До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цифра мрії: як правильно виходити з дієт і не набирати вагу знову

Попри твердження експертів про те, що при схудненні мають значення обсяги, а не кілограми, ми продовжуємо довіряти вагам і засмучуватися навіть через сто грамів, які повернулися. Здається, ми знайшли формулу яка допоможе зберегти вагу після досягнення "цифри мрії".

Photo: Getty Images
Думайте реалістично

Часто найприголомшливих результатів люди досягають через екстремальні дієти. Дотримуючись звичного способу життя, ми піддаємо організм сильному стресу, обмежуючи кількість калорій, відмовляючись від певних продуктів і змінюючи свої звички на певний термін. Проте, суворі монодієти і питні дні ніколи не зможуть стати нормою, а значить, втрачені за тиждень кілограми легко повернуться (швидше за все з плюсом) з поверненням до звичного режиму. Тому, вибираючи дієту, задумайтеся, яким буде ваш раціон опісля якщо випробуваний тип харчування не залишиться у вашому житті навіть частково, то й ситуація на вагах не буде більше окрилювати.

Реклама
Дотримуйтеся режиму дня

Повноцінні сніданки, обіди та вечері. Голі перерви. Мінімум перекусів. Прислухання до почуття голоду. Ось, мабуть, головні правила стабільності здорової ваги, коли треба стежити за реакціями організму, давати йому час для відновлення і насичення. Якісний сон, відсутність стресу і зрозуміла їжа з додатком "в один і той же час" дійсно мають значення.

Плануйте прийоми їжі

Обмеження заінчуються, коли мета досягнута. Тоді можна розслабитися і нагородити себе чимось смачним [= солодким, жирним, солоним, смаженим]. І в цьому немає нічого поганого, якщо тільки така поведінка не стає частиною повсякденного життя. Їжа в такому випадку стає не тим, що насичує тіло, роблячи його енергійнішим, витривалішим і здоровішим, а навпаки, прирікає його як на яму, в яку можна кинути все що завгодно. Пам'ятайте, що тіло потребує овочів, фруктів, злаків, білку і води. Плануйте свої прийоми їжі згідно з тим, чого потребує організм, іноді залишаючи місце для не зовсім прописаних, але необхідних радощів.

Займайтеся спортом

І до, і під час, і після дієти треба ходити пішки, стояти в планці, танцювати, плавати, розтягуватися, практикувати йогу і щодня гуляти на свіжому повітрі – виберіть те, що подобається вам. Частою причиною зайвої ваги є "заїдання" поганого настрою, стресу і проблем у житті. І часто відповіді на всі запитання допомагає знайти спорт, роблячи нас щасливішими в простому сенсі слова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.