До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найкрасивіших костюмованих фільмів, знятих у 2000-х

Розкішні костюмовані драми — саме те що треба, коли хочеться відволіктися від подій у сучасному світі. У нашому списку — вісім костюмованих фільмів, які виявилися несподівано сучасними: від гедоністичної "Марії Антуанетти" до феміністичної "Колетт".

"Марія-Антуанетта", 2006

У виконанні Кірстен Данст майбутня королева Франції — норовливий підліток, який шукає порятунку від небажаного шлюбу у нерозважливому гедонізмі. Разом зі своїми подругами дівчина, яку повинні видати заміж за Людовика XVI, знаходить розраду в придбанні розкішних суконь і взуття, поїданні солодощів та азартних іграх. І все це під хіти 1980-х, наприклад, The Cure. Цукеркового відтінку туфлі Manolo Blahnik, пишні бальні сукні з рюшами — "Марія Антуанетта", крім усього іншого, ще й справжнє візуальне свято.

Реклама
"Грозовий перевал", 2011

Еротичне і трохи сумне переосмислення класичного роману Емілі Бронте режисером Андреа Арнольд. Роль Кетрін Ерншо виконує актриса Кая Скоделаріо, юного Хіткліффа — Соломон Глейв. У дитинстві герої, такі різні за своїм походженням, безмежно щасливі: вони разом бігають мальовничими туманними болотами і пагорбами, але коли дорослішають, їхня любов обертається справжньою руйнацією.

"Белль", 2013

В основі фільму Амма Асанте — реальна історія Дайду Елізабет Белль — незаконнонародженої доньки англійського адмірала Джона Ліндсі і темношкірої жінки на ім'я Марія Белль. Події відбуваються у XVIII столітті і змальовують звичаї тодішнього суспільства. Народжена в рабстві, через роки Дайду (її грає Gugu Mbatha-Raw) стає багатою спадкоємицею, але для оточуючих так і залишається рабинею. Дівчина закохується у сина вікарія, якому близькі ідеї аболіціонізму, а їхні стосунки знаменують політичне пробудження Дайду.

"Леді Макбет", 2016

Неможливо відвести погляд від Флоренс П'ю в жорсткому, фактично хічкоківському трилері "Леді Макбет". Події відбуваються в Англії у XVIII столітті. Юна Кетрін виходить заміж за літнього несимпатичного чоловіка, який жорстоко з нею поводиться. Коли чоловік їде у справах, дівчина відчуває смак свободи і закохується у працівника Себастіана, який служить у них, — і вирішує контролювати своє життя самостійно.

"Любов і дружба", 2016

Дотепна соціальна комедія за мотивами оповідання Джейн Остін "Леді Сьюзан". Кейт Бекінсейл грає харизматичну вдову, яка відчайдушно намагається захистити своє майбутнє і майбутнє маленької доньки, вийшовши заміж за багатого чроловіка. Леді Сьюзан подорожує від одного багатого дому до іншого, одягнена в пухові капелюхи і шовкові накидки, зачаровує всіх, кого зустрічає на шляху, і готує свій наступний хід, досить несподіваний.

"Фаворитка", 2019

Абсурдистська чорна комедія Йоргоса Лантімоса про боротьбу за владу і придворні інтриги під час правління королеви Анни (її грає Олівія Колман) у XVIII столітті. Рейчел Вайс і Емма Стоун чудові в образі безжальних фавориток, які намагаються переграти одна одну за всяку ціну. Їхні дні заповнені стріляниною з рушниці, закиданням людей фруктами і додаванням отрути в залишені без нагляду чашки чаю.

"Колетт", 2018

"Колетт" — біографічна драма про Сидоні-Габріель Колетт, одну з перших феміністок у світовій історії. Колетт грає Кіра Найтлі — головний фахівець щодо костюмованих фільмів серед британських актрис. Найтлі Сидоні Колетт була дружиною популярного письменника і критика Анрі Готьє-Віллара та його "літературним рабом": вона написала для чоловіка серію романів, яку Анрі видав під своїм ім'ям. У 1906-му вона розлучилася з чоловіком: розпочала власну літературну кар'єру, виступала в Мулен Руж, написала лібрето для опери Моріса Равеля. У 1949 році Колетт стала президентом Гонкурівської академії, номінувалася на Нобелівську премію і вважалася однією з найвпливовіших жінок у французькій культурі.

"Маленькі жінки", 2018

Сила жіночих амбіцій стала основою інтерпретації Гретою Гервіг класичного роману Луїзи Мей Олкотт. Сірша Ронан, Флоренс П'ю, Емма Уотсон і Еліза Сканлен чарівні в ролях сестер Марш: вільних дівчат, які ставлять п'єси, захоплюються мистецтвом, пишуть книги — і сміливо виходять за межі, встановлені для жінок цієї епохи. Детальніше про роботу над фільмом читайте в інтерв'ю з Гретою Гервіг.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.