До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Рейчел Вайс

Рейчел Вайс відома своїм вибірковим підходом до проєктів, у яких бере участь. Упродовж майже 30-річної кар’єри в кіно вона зіграла чимало гарних ролей, за які здобула безліч нагород, визнання критиків і любов глядачів. 7 березня актрисі виповнюється 54 роки, а vogue.ua згадує одні з її найкращих робіт на екрані.

"Відданий садівник", 2005

Рейчел Вайс у фільмі "Відданий садівник", 2005

Вайс отримала перші премії "Оскар" і "Золотий глобус", а також премію Гільдії кіноакторів за роль ТессиКвейл, журналістки й активістки AmnestyInternational, яку таємно вбивають під час перебування в Кенії. Історію Тесси показано через спогади її чоловіка Джастіна (Ральфа Файнса), дипломата та прихильника садівництва, який вирішив знайти вбивцю своєї дружини.

Реклама

"Лобстер", 2015

Рейчел Вайс у фільмі "Лобстер", 2015

Другий фільм ЙоргосаЛантімоса "Лобстер" — це абсурдистська антиутопія, яка оповідає про самотніх людей, яким дають 45 днів, щоб знайти собі партнера, — або їх перетворять на тварин. Головні ролі у стрічці виконали Колін Фаррелл і Рейчел Вайс, які зіграли чоловіка й жінку, що намагаються створити потрібні відносини, щоб залишитися людьми. Картина отримала приз журі на Каннському кінофестивалі, була номінована на премію "Оскар" у категорії "Найкращий оригінальний сценарій".

"Заперечення", 2016

Рейчел Вайс у фільмі "Заперечення", 2016

Біографічна драма "Заперечення" заснована на книзі ДебориЛіпштадт "Мій день у суді з людиною, що заперечує Голокост". Стрічка оповідає про судову справу "Ірвінг проти Ліпштадт", у якій до історикині й дослідниці Голокосту ДебориЛіпштадт позивається письменник і заперечник Голокосту Девід Ірвінг, звинувативши опонентку в наклепі, через який він зазнав збитків у науковій і діловій репутації. Головні ролі в стрічці виконали Рейчел Вайс, Том Вілкінсон, Тімоті Сполл і Ендрю Скотт.

"Непокора", 2017

Рейчел Вайс і Рейчел Макадамс у фільмі "Непокора", 2017

Драматичний фільм лауреата премії "Оскар" Себастьяна Леліо розповідає історію жінки, яка повертається в сувору православну єврейську громаду на похорон свого батька після багатьох років життя в Нью-Йорку. Після приїзду в неї зав’язується роман з подругою дитинства (Рейчел Макадамс), що викликає чимало суперечностей у суспільстві. Сюжет стрічки заснований на однойменному романі Наомі Олдерман. Фільм здобув позитивні відгуки, критики високо оцінили гру Вайс і Макадамс, а також режисерську роботу Леліо.

"Фаворитка", 2018

Рейчел Вайс у фільмі "Фаворитка", 2018

Ще одна співпраця Рейчел Вайс і грецького режисера ЙоргосаЛантімоса. "Фаворитка" — перша в творчій біографії знаменитого режисера історична трагікомедія, дії якої відбуваються у XVIII столітті. У центрі сюжету — політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. Головні ролі у стрічці виконали Емма Стоун, Рейчел Вайс і Олівія Колман. Стоун і Вайс отримали номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкраща актриса другого плану", а Колман забрала додому статуетку за найкращу жіночу роль.

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.