До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найцікавіших серіалів цієї весни

Різ Візерспун повертається на телебачення у трилері "Усюди жевріють пожежі", а Кейт Бланшетт грає одіозного консервативного політика і антифеміністку – цієї весни нас чекає безліч чудових серіалів.

"Мене це не влаштовує"

"Мене це не влаштовує" – новий молодіжний серіал Netflix, за настроєм схожий на проєкти "Статеве виховання" і "Кінець клятого світу". Сюжет ґрунтується на коміксі Чарльза Форсмана, чия книжка також закладена в основу серіалу "Кінець клятого світу". Головна героїня – школярка Сідней. У неї проблеми в школі, вона не може розібратися зі своєю сексуальною орієнтацією, а ще виявляє надздібності. Головну роль виконує Софія Вілліс, зірка улюбленого у підлітків хоррора "Воно", а продюсують серіал автори "Дивних див", тому чекаємо з нетерпінням.

Реклама

З 28 лютого

"Усюди жевріють пожежі"

Після колосального успіху серіалу "Велика маленька брехня" одна з учасниць проєкту, Різ Візерспун, повертається на телебачення в новому серіалі. Як і у випадку з "Великою маленькою брехнею", "Усюди жевріють пожежі" – екранізація бестселера, цього разу письменниці Селести Інг, який Різ уже зарекомендувала у своєму знаменитому книжковому блозі, а тоді взялася за його екранізацію як продюсерка. Дія відбувається в 1990-ті роки в спокійному і респектабельному містечку в Огайо і розповідає про дві сім'ї: в обох ростуть підлітки, і в обох за зразковим фасадом ховаються неабиякі пристрасті. Керрі Вашингтон і Різ Візерспун грають двох головних героїнь. Візерспун дісталася роль Еллен Річардсон – матері респектабельної сім'ї, а Керрі Вашингтон – біснуватої художниці Мії Воррен. Схоже, це буде справжній трилер.

З 16 березня

"Місіс Америка"

Для свого дебюту на телебаченні Кейт Бланшетт вибрала неординарну історію. Дія "Місіс Америки" відбувається в 1970-і роки і показує боротьбу феміністок за свої права. Сюжет зосереджений на метушні навколо руху за ратифікацію Поправки про рівні права (ERA), який назавжди змінив політичний і соціальний ландшафт у Штатах. При цьому Бланшетт грає противницю цієї поправки, одіозного політика Філліс Шлефлі. Також у серіалі з'являться Роуз Бірн, Сара Полсон і Елізабет Бенкс. Детальніше про нього можна прочитати тут.

"Вбиваючи Єву"

У квітні на екрани повертається один з найуспішніших проєктів останніх років – "Вбиваючи Єву". Головних новин кілька: по-перше, в інтерв'ю журналу Porter Magazine акторка Сара О зізналася, що її героїня Єва таки вижила і повернеться в третьому сезоні. По-друге, над сценарієм нових епізодів працюватиме чудова сценаристка і акторка Фібі Воллер-Брідж, якій ми завдячуємо за серіал "Флібег". У Фібі прекрасне почуття гумору, тому нас, ймовірно, чекає дотепний сезон.

З 26 квітня

"Світила"

Вже давно не є таємницею, що актори А-класу з задоволенням знімаються в серіалах. Цієї весни таких зіркових проєктів буде особливо багато. Один з них – екранізація роману новозеландської письменниці Елеонори Каттон, яка 2013 року отримала за "Світила" Букерівську премію. У головній ролі – Єва Грін. Дія відбувається в кінці ХІХ століття: зухвала авантюристка вирушає до Нової Зеландії на пошуки золота. Паралельно на копальнях гине самотній старий, в домівці якого виявили золотий скарб. Сюжет розвивається навколо його таємничої загибелі.

"Змова проти Америки"

Гарний акторський склад чекає нас і в новому проєкті HBO під назвою "Змова проти Америки". Серед акторів – Вайнона Райдер і Джон Туртурро. Сам серіал є екранізацією однойменного фантастичного роману письменника і володаря Пулітцерівської премії Філіпа Рота. Роман опублікували 2004 року, це альтернативна історія Америки: за версією Рота 1940 року на виборах перемагає не Рузвельт, а його суперник, льотчик Чарльз Ліндберг, антисеміт, який підтримує Гітлера. Що могло б статися, якби Білий дім очолили фашисти – побачимо у "Змові проти Америки". Продюсують серіал Девід Саймон і Ед Бернс, автори серіалу "Дроти".

З 16 березня

"Перрі Мейсон"

До нашого списку найкращих мінісеріалів цілком може приєднатися "Перрі Мейсон" – новий детектив, який продюсує Роберт Дауні-молодший зі своєю дружиною Сьюзан (до слова, Сьюзан Дауні була співпродюсеркою культової мильної опери "Санта-Барбара"). Дія "Перрі Мейсона" відбувається 1932 року в Лос-Анджелесі і розповідає історію популярного і спритного адвоката, який допомагає своїм клієнтам виграти найскладніші справи. Придумав Перрі Мейсона американський письменник Ерл Гарднер: серія детективів про пригоди Мейсона виходила майже 40 років і зробила Гарднера багатієм. Головну роль у серіалі виконує Меттью Рівз, а продюсери обіцяють, що за атмосферою серіал буде не менш похмурим за "Справжній детектив".

"Фоловери"

Перший і дуже амбітний проєкт Netflix на азійському ринку. "Фоловери" присвячені одному з найактуальніших питань нашого часу – що роблять з сучасною людиною соцмережі. Як повідомляє синопсис, коли акторка досягає успіху завдяки відвертому посту в Instagram, життя кількох токійських жінок перетинаються – і вони намагаються визначити, що таке щастя в реальному житті.

З 27 лютого

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.