однойменному романі Кадзуо Ісігуро, цей фільм розповідає про спогади молодої жінки Кеті, її дитинство в незвичайній школі-інтернаті та підготовку до дорослого життя. Події відбуваються в антиутопічній Великій Британії кінця XX століття, у якій людей клонують для створення живих донорів органів. Кеті та її друзі по інтернату Томмі й Рут ростуть як такі донори.

"Великий Гетсбі", 2010
Леонардо Ди Каприо и Кэри Маллиган в фильме Леонардо Ді Капріо й Кері Малліган у фільмі "Великий Гетсбі", 2010

Це комерційно успішна, але вщент розкритикована адаптація роману Френсіса Скотта Фіцджеральда. Малліган грає Дейзі — одну з найвідоміших героїнь у літературі — дивну, невловиму, ексцентричну. Можливо, це не найкраща і не найцікавіша роль Кері, але її вибір взяти на себе знакову роль Дейзі Б’юкенен показує готовність Малліган ризикувати й експериментувати з персонажами, яких вона хоче грати.

"Всередині Люїна Дейвіса", 2013
Кэри Маллиган и Джастин Тимберлейк в фильме Кері Малліган і Джастін Тімберлейк у фільмі "Всередині Люїна Дейвіса", 2013

У фільмі братів Коенів "Всередині Люїна Дейвіса" глядачі бачать зовсім іншу Кері Малліган. Вона чудово вписується й передає естетику чорного гумору, яким славляться Джоел та Ітан. Фільм розповідає про важкий період життя фолкспівака Люїна Дейвіса (Оскар Айзек) у 1961 році в Нью-Йорку. Малліган грає Джин, яка одружена з Джимом (Джастін Тімберлейк). Вона вагітна і вважає, що батьком дитини може бути Люїн Дейвіс. Вона діє холодно, жорстко й постійно грубо ставиться до Люїна. Дотепність і гострота гри Малліган неодноразово перетягували на неї всю увагу в сценах.

"Суфражистки", 2015
Кадр из фильма Кадр із фільму "Суфражистки", 2015

У першому фільмі про британських суфражисток початку XX століття Кері Малліган грає Мод Воттс, молоду жінку, дружину й матір, яка ризикує всім, щоб взяти участь у цьому русі. Сам фільм видається дуже гострим і своєчасним, оскільки рівність і досі далека від реальності для багатьох.

"Дике життя", 2018
Кэри Маллиган и  Джейк Джилленхол в фильме Кері Малліган і Джейк Джилленхол у фільмі "Дике життя", 2018

Режисерський дебют Пола Дано потонув у морі похвали після прем’єри "Дикого життя" на кінофестивалі Sundance. Сценарій, який написав Дано, — це адаптація новели Річарда Форда, що розповідає про гостру внутрішню драму в неспокійному шлюбі. Стрічка також може похвалитися потужною грою Кері Малліган: її героїня Жанетт Брінсон — домогосподарка 60-х років, чий світ руйнується, коли її чоловік іде боротися з величезною лісовою пожежею в сільській Монтані. Складно не відзначити роботу художників-постановників і дизайнерів з костюмів. Завдяки їм "Дике життя" стало однією з найстильніших картин року.

"Дівчина, що подає великі надії", 2020
Кэри Маллиган в фильме Кері Малліган у фільмі "Дівчина, що подає великі надії", 2020

Фільм, як ніколи актуальний в епоху #MeToo. Всі говорили, що Кессі (Кері Малліган) була перспективною молодою жінкою, поки таємнича подія не зруйнувала її майбутнього. Але ніщо в житті Кессі не є тим, чим видається: вона неймовірно розумна, нестерпно хитра й живе таємним подвійним життям уночі, беручи участь у феміністичному русі. Тепер несподівана зустріч дає Кессі шанс виправити помилки минулого. Так звучить сюжет цього надзвичайного фільму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.