До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про новий серіал "Усюди жевріють пожежі" з Різ Візерспун

Акторка Різ Візерспун взялася за екранізацію бестселера Селести Інг "Усюди жевріють пожежі". Однойменний серіал представлять вже в березні, а Vogue.ua знає деталі.

Little Fires Everywhere – екранізація роману популярної американської письменниці Селести Інг. Знаменитою Селеста прокинулася після того, як Різ Візерспун прочитала її книжку і написала про неї в своєму книжковому блозі. Блог акторки зосереджений на сучасній "жіночій" літературі і в нього 1,4 мільйона читачів. За Селестою Інг Різ Візерспун стежить від початку її кар'єри і завжди хотіла спродюсували екранізацію однієї з її книжок.

Реклама

Дебютний роман Інг "Несказане" вийшов 2014-го, став "Книгою року" за версією Amazon і тепер перекладений на 16 мов. Він розповідає про сімейну трагедію, повний відсилань до світової літератури і складніший, ніж може здатися на перший погляд. Її другий роман "Усюди жевріють пожежі" вийшов 2018 року і також сфокусований на історії двох сімей, а дія відбувається в 1990-і роки в спокійному і респектабельному містечку в Огайо. В обох ростуть підлітки, і в обох за доброчесними фасадами ховаються неабиякі пристрасті. Цікаво, що містечко Шейкер-Гайтс, де відбувається дія, – рідне місто самої Селести Інг, доньки китайських мігрантів.

Різ Візерспун і Селеста Інг

Буквально через кілька місяців після виходу книжки Різ Візерспун звернулася до письменниці з пропозицією зробити серіал для каналу Hulu. Вона продюсує серіал разом з акторкою Керрі Вашингтон. В інтерв'ю Візерспун зізналася, що шукала проєкт для співпраці з Керрі Вашингтон протягом "довгого часу". Складні теми книжки вимагали партнера, який міг би впоратися з цим матеріалом і належним чином зобразити це все на екрані.

Керрі Вашингтон і Різ Візерспун грають двох головних героїнь. Візерспун дісталася роль Еллен Річардсон – матері поважної родини, яка живе "правильним" життям і вважається лідером Шейкер-Гайтс. Стабільний устрій її життя порушує нова сусідка – запальна художниця Міа Воррен (Керрі Вашингтон). Доньки жінок стають подругами, кожна знаходить у сусідській домівці те, чого не вистачає у власній. Ізабелла, донька Еллен Річардсон, проводить час з художницею, чий творчий хаос робить її розмірене життя значно цікавішим, а донька Мії, Перл, яка звикла змінювати школи і переїжджати з місця на місце, знаходить стабільність у домі Річардсон.

Перший кадр зі зйомок

Нагадаємо, що для Різ Візерспун це не перший проєкт, де вона виступає в ролі продюсера. Два роки тому разом з Ніколь Кідман вона спродюсувала серіал "Велика маленька брехня", який в результаті отримав вісім "Еммі" і чотири "Золоті глобуси". На "Усюди жевріють пожежі" акторка покладає не менші надії – як і "Велика маленька брехня", це драма про сім'ю і людські стосунки, в яких люди часом категорично не чують одне одного. На першому кадрі зі зйомок ми бачимо героїнь Різ Візерспун і Керрі Вашингтон: перша – у строгій сукні, друга – у джинсах-кльош, з масивним ременем на талії. "Стайлінг серіалу – заміський гламур 90-х", – каже Різ Візерспун, і це чудово відображає дух персонажів.

Різ Візерспун і Керрі Вашингтон на зйомках

Шоураннер серіалу – Ліз Тайглаар, яка написала сценарій до проєктів "Затока Доусона" і "Нешвілл". Прем'єра "Усюди жевріють пожежі" відбудеться 18 березня на каналі Hulu.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.