До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Beauty-засіб зими: кислотні подушечки для пілінгу

Кислотні подушечки, кислотні диски, пілінг-пади так по-різному називають ці засоби для щоденного пілінгу вдома. Що це за клас засобів та як ним користуватися, читайте нижче.

Фото: архів VOGUE

Подушечки для пілінгу, просочені AHA-, BHA-кислотами, ензимами тощо, — це найпростіший спосіб отримати гладку та сяйливу шкіру, без необхідності робити дорогі салонні процедури.

Реклама

"Щоб тон залишався рівним, а шкіра мала гладенький і здоровий вигляд, навіть без тонального крему, клітинам потрібно регулярно оновлюватися, але цей процес сповільнюється з віком. Якщо для регенерації клітин шкіри до 30 років потрібно близько місяця, то що далі, то довший цей термін. Коли ороговілих клітин накопичується занадто багато, шкіра стає тьмяною, її текстура — нерівномірною, з'являються дрібні зморшки, лущення, забиваються пори, — говорить Наталія Деркач, кандидатка медичних наук, засновниця швейцарського бренду Instytutum. — Серединні й глибокі пілінги у салонах зазвичай доволі агресивні та можуть травмувати шкіру, призвести до опіків, лущення і тривалого процесу реабілітації. При цьому в 99% випадків для таких агресивних процедур немає показань.

Водночас поверхневі пілінги не дають бажаного результату за одну процедуру, і потрібно проходити цілий курс. Але такого самого результату можна досягти, якщо зосередитись на делікатній ексфоліації шкіри вдома. Наприклад, одна баночка подушечок для пілінгу — це 60 професійних процедур, які трансформують шкіру потужно, але мʼяко водночас, без небажаних наслідків. Навіть якщо використовувати їх двічі на день щодня — це повноцінний курс на місяць".

Слова "кислота" та "пілінг" самі по собі доволі загрозливі, особливо в контексті їхньої взаємодії зі шкірою. Втім, хоч би як жахливо звучало словосполучення "кислотний пілінг", хороші подушечки для пілінгу — це насправді найшвидший, найпростіший і, що найважливіше, безболісний спосіб отримати гладку сяйливу шкіру без відвідування дерматолога.

Переваги пілінг-педів

"Переваги пілінг-педів у тому, що вони борються з пігментними плямами, покращують колір обличчя, стимулюють вироблення колагену, покращують тонус шкіри та добре відлущують", — в інтерв'ю Allure зазначає Мона Гохара, докторка медичних наук, сертифікована дерматологиня із Коннектикуту. Завдяки потужним інгредієнтам, що відновлюють поверхню шкіри, — альфа-гідроксикислоти (AHA), бета-гідроксикислоти (BHA) і освітлювальні інгредієнти (вітамін С), шкіра набуває свіжості, сяйва та чистоти.

Все, що потрібно, — спочатку скористатися засобом для очищення шкіри, щоб перед застосуванням подушечок шкіра була чиста.

Хоч багато подушечок можуть здаватися подібними, не всі вони однакові. Потрібна формула з кислотами, які допомагають глибоко очистити забиті пори, видалити мертві клітини шкіри та прискорити обмін клітин, в поєднанні з потужним коктейлем заспокійливих і зволожувальних інгредієнтів, щоб шкіра не відчувала подразнень після пілінгу.

поколювання під час застосування подушечок є дуже поширеним побічним ефектом

До речі, поколювання під час застосування подушечок є дуже поширеним побічним ефектом, тож не варто перейматися, якщо воно відчутне під час перших декількох застосувань. Решта побічних ефектів мають обговорюватися з кваліфікованим дерматологом.

Деякі подушечки з кислотами діють достатньо м’яко, щоб можна було використовувати їх щодня, але варто прислуховуватися до своєї шкіри та власних відчуттів. Існують випадки, коли кислоти краще вводити в догляд поступово, з часом збільшуючи витривалість шкіри.

Нижче ми ділимося 6 найкращими подушечками для пілінгу обличчя, які допоможуть усунути гіперпігментацію, покращити текстуру шкіри та навіть допомогти в перспективі зменшити появу зморшок.

Безспиртові подушечки з 2% саліциловою кислотою для проблемної шкіри Blemish Control Pads, Medik8, поєднують зволожувальні інгредієнти (алантоїн, гліцерин) і 2% саліцилової кислоти, яка найефективніше бореться з висипами. Глибоко очищують шкіру і пори, але не пошкоджують гідроліпідний бар'єр. Крім обличчя, підходять для інших ділянок тіла, які страждають на висипи (наприклад, плечі й спина).
Подвійні пілінг-спонжі Derm Acte, Academie, поєднують високомолекулярну гіалуронову кислоту, яка глибоко та довго зволожує, лимонну воду, багату вітаміном С, що вирівнює тон шкіри й покращує її якість, та алое вера, що пом'якшує і зволожує. Коктейль кислот у складі полірує шкіру: гліколева кислота – видаляє забруднення, робить шкіру чистою і гладкою;
молочна кислота добре зволожує та зміцнює ліпідний шар, бореться з окислювальним стресом;
глюконолактон стимулює процес клітинного оновлення, зволожує і допомагає утримати вологу в дермі, розгладжує зморшки і забезпечує ліфтинг-ефект.
Диски з кислотами для глибокого відновлення шкіри Flawless Pads, Instytutum, просочені комплексом гліколевої, молочної, лимонної, гіалуронової й саліцилової кислот, містять провітамін B5 і ніацинамід. Кислоти допомагають звузити пори, коригують зморшки, вирівнюють тон і текстуру шкіри. Екстракт портулаку має сильний заспокійливий ефект, знімає свербіння й діє як антиоксидант. Подушечки стимулюють синтез колагену й оновлення клітин, коригують гіперпігментацію та зволожують
Подушечки для обличчя Dynamic Resurfacing Facial Pads, Elemis, зменшують розмір пор, а також покращують вигляд пігментних плям, допомагають пом’якшити та розгладити шкіру. Завдяки текстурній поверхні вони ще й здатні фізично відлущувати шкіру за допомогою трьох ферментів в формулі (субтилізин, папаїн, протеаза). М’яка молочна кислота в складі чудово зволожує, а ферментативний комплекс Pro-Biotic допомагає підтримувати самооновлення шкіри
Кислотні подушечки Refine Cellular AHA Peel Pads, Doctor Babor. Пілінг-диски з AHA-кислотами (молочною, лимонною та гліколевою) добре відлущують ороговілі клітини, вирівнюють тон і мікрорельєф шкіри, позбавляють шкіру тьмяності.
Відновлювальні подушечки Resurfacing Glycolic Pads, Malin+Goetz, містять гліколеву кислоту, яка відповідає за освітлення, позбавляє відмерлих клітин, стимулює вироблення колагену і надає сяйва шкірі.

Текст: Sarah Han, Michelle Rostamian (allure.com), Альона Пономаренко (vogue.ua)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.