VOGUE UA CONFERENCE
search Created with Sketch.

Як приготувати модний коктейль Апероль Шпріц

17 червня 2014

Апероль Шпріц – один із трендових літніх коктейлів в Європі. Сьогодні цей напій бурштиново-помаранчевого відтінку можна побачити на більшості терас у великих містах, затишних закладах десь на узбережжі Середземного моря і на галасливих вечірках. Утім, його історія налічує майже 100 років, а і Італія й Австрій досі сперечаються, хто має привілей називати його своїм. 

коктейль Шприц Апероль

Апероль Шпріц назвали на честь біттера Aperol, який у 1919 році вперше виготовили в італійській Падуї. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлин, ревінь, ароматичні трави, які ростуть в околицях Пьємонту, і плоди хінного дерева, Ця фірмова трав’яна гіркота ідеально б підійшла популярним на початку ХХ століття коктейлям «спрітцам», у яких змішували локальне вино і безалкогольний тонік. Унаслідок такого поєднання і з’явився коктейль Апероль Шпріц, свіжість і приємна терпкість якого полюбились мільйонам європейців. 

как приготовить Шприц Апероль

Рецепт приготування цього коктейлю напрочуд простий: 40 мл біттеру Aperol, 60 мл Просекко (або ж іншого ігристого сухого вина), 20 мл газованої води або тоніку, лід і скибка апельсина. Усі інгредієнти змішати а охолодженому келиху і одразу ж подавати.  

Читайте також:

Ще в розділі Культура

Популярне