До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Skinimalism: новий тренд у догляді, який ми полюбимо

Skinimalism має стати трендом, який не полюбиться хіба що ледачому. Точніше, полюбиться саме ледачому. Точніше, всі ледачі будуть від нього просто в захваті. Так, дещо заплутано. Спробуємо пояснити.

Коли йдеться про догляд за шкірою, багато хто вважає: чим більше, тим краще. Більше засобів, більше зусиль, більше активних інгредієнтів; чим більше сироваток наносити, тим яскравішою буде шкіра. Проте, подібно до того, як будь-які надмірності завжди призводять до небажаних результатів, надмірні зусилля з догляду за шкірою також можуть залишити наслідки: порушення шкірного бар'єру, почервоніння, подразнення і навіть акне.

Реклама

Що таке скінімалізм? Згідно зі звітом Pinterest з тренд-прогнозом на 2021 рік, це відмова від процедур з догляду за шкірою (і макіяжу) на користь мінімалістичнішого підходу хай то йтиметься про скорочення кількості баночок на полиці, активних інгредієнтів косметики в засобах чи просто про зменшення тонального крему, щоб дозволити шкірі сяяти. Мовиться про те, щоб використовувати можливості багатозадачних засобів догляду і зрештою перейти до відповідальної (і часто бюджетнішої) б'юті-програми.

Постійний потік інформації про інгредієнти і формули збив з пантелику багатьох, і ми дуже захопилися. "Найчастіше я бачу у нових клієнтів подразнення, іноді у вигляді висипу, запалених висипань, почервоніння і загострень, на кшталт періорального дерматиту, — каже косметологиня Деббі Томас. — Це пов'язано з тим, що використання занадто великої кількості продуктів, нескінченне тестування нових формул, неправильне нашарування або поєднання занадто великої кількості активних речовин пригнічують, надмірно стимулюють або ж збивають шкіру з пантелику". В такому стані шкіра по суті капітулює, і побачити переваги від використання активних речовин практично неможливо.

Отже, як перейти від свята споживання до скінімалістичного режиму? По-перше, ознайомитися з фактами. "Хороша формула визначає все, — зазначає Колетт Гейдон, розробниця і засновниця Lixirskin. — Не існує засобу, який би підходив для однієї ділянки шкіри, а для іншої — ні: уся шкіра має одні й ті ж повсякденні потреби". Пам'ятаючи про це, можна не купувати два зволожуючі креми — наприклад, денний і вечірній, а використовувати один і той же засіб. Примітка редакції: тут якраз той випадок, коли ми не поділяємо думку експерта. Багатьом знайомо, коли Т-зона блищить і переливається, наче на неї нанесли хайлайтер, а вилиці — лущаться і сохнуть. Для цих зон потрібні різні засоби. До того ж, ми адепти засобів для зони навколо очей. Хороший крем під очі — наче розкішний десерт: відмовлятися від нього — недоречна аскеза.

Важливо знати, що один продукт з хорошою формулою може містити більше, ніж один активний інгредієнт — і в правильному для шкіри співвідношенні. "Коли ми намагаємося змішати кілька однокомпонентних сироваток для досягнення такого ж результату, це практично неможливо", — говорить Томас. — Одні інгредієнти нейтралізують дію одне одного; інші дублюють свої функції; а є такі, що взаємно підсилюють дію. Щоб правильно зрозуміти всі ці речі, потрібно мати знання кваліфікованого косметичного хіміка-технолога з багаторічним досвідом. Гугл не допоможе — це одна з причин, з якої багато хто помиляється. А крім того, з погляду відповідального споживання, розумніше купити один дієвий засіб, ніж десяток з сумнівною ефективністю.

Обидві експертки не рекомендують використовувати процедури, що складаються з 15 засобів і безлічі етапів. Замість цього, кажуть вони, для довкілля і вашої шкіри краще повернути все до витоків — або зробити "скінімізацію" того, що ви використовуєте. Тоді як Гейдон створила цілу лінійку засобів з догляду за шкірою, Lixir, на основі концепції багатозадачних продуктів, інші бренди, як-от Allies of Skin і MZ Skin, також пропонують ретельно продумані, багатоцільові формули. Більшає онлайн-дерматологічних брендів — таких, як Skin + Me, що пропонують індивідуально підібрані формули з догляду за шкірою (які часто містять більше однієї активної речовини), відмову від послуг дерматологів. Так чого ж ми чекаємо? — простий спосіб полегшити собі життя існує.

<b>Chantecaille Gold Recovery Intense Concentrate PM</b>

Текст: Hannah Coates. За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.