До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На контрасті: 5 холодових спа-процедур

Красива альтернатива екстремальним стрибкам в ополонку – спа-процедури зі схожим ефектом. Вони не просто приємні, але й допомагають зміцнити серце і судини, тонізувати шкіру, зробити перезавантаження, таке необхідне після робочого тижня​

​Кріосауна

Кріосауна нагадує солярій, тільки на тіло впливає не тепло, а холод – як правило, рідкий азот або киснева суміш, охолоджені до -130оС. Звучить шокуюче, але на ділі – приємно. Охолоджується тільки верхній шар шкіри, в кріосауні проводять до декількох хвилин, так що переохолодження нікому не загрожує. Зате полегшуються симтоми акне, дерматиту та інших дерматологічних хвороб, шкіра приходить в тонус, стає легше дихати.

Реклама

Де: Медична клініка ЛИТУС

Офуро

Це японська традиційна лазня: три кедрових бочки з водою різної температури: крижана +12, комфортна +37 й обпалююча +45. Їх треба чергувати, починаючи з середньої. Чим холодніше на вулиці, тим приємніші контрасти.

Де: Grand Admiral Resort & SPA

Доріжка Кнейпа

Кнейп – священник, який створив свою систему водолікування два століття назад. Він і придумав контрастні обливання для ніг, що активують кровообіг. Поки кров активно циркулює в області гомілок й ступней, навантаження на судини мозку знижується, й після декількох хвилин ходіння по доріжках то з холодною, то з гарячою водою (від 10 до 40 градусів) людина відчуває прилив бадьорості та сил. До того ж доріжки часто постачають ребристою поверхнею, яка впливає на активні точки стоп – корисно для нервової системи.

Де: Оздоровчо-рекреаційний комплекс "Косино"

Снігова баня

Після сауни або лазні необов'язково йти під холодний душ або занурюватися в крижаний басейн. Є методи приємніші. У сніговій кімнаті спеціальні генератори нагнітають холод та створюють штучний сніг. Ним можна натертися з ніг до голови (відмінне тренування судин) – він зроблений з питної води. Обережно з обличчям: люди, схильні до куперозу, можуть отримати судинну сітку.

Де: Ark Spa Palace

Ice-бар

Після турецького хамама, російської лазні, фінської сауни хочеться охолодитися. Приємно це робити в ice-барі, де футуристичний кріогенератор виробляє лід. Він розсипчастий, свіжий та пахне, як перший сніг – або морозні альдегіди в дорогих парфумах. Колотий (або, скоріше, гранульований) лід не просто знижує температуру тіла, а й створює приємний масажний ефект.

Де: Спа в Hilton Kyiv

Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Личный опыт: тур в Grand Admiral Resort & SPA

15 кремов для тела, спасительных в холода

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.