До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Японський догляд за шкірою Majesta: тест редакції

В Україні з'явилися засоби японського бренду з догляду за шкірою Majesta. Редактори VOGUEUkraine першими протестували засоби та діляться відгуками.

Віолетта Федорова, шеф-редакторка VOGUE.UA

У мене алергічна і чутлива шкіра, тому до нової косметики я ставлюся обережно і дещо підозріло, особливо в зимовий час. Однак пропозиція протестувати засоби японського бренду Majesta зацікавила: по-перше, я вірю в технології й шанобливо ставлюся до марок, які їх розвивають, по-друге, мені сподобалася концепція бренду з мінімумом засобів у лінійці. Тільки 11. Основою мого догляду з Majesta стали два лосьйони — очищувальний і зволожувальний, — які відмінно працюють у парі.

Реклама

Отже, протягом кількох тижнів після стандартного вмивання я наносила лосьйон Majesta Conc Beta, призначений для сухої і реактивної шкіри. Засіб зосереджується на кондиціонуванні та догляді за чутливою, почервонілою, сухою та гіперпігментованою шкірою, водночас м’яко відлущуючи її. В основі цього лосьйону — технологія iPF, яка покращує розподіл і поглинання вологи та допомагає шкірі набувати більшої гладкості та пружності. Обіцяний ефект я побачила вже за пару тижнів — спочатку засмутило невелике почервоніння, але у моєї шкіри така реакція майже після кожного засобу. Головне — фінальний результат: більш свіжий і доглянутий вигляд, а також сяяння, ніби я нанесла на обличчя трошки хайлайтера.

Другий крок у моєму догляді — Majesta Lotion I. Це зволожувальний лосьйон, яким я фактично замінила використання сироватки. Він спрямований на швидке зволоження епідермісу, легко наноситься і дарує шкірі відчуття зволоженості, попри перепади температур навколо.

Останній крок — я "закриваю" роботу цього дуету захисним кремом, який допомагає моїй шкірі в зимовий час. В ідеальному плані — використовувати Creme Majesta, флагман бренду, в основі якого запатентований інгредієнт Skin Protect 3, що захищає шкіру та покращує нічний ритм відновлення шкіри. Крем Majesta планую додати вже навесні — через холодову алергію зараз маю спеціальні засоби, якими слід завершувати всі б'юті-ритуали. Згодом поділюся враженнями.

Альона Пономаренко, beauty-редакторка VOGUE

Звістку про те, що Majesta вже в Україні, beauty-птахи принесли мені одній з перших. Спробувати японські мінімалістичні засоби так кортіло, що я замовила їх собі у Францію, де тимчасово була. Коротко: не повторюйте моїх помилок — французька пошта не могла впоратися з доставленням місяць (українська згодом впоралась за день).

Попри те, що лінійка мінімалістична (11 засобів), обирати їх варто за допомогою спеціаліста. У бренду є коротка анкета в Googledocs, заповнення якої займе пару хвилин. Зате призначення буде чітким і влучним.

В очікуванні засобів я прочитала, що крем треба набирати чистою лопаткою, щоб унеможливити потрапляння мікроорганізмів у баночку. Заради цього урочисто дістала свою лопатку Argentum Apothecary з чистого срібла (принагідно дуже раджу — вона чітко відмірює необхідну кількість засобу та певним чином перетворює застосування будь-якого засобу на ритуал).

Флакони в простих картонних пакованнях виявилися типово японськими. Вони одночасно нагадували про форми засобів Pola та Shiseido, але були ще більш витонченими й лаконічними. Ще одне — засоби не мали аромату. Я знаю безліч людей, для кого це безцінна перевага: по-перше, подразників навколо так багато, що перенавантажена нервова система не завжди готова обробляти ще один тригер. По-друге, запах може не сподобатись (а такі випадки траплялися теж) — і засобом тоді користуватися неможливо. Особисто мені аромату не вистачило, але це врешті пішло тільки на користь: я почала щодня використовувати олію білого лотосу MANI Moments з її медитативним ароматом. За інших умов для неї в моїх багатих на аромати ритуалах не знаходилося місця.

Мене дико інтригував той факт, що для засобів Majesta воду беруть з рослин або грибів (!) Це найчистіша, найприродніша, найцінніша з усіх можливих вода. Думаю, її походження певним чином відбивається на ціні засобів (а вона суттєва).

Про засоби Majesta важливо знати ось що. Бренд, що їх випускає, має назву Naris Hawaii, та працює з 1932 року. Всі засоби виготовляються в Японії.

Філософія проста: забрати з формул все зайве, щоб залишите найефективніше. Всі засоби не мають запаху; всі тестуються виключно на шкірі людини — бо для неї і призначені. Але головний трюк засобів — нанокапсули, що допомагають транспортувати компоненти лосьйонів та кремів у шкіру.

Мій ритуал догляду збагатило молочко Majesta Milk. Коли морози досягли піку, воно слугувало своєрідним додатковим захисним шаром для моєї жирної, але зневодненої шкіри. Наступним кроком я наносила крем — і була абсолютно задоволена якістю шкіри та життям.

Крем я випробовувала по-різному, хоча найкраще він працює вночі, синхронизуючись із циркадними ритмами шкіри. Ним виявилося дуже зручно "закривати" ретинолові або гіалуронові сироватки, наносити просто на чисту шкіру зранку, використовувати його як основу під макіяж. Я не знаю, чи стане комусь у пригоді мій досвід, проте поєднання крему та тональної основи Sisley Phyto-Hydra Tent надає неймовірного сяяння шкірі.

Я помітила, що підсвідомо тягнулася до своїх білих флаконів наприкінці особливо напружених днів; коли загострювалася алергія на котиків; коли траплялися вечірки з алкоголем. Можливо, це самонавіювання, але вони діяли на мене як цілющий смузі, — і почувалася краще не лише моя шкіра, але й я сама.

В цілому я б радила звернути увагу на ці засоби тим, хто прагне до skinimalism-у, веганам та вегетаріанцям; дівчатам і хлопцям ніжного віку, які обирають собі перші засоби; майбутнім мамам та тим, хто щойно народив. А також тим, кого стомлює візуальний, інформаційний та емоційний галас навколо. Можу помилятися, але це, здається, всі ми.

Дарія Слободяник, редакторка культури VOGUE

Я дуже люблю тестувати нові бренди (моя шкіра це дозволяє: вона нормальна, зрідка, залежно від сезону — суха) і періодично дозволяю собі міняти догляд, адже вірю, що пошук — це шлях до ідеального. До того ж це просто цікаво. Банки японського бренду Majesta я чекала з нетерпінням: по-перше, не кожного дня користуєшся доглядовою косметикою зі 100-річною історією; по-друге, японська косметика відома своєю принциповою якістю та використанням передових технологій, по-третє, Majesta — дуже красива, мінімалістична у своєму дизайні косметика, яка тішить око. А перед Новим роком я якраз навела красу та порядок на своїй поличці з косметикою — тож розкішні біло-сріблясті банки Majesta пасували ідеально.

Я вдячна Majesta за уважний підхід: перед тестом косметики я заповнила лаконічну анкету з важливими питаннями про свою шкіру, відповіді на які допомогли спеціалістам підібрати те, що потрібно саме мені. А це означає — спрогнозувати гарний результат та не перевантажувати зайвим ані шкіру, ані полиці у ванній кімнаті.

У моєму наборі були відлущувальний пілінг Conc Alpha Majesta, зволожувальний лосьйон для нормального та сухого типу шкіри Lotion II Majesta і антивіковий та зволожувальний крем Creme Majesta. Одразу зауважу, що продукти класно працюють у поєднанні, тож якщо ви хочете спробувати — за можливістю варто брати одразу кілька засобів, щоб оцінити, наскільки високого рівня ця косметика.

Відлущуючий пілінг Conc Alpha Majesta
Відлущуючий пілінг Conc Alpha Majesta

Majesta Conc — це рідкий ексфоліатор, який розгладжує та освітлює тьмяну шкіру, одночасно кондиціонуючи та готуючи її до живильних лосьйонів. На моїй шкірі, яка дуже любить ексфоліацію та звикла до щоденного використання кислот, він працював блискуче, як салонний пілінг prx-t33 — зморшки на лобі розгладжувалися, обличчя сяяло та виглядало на кілька років молодшим. Після нього дуже важливий крок, аби не пересушити шкіру, — нанести Lotion II Majesta, спрямований на активну гідратацію шкіри. У складі кілька призначених для цього інгредієнтів: той, що для поверхневого зволоження, миттєво "напуває" шкіру, а інші (для глибшого проникнення вологи для заповнення шарів кутикули) забезпечують тривалий зволожувальний ефект. Після цієї комбінації пілінгу та тоніку Majesta шкіра мені дуже подобалася — зволожена, очищена, здорова, в гарному сенсі щільна.

Зволожуючий лосьйон для нормального та сухого типу шкіри Lotion II Majesta
Зволожуючий лосьйон для нормального та сухого типу шкіри Lotion II Majesta

Третій обов’язковий крок у моєму догляді Majesta — крем для регенерації шкіри Naris Majesta Creme з екстрактом лотоса та активним інгредієнтом Skin Protect 3, який ефективно пробуджує клітини шкіри, сприяючи самовідновленню та детоксикації, забезпечує живлення. Цей крем — яскравий приклад того, як вдало японцям вдається поєднувати повагу до традицій та передові технології. Тільки уявіть: в основі — формула, що містить дріжджі, отримані з лілій та екстракт чаю Goishicha. Стосовно екстракту лілій, то варто знати, що він є джерелом вітамінів А, С і мінералів, як сприяють виробленню нових клітин. А екстракт японського чаю Goishicha запобігає тьмяності й ефективно освітлює шкіру.

Антивіковий та зволожуючий крем Creme Majesta
Антивіковий та зволожуючий крем Creme Majesta

Мені сподобалося, наскільки підтягнутий, зволожений та здоровий вигляд мала моя шкіра після Majesta Creme. Стан такий класний, що не хочеться наносити тональний, хоча я ніколи не виходжу з дому без свого улюбленого зволожувального тона Sephora. Ну а пілінг Conc Alpha Majesta тепер однозначно у рейтингу моїх найулюбленіших продуктів ever, адже за ефектом це наче хороша процедура з догляду в салоні. У своєму догляді я точно залишу ці продукти, бо люблю після них свою шкіру більше — а це важливе внутрішнє відчуття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.