До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 кроків до ідеальної статури

Канони краси змінюються раз на кілька десятиліть, залишаючи після себе шлейф недомовленості: якою ж усе-таки має бути ідеальна статура? Знаємо одне — у здоровому тілі здоровий дух, і, значить, можна сміливо прямувати до статури мрії. Ось 5 кроків до ідеального здорового тіла, які наблизять вас до бажаного результату.

Масаж сухою щіткою

Масаж сухою щіткою став популярним задовго до того, як про нього заговорили голосніше. Лише з допомогою одного інструмента і вправності можна вирішити відразу кілька проблем: стимулювати лімфатичну систему, відлущити мертві клітини шкіри, позбутися целюліту, впоратися зі стресом і наситити шкіру киснем. Протипоказання для такого масажу — схильність до шкірних захворювань, тому навіть за невеликого натяку на запалення —потрібно звернутися до лікаря.

Реклама

Для масажу вибирайте щітку з натуральною рослинною або тваринною щетиною. Рухайтеся від низу до верху — від п'ят до шиї, — зачіпаючи м'якими круговими рухами проблемні зони, стимулюючи так лімфатичну систему. Уникайте місць скупчення і перетину судин і нервів (під колінами, згинами ліктів). Для оптимального ефекту масаж сухою щіткою слід робити регулярно — щодня або через день, його тривалість може бути п'ятихвилинною. Після процедури важливо прийняти душ і нанести на тіло зволожуючий засіб.

<b>щетки для массажа</b>

Делікатний фастінг

Якщо ви прагнете красивого тіла, не обійтися без коригування способу харчування і зміни харчових звичок. Відомий тренд на фастінг (або інтервальне голодування), коли вживання їжі має бути менш тривалішим, аніж перебування з нею, має чіткі межі, де "16 на 8" — пом’якшувальний режим.

З огляду на те, що такий режим харчування підходить не всім, є делікатніший варіант, який допоможе приборкати апетит і простежити за своїми відносинами з їжею: дотримуйтеся звичного режиму, дотримуючись "чистих" інтервалів між основними прийомами їжі. Наприклад, між сніданком, обідом і вечерею мають бути перерви тривалістю близько чотирьох-п'яти годин, коли можна пити воду, чай або каву без цукру і молока. Доведено, що циклічні періоди голодування корисні для організму людини. Для статури теж.

Вітамини

Хочете мати статуру мрії — не забувайте про метаболізм. Метаболізм (обмін речовин) — це набір хімічних реакцій, які відбуваються в організмі людини для забезпечення його життєдіяльності. Здоровий обмін речовин часто сприяє здоровій вазі й підтягнутості тіла, адже від цього залежить, чи ефективними будуть хімічні реакції у вашому організмі. У забезпеченні організму здоровими обмінними процесами допомагають вітаміни Orthomol Aurinor, які сприяють поліпшенню обміну речовин, зміцненню імунітету, підвищенню стресостійкості та підтримці оптимального балансу вітамінів в організмі.

В обмінних процесах беруть участь хімічні та природні елементи — білки (створюють будівельний матеріал), жири та вуглеводи (регулюють баланс енергетичних витрат). Завдання метаболізму — спрямувати отриману енергію в потрібне русло, забезпечуючи частиною енергії організм, а іншу спрямовуючи в зовнішній світ. Вітаміни Orthomol Aurinor допомагають налагодити злагоджену взаємодію мінеральних речовин і вітамінів, які надходять у людський організм, покращуючи клітинне середовище. У складі вітамінів є інозитол (вітамін В8, взаємодіє з інсуліном, який контролює рівень цукру в крові), макро- і мікроелементи, що сприяють поліпшенню енергетичних обмінів. Такий комплекс не просто нормалізує вагу й обмінні процеси, а й позитивно впливає на загальний стан організму, покращуючи самопочуття і підвищуючи працездатність.

@orthomol.life
Фізична активність

Тут, як з харчуванням. Коли масаж — доповнення до рутини для профілактики целюліту, то фізична активність — єдине, що підтримує м'язи тіла в тонусі і активній фазі природним чином. Є кілька варіантів: заняття з тренером, коли йдеться про досягнення конкретної мети, і регулярна фізична активність для підтримки того ж тонусу і вироблення гормону щастя. Методом проб і помилок зараз можна вибирати улюблену зарядку, від танців і пілатесу до силової йоги і щоденних пробіжок навколо будинку. Будучи початківцем у спорті, почніть з коротких ранкових розминок і регулярних прогулянок пішки.

Здоровий сон

Гігієна сну переживає трансформацію у світі, де перше і останнє, що ми бачимо перед очима упродовж дня — екран гаджета. Постійний режим включеності в роботу і те, що відбувається навколо, стимулює вироблення гормонів стресу — адреналіну і кортизолу, — де другий якраз блокує можливість досягнення здорової ваги. Надмірне вироблення кортизолу призводить до відкладання жиру, що є протилежним тому, що вважається здоровим і необхідним для підтягнутого тіла. Крім раціонального харчування і фізичного навантаження, в боротьбі зі стресом допомагає здоровий сон.

Медитативні практики, режим дня, провітрювання спальні, відмова від гаджетів за годину до відходу до сну і на годину після пробудження сприяють здоровому сну і якісному відпочинку.

<b>повязки для сна</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.