До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про фільм "На березі" з Сіршою Ронан

Триразова номінантка на "Оскара", Сірша Ронан, повертається до свого улюбленого письменника Єна Макьюена в новому фільмі "На березі".

Сірша Ронан і Біллі Гоул у фільмі "На березі"

Екранізація роману "На березі" лауреата Букерівської премії Єна Макьюена – перша робота в кіно британського театрального режисера Домініка Кука. Це історія молодят, чиї відносини руйнує страх першої близькості. Драма розвивається 1962 року, і сексуальна революція ще попереду. У головній ролі – триразова номінантка на "Оскара" Сірша Ронан.

Реклама

Для молодої актриси письменник Єн Макьюен – особлива людина в її біографії. Сірша прославилася після зйомок в екранізації іншого роману автора – "Спокута". 2007 року, коли знімали кінострічку, їй ледь виповнилося 13 років: це була її перша роль, і одразу у великому кіно, і відомого режисера – майстра костюмних драм Джо Райта. За роль Брайоні Таллі, талановитої юної письменниці, багата уява якої закручує головну інтригу фільму і впливає на людські долі, 13-річна Сірша отримала свою першу в житті номінацію на "Оскара". Через 11 років Сірша Ронан знову повертається до історії, придуманої Єном Макьюеном.

Кадр з фільму "Спокута"

"На березі" опублікували 2007 року. Це історія любові і невдалого шлюбу двох молодих людей, на прикладі якої Макьюен гостро критикує консервативне британське суспільство, соціальні забобони і релігію. Макьюен пише інтенсивно, яскраво, емоційно, його книги дуже кінематографічні. Дія роману і, відповідно, фільму відбувається на Чезіл-бич – одному з наймальовничіших місць на узбережжі Великобританії. Тут минає медовий місяць Флоранс і Едварда. Героїня Сірша Ронан – Флоранс – думає, що закохана в Едварда, але перспектива першої шлюбної ночі лякає її. "Вони були молоді, освічені, і – вони були незайманими в свою першу шлюбну ніч. І вони жили в ті часи, коли розмови про сексуальні труднощі були категорично неможливі", – так починає свій роман Макьюен. Іронію всієї історії зраджує і той факт, що пара – з різних станів: Флоранс – скрипалька і представниця вищого класу, в той час як Едвард – звичайний студент-випускник.

За образ акторів у фільмі відповідав художник з костюмів Кіт Медден, одна з найбільш нашумілих останніх робіт якого – серіал "Патрік Мелроуз" з Бенедиктом Камбербетчем. У баченні Меддена Сірша Ронан – зразкова скромниця-інтелектуалка 60-х: у романтичних сукнях трапецієподібних силуетів і скромних в'язаних кардиганах.

Фільм з'явився у світовому прокаті 18 травня, в Україні "На березі" можна буде побачити влітку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.